Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Misulka33 antikoncepce bylo to první, co mi zakázali. A když jsem kvůli otěhotnění brala hormony, tak jsem si píchala clexane. Ted ho začnu znovu píchat dva nebo tři týdny před porodem až do konce šestindělí
Jojo s tou antikoncepci jsem to měla stejně. Taky musím píchat až do konce šestimedělí…akorát nevím jakou potom,,antikoncepci" ale asi tělísko nebo nevím ![]()
@Misulka33 o tom jsme s partnerem taky přemýšleli. Ale já mám do porodu ještě skoro dva měsíce a otěhotněla jsem uměle, tak nevím, jak se pak chránit a jestli vůbec. Nepřišli nám na to, proč jsem nemohla otěhotnět přirozeně
Ale uvažovala jsem o nehormonálním tělísku
Ji to jsme na tom koukám úplně stejně az na jednu vyjímku. M jsme se snažili přes 3roky a všechno v pořádku akorát miminko nikde. A nikdo nevěděl proč, až kdyz jsme se s mužem rozhodli pro uměle oplodnění a ja to přestala řešit tak jsem do CAR přišla uz ve 4 tt
jsme taková raritka
A TP mám v březnu takže to máme asi stejné.
Já se právě chránit chci, protoze věřím tomu ze kdyz si miminko nebudu usilivně přát tak je možný ze bych otěhotněla okamžitě
takže asi tělísko
Protože k té Mutaci se snad nemůžou žádné hormonální antikoncepce, teda pokud je mi známo. Ani náplasti a kroužky apod.
Ještě by to asi šlo řešit tím gelem jak zabíjí spermíky
@Misulka33 takových případů znám několik. Ono fakt pomáhá vypustit snažení, ale mě se to nepovedlo, ale hlavně že se povedlo ![]()
Tak at všechno dobře dopadne ![]()
Nehorminalni tělísko bylo jedine, co mi doktor dovolil…takze asi ti budete mít po porodu stejne
Já jsem se na antikoncepci ptala a můj gynekolog mi řekl, že jsou typy hormonální antikoncepce, které brát můžu, stejně tak lze s touhle mutací mít Mirenu (hormonální tělísko)
ještě jsem si to ověřovala u doc. Dulíčka z hematologie z Hradce Králové a ten mi potvrdil, že Mirena není problém a lze ji mít i s touto mutací ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat, jsem na zacatku 6tt, podarilo se nam po 2 letech snazeni, mam heterozygot leidna a homozygotni MTHFR, vim to pul roku po te co nas na genetiku poslali z car. nikdy jsem neprodelala trombozu ani potrat, je to me prvni tehotenstvi. objednala jsem se hned na hematologii co jsem mela potvrzene tehu od dr a na hematologii mi dr rekl ze pokud jsem nikdy nemela trombozu nebo potrat tak neni treba pichat fraxiparin.tak me to docela zarazilo, protoze to vsude ctu ze se picha a bojim se potratu. proste a jednoduse se bojim abysme neco nepodcenili kdyz jsme ted cekali 2 roky.mate taky nekdo takovou zkusenost ze jste nepichali nic? ![]()
@kleopatra86 a budou tě na hematologii hlídat? Já jsem během těhotenství chodila na kontroly přibližně po třech týdnech a ve 30tt mi doktor nasadil Clexane. DO té doby jsem si nepíchala.
Ahoj, já si teda píchám (dostala jsem injekce od 20. tt) a byla jsem na to upozorněna už předem, že to tak bude v případě dalšího těhotenství (dostala jsem po 2. těh. trombózu a zjistili mi taky leidena heterozygot). Tak se třeba pro jistotu zeptej ještě jinde, nebo ti to taky dají až později.
@kleopatra86 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, jsem na zacatku 6tt, podarilo se nam po 2 letech snazeni, mam heterozygot leidna a homozygotni MTHFR, vim to pul roku po te co nas na genetiku poslali z car. nikdy jsem neprodelala trombozu ani potrat, je to me prvni tehotenstvi. objednala jsem se hned na hematologii co jsem mela potvrzene tehu od dr a na hematologii mi dr rekl ze pokud jsem nikdy nemela trombozu nebo potrat tak neni treba pichat fraxiparin.tak me to docela zarazilo, protoze to vsude ctu ze se picha a bojim se potratu. proste a jednoduse se bojim abysme neco nepodcenili kdyz jsme ted cekali 2 roky.mate taky nekdo takovou zkusenost ze jste nepichali nic?
ano, je to skutečně tak. samotný Leiden není důvodem k aplikaci heparinu. Bud se píchá po tromboze, opakovaných potratech. budou tě sledovat a v případ nějakých pootíží nebo horších výsledků ho nasadí.
@kleopatra86 picha se jen pokud ta srazlivost krve neni v norme. Sama mam leidena a chodim kazde 4tydny na odber.. pokud by ta hodnota byla vyssi nez je stanovene pro danou fazi tehotenstvi, potom se picha heparin, fraxiparin na redeni krve… Vetsinou to je par tydnu pred a par po porodem. Drzim palce at to mas v cajku zatim jako ja ![]()
@Pajenka píše:
Ahoj, já si teda píchám (dostala jsem injekce od 20. tt) a byla jsem na to upozorněna už předem, že to tak bude v případě dalšího těhotenství (dostala jsem po 2. těh. trombózu a zjistili mi taky leidena heterozygot). Tak se třeba pro jistotu zeptej ještě jinde, nebo ti to taky dají až později.
když už jsi mla trombozu, tak je situace jiná.
No mam prijit na kontrolu a na odber krve za 2 mesice. samozrejmne si dobrovolne nic pichat nechci ale uz v caru mi rikali ze az otehotnim tak si budu pichat tak uz jsem s tim tak nejak pocitala a ted mi tady rekli ze nic tak se bojim aby to nejak nepodcenil.ale ted jak jste mi tu tak rychle odpovedeli tak jste me docela i uklidnili, diky
,jeste jsem uvazovala jestli bych nezavolala na jinou hematologii, ale tak snad je to spravnej postup, urcite me chapete ze se bojim ![]()