Leidenská mutace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.4.14 15:31

Elen83

Elen83..tak to slyším rádá žeto nemá souvislost s otěhotněním na hematolcem iprávě bylo řečeno že by to mohlo bejt že než se to vajíčko oplodni tak se muže vysrážet :zed: ták doufám že né sice jsem ješte neměla potrat ani nidky nebyla těhotná tákže mě hnedka napadlo že ten leiden ma stím neco spolčného ale jak setu dočítám ták nemá to sem rádá děkují za odpověd :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4892
7.7.14 19:02

Holky kdyz chodite na hematologii kvuli odberum na leidna chodite na lacno? ja minula radsi sla, protoze jsem nevedela a zitra jdu na dalsi a zase nevim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
7.7.14 19:23

Není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
7.7.14 19:34

@kleopatra86 není třeba, ale chce to předtím večeřet i snídat s citem - víceméně jako bys šla darovat krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
7.7.14 19:39
@Pajenka píše:
@Elen83 taky mám leidena hatarozygot, teď si píchám od cca 20. tt Fraxiparin. Naštestí jsem před tím zamlklé těhotenství neměla, ale je fakt, že obě děti byly měnší, ke konci měly špatné ozvy, nakonec nezvládaly kontrakce, takže se narodily císařem apod…tak možná to s tím leidenem mohlo souviset…jsem zvědavaá, zda se teď ke konci bude mimču dařit líp, když si píchám ty injekce na ředění krve. P.

tak ja mam zkusenost zase opacnou, prvni dite - tehotenstvi uplne bez problemu, narodila se normalne se 3 kily, nikdo nic nevedel, nic se nepichalo, u druhyho zjistenej leiden, porad se to sledovalo, pichal fraxik, v tehotenstvi porad nejakej problem a nakonec mala na posledni kontrole skoro zadny ozvy, sla cisarem a vaha 2400, tak babo rad co je lepsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4892
7.7.14 19:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4892
7.7.14 19:53

@Alowen ok,diky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
7.7.14 21:40

@lenholka no mala uz je na svete, taky sla nakonec cisarem, ale ozvy mela slusne a par hodin kontrakci taky slusne zvladla. Ale nevim, zda to bylo diky tomu Fraxiku. Jinak si ho budu pichat do konce sestinedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.7.14 08:47

Tak moje mamka má leidena, jsem v 9tt a mam MTHFR c 677 T, ve čtvrtek jdu na hematologii tak jsem zvědavá jak dopadnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
9.7.14 12:26

Tak já mám taky leidenskou mutaci, zítra jdu opět na odběry na hematologii a na lačno ani náhodou, to bych nedala. Jsem v 19 tt. Při prvním těhu se nevědělo, že to mám, malá se narodila 37+3 tt - 2400g/46cm, teď si budu nejspíš od 30tt píchat Fraxik, tak jsem zvědavá jaké budeme mít míry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
9.7.14 12:49

@MirkaVai já si píchala clexane od 30tt a malý měl 10 dní po termínu necelý 3kg. ALe nevím, jestli to bylo tím, protože v naší rodině se obecně rodí menší děti (a šel bohužel akutní sekcí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
9.7.14 14:33

Já mám 2 děti, v obou těhotenstvích jsem si asi od půlky píchala fraxiparin a děti se obě narodily přirozeně, bez komplikací, obě 3 dny po termínu a s váhou 3150 g a 3720 g… ale netuším, jestli to má nějakou souvislost :nevim: nikdy mi k tomu nikdo nic neřekl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4892
9.7.14 14:45

Tak zatim u me vysledky stale ok nic pichat nemusim.jsem ve 22tt, jen mam nizsi hladinu zeleza, takze jsem dostala recept na tabletky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2186
16.3.15 13:22

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Mám taky leidenskou mutaci a snažíme se o miminko teprve 4 měsíce. A zatím se nedaří. Ted mě ale napadlo, jestli se má před snažením zajít k hematologovi, aby udělal nějaká vyšetření. Nebo stačí až když budu těhotná.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.3.15 13:27

@Mišinn a už jsi na hematologii byla? Mně zjistil Leidena gynekolog a pak mě poslal na dovyšetření na hematologii, kde zjistili že jde jen o slabého heterozygota a řekli mi, že mám přijít až budu těhotná. Při tom leidenovi, je akorát důležité jít v těhotenství k lékaři co nejdříve, musí ti napsat injekce na ředění krve. Já je při IVF brala od začátku, ale dle genetičky to stačí prý od 6 týdne. Ale možná záleží jakou máš formu, homozygot je na tom zřejmě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí