Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tichošlápek tak ted nevím, co si z toho mám vzít, když jsi došla až do 42tt a břicho nekleslo
![]()
Mě břicho před prvním porodem vůbec nekleslo. Bylo hodně vysoko. Když jsem měla 40+2 praskla mi voda a tak mi dali vyvolávačku. Druhý den byla malá venku. Teď už mám měsic břicho dole a to mám ještě 8 týdnů do druhého porodu a malá je hlavou stále nahoře.
Příspěvek upraven 21.06.19 v 08:01
@kve-tinka ani u jednoho těhotenství jsem nepozorovala (asi ani okolí
) pokles břicha, první syn 41+0tt vyvolávaný pro horší ozvy a dcerka 40+4tt spontánní porod, kdy jsem byla v porodnici - nee to k porodu není (úterý) tak ve čtvrtek nástup. Ve 13:15 jsem odjížděla z porodnice, v 15:30 z ničeho nic bolesti, v 17:40 příjezd před nemocnici, v 18:49 dcerka na světě ![]()
Já jsem porodila ve 38+5. Pamatuji si ten den docela dobře. Břicho jsem měla nahoře, byly hrozný vedra (loni v srpnu), ještě se ten den u mě stavoval brácha se švagrovou a od nich jsem jen slyšela, že rodit ještě nebudu, že mám břicho hodně nahoře. Já už chtěla strašně porodit a zbavit se břicha
no k večeru jsem jela na nákup, pak mi okolo 22:00 praskla plodová voda a druhej den se malá narodila, takže to, že máš břicho nahoře nemusí nic znamenat. Mně všichni tvrdili jak ještě nebudu rodit, tak já z toho hotová, že budu přenášet a nakonec jsem porodila o týden dřív. Teď mám zas dva měsíce do porodu, tak jsem zvědavá jak to proběhne tentokrát ![]()
@kve-tinka píše:
Prosím o osvětu a nějaké příběhy o klesání bříška…mám pár dnů do termínu a včera mi X lidí řeklo, že rodit nebudu, že bříško mám ještě vysoko. A já chci slyšet, že tomu nemusí vůbec tak být a můžu porodit klidně i dnes, bez poklesu bříška.
Já měla břicho vysoko ještě na porodním sále, určitě to neznamená že teď rodit nebudeš
je to naprosto individuální… U mě třeba porod rozjelo ostré jídlo, které normálně nejím, ale zabralo ![]()
@Zoe1 píše:
Já jsem porodila ve 38+5. Pamatuji si ten den docela dobře. Břicho jsem měla nahoře, byly hrozný vedra (loni v srpnu), ještě se ten den u mě stavoval brácha se švagrovou a od nich jsem jen slyšela, že rodit ještě nebudu, že mám břicho hodně nahoře. Já už chtěla strašně porodit a zbavit se břichano k večeru jsem jela na nákup, pak mi okolo 22:00 praskla plodová voda a druhej den se malá narodila, takže to, že máš břicho nahoře nemusí nic znamenat. Mně všichni tvrdili jak ještě nebudu rodit, tak já z toho hotová, že budu přenášet a nakonec jsem porodila o týden dřív. Teď mám zas dva měsíce do porodu, tak jsem zvědavá jak to proběhne tentokrát
Takže zase termín v srpnu? To budeš mít prcky hodně u sebe
já mám doma 14m dablika a mít k tomu ještě novorozence, tak už mě vezou nohama napřed
![]()
@Staworowski jojo, zase srpen, tentokrát konec srpna, malá se narodila na začátku, takže budou od sebe necelých 13 měsíců…no plánované to nebylo
a taky ještě pořádně nevím jak to zvládnu ![]()
Pro ty, co tu jednou budou hledat odpoved…porodila jsem 36h od zalozeni diskuze v 39+5. Bricho mi snad kleslo az po vyklouznuti
takze tak ja ![]()