Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám Leidenskou mutaci a mutaci MTHFR, nyní jsem těhotná a píchám si Fraxiparine.Je tu ještě někdo takový?
Ahoj,ja sice nic takoveho nemam,ale chtela jsem ti poprat pohodove tehotenstvi a zdrave miminko
Mam MTHRF nastestí píchat nemusím jen bastim Anopyrin, u nas to mají i me dve setry.
Ahoj, podobná diskuse je na https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahoj Kikijo, já jsem teď ve 14tt a na poslední kontrole na hematologii mi dr. řekla že podle nějakých směrnic, může psát inj jen v I. a III. trimestru a šestinedělí a tak že mě dál bude jen sledovat.Ale bránila jsem se tím, že mám doporučeno od doc. Ulčové z imunologie aplikovat Fraxi celé těhu, tak že to prý bude ještě konzultovat a dle toho se rozhodne.Mám strach aby mi léčbu vážně neukončila.Jak jsem se dočetla na různých diskuzích, tak při Leidnovi všechny těhulky píchájí inj celé těhotenství, maximálně se upravují dávky.Nerada bych o mimi přišla potřetí.Ale nevím čím argumentovat, nebo kam se obrátit.Tobě předepisují inj na hematologii nebo jinde?Díky.
Ahoj, jj, předepisují mi je na hematologii. Jezdím tam i na kontroly. Injekce si píchám od 5tt a budu až do konce šestinedělí
Minulý týden jsem byla na kontrole,na hematologii, a naštěstí se doktorka po konzultaci s jiným pracovištěm rozhodla psát mi inj celé těhu a šestinedělí.huráá, se mi ulevilo. ![]()
Ahoj obnovuji diskuzi, chtela jsem se optat, mam leidena, picham clexane 0,4 hodnoty stale stabilni od doby co si aplikuju injekce. Slysela jsem, ze se ma hlidat velikost mimca, mne moje doktorka meri pravidelne, naposledy v 21 tt, v 25tt kontrola srdce, ale bez mereni. Ted jsem 29tt a mam jit do poradny, mam se prihlasit o mereni? Vyjadrila se v tom smyslu, ze staci v 31tt na velkem utz. Merili vam doktori mimca casteji nebo jste dokonce chodily na prutoky pupecnikem? Dekuju moc jestli se nekdo ozve ![]()
@kucerat tak mně mimčo neměřili téměř vůbec - resp. normálně u gynekologa na ultrazvuku ve 20. a 30. týdnu a pak mi ho jednou měřili někdy týden nebo dva před porodem, když jsem byla v porodnici na CTG a vyjádřila jsem obavu, aby nebylo moc velký
průtoky mi nekontrolovali vůbec…
jo a rodila jsem 3 dny po termínu, průběh těhotenství naprosto bez komplikací ![]()
@chaarleene ahojik dekuju moc ze reakci
a ty sis pichala injekce?
Ano, zhruba od půlky těhotenství jsem si píchala fraxiparin 0,4, potom mi to doktorka zvedla na 0,6 a to jsem si píchala až do konce šestinedělí ![]()
Dobrý den všem, ráda bych se zeptala na vaše názory a podělila se o zkušenosti. Cca před půl rokem mi byla diagnostikována leidenská mutace typu homozygot, pokud vím, je to ta „horší“ forma. Je mi 25 let a pomalu bych se chtěla začít snažit o miminko. V ústavu hematologie mi prozatím nebyla diagnostikována žádná léčba s tím, že mám přijít, až budu chtít otěhotnět - že si prý budu muset píchat celé těhu i šestinedělí. Už jenom tato představa je pro mne naprosto příšerná, ale snad to zvládnu.
Myslíte, že už mám začít brát femibion 800, prý je to vhodné, máte někdo nějaké zkušenosti, jak jste se poprvé připravovali na těhotenství? Hezký den všem. ![]()