Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, stalo se některé že vám doktor řekl, že čekáte chlapečka a narodila se holčička? Jelikož v 19 tt nám doktor řekl že to vypadá na kluka, tak jsme začali nakupovat výbavičku v modré barvě, ale teď ve mě hlodá červík co když se spetl a bude to holka. Navíc moje mamka mě straší tím, že jak čekala ségru tak ji do konce těhotenství tvrdili že to bude kluk. Jinak všichni mi říkají že vypadám na kluka, že jsem nějak zkrásněla, ikdyž mi se to nějak nezdá, jen se mi zlepšila pleť toť vše. Asi budu muset ještě chvilku počkat a moc to s tím nakupováním nepřehánět.
Ahoj, v 18. týdnu mi řekl doktor chlapečka, ale s modrou výbavičkou jsem počkala do 27. týdne, kdy jsem šla na 4D ultrazvuk a viděla „TO“ konečně sama a mohla se přesvědčit, že chlapeček je opravdu chlapeček…a taky byl, viz metřík…
Pokud bych si nebyla 100% jistá, asi bych modrou výbavu moc nekupovala…naštěstí u nás má modrou klučičí barvu akorát podložka na přebalování, vanička, jedno povlečení a spíš takovýty praktický věci, než oblečení…to jsem kupovala spíše neutrální, jednalo se stejně ze začátku jenom o bodýčka a dupačky…zásobu větších věcí na „potom“ jsem neměla. Kupovala jsem to po narození průběžně.
Fyzický vzhled maminy s pohlavím souviset nebude:) Při prvním těhu jsem doslaova kvetla - pleť, vlasy, nádhera - a byla to holčička. Teď mám slečnu potvrzenou z plodovky - a vypadám jak puberťák, poďobaná, vlasy nic moc. Břicho v obou případech vysloveně „na kluka“ - dopředu a do špičky.
Kluka by si na utz doktor splést neměl, když už, tak se pletou spíš holky.
Já jsem ale k určování pomocí utz skeptická, kamarádce v nějaké super americké nemocnici (je VIP) tvrdili, že čeká kluka - a má z toho dvě holky.
Výbavičku bych nakupovala spíš v neutrálních barvách … ii když: líp vypadá holka v modrým, než kluk v růžovým:))
Ahoj,já šla při prvním těhotenství rodit podle ultrazvuku chlapečka a když novopečený tatínek volal do porodky a oni mu gratulovaly k holčičce,posílal dotyčnou sestřičku ať se jde podívat znovu že má mít určitě kluka
![]()
Může mi někdo vysvětlit, co to je „břicho na kluka“ ? Člověk by řekl, že takové nesmysly se tradovaly když byla rašelina mladá… Často to slyším, nebo čtu, a nerozumím, proč někdo odhaduje pohlaví podle tvaru břicha… ![]()
Pavloska
Ja mela na UTZ potvrzenou holcicku a vybavicku do modra - cilene a ne omylem. I to dost zmatlo pribuzne. Podruhe na utz klucik a taky se vyplnilo. Bylo to videt dooost jasne
![]()
Jsem uplne alergicka na stary povery a nesmysly ktery jsou zakodovany X let - holka v ruzove a kluk v modre
nebo ze kocar ne v byte… Jsem asi jina ale docela me to stve, kdyz kazdy povazuje dceru za chlapecka i ted kdyz nechodi jak preslazenej chomac cukrovy vaty ![]()
Anonymni píše:
Může mi někdo vysvětlit, co to je „břicho na kluka“ ? Člověk by řekl, že takové nesmysly se tradovaly když byla rašelina mladá… Často to slyším, nebo čtu, a nerozumím, proč někdo odhaduje pohlaví podle tvaru břicha…
Pavloska
Jestli to bylo na mě - tak já to nevymyslelala a ani za mák tomu nevěřím a taky mě to vytáčí ![]()
Ahoj,podle vzhledu se to opravdu odhadnout nedá!V prvním těhotenství jsem byla opuchlá,poďobaná a jedla jsem snad jen sladké a byla z toho krásná holčička.A druhé těh.proběhlo tak,že ještě nikdo neviděl krásnější maminu,malé kulaté bříško jako fotbalový míč(to je to klučičí!
) a chutě jsem měla na klobásky a maso.I já podlehla bláhové iluzi,že to tentokrát bude kluk.A chtěli jsme se nechat překvapit.A ona to opět krásná holčička!
Tak už na pověry nedám!Ale u sona nemůžu soudit!R. ![]()
Ahoj,
myslím, že vzhled určitě s pohlavím nesouvisí
. Já jsem kolem 20tt byla na tom větším UTZ a tam mi dr. řekl, že to vypadá na dva kluky. Vzhledem k tomu, že jsme to opravdu chtěli vědět
jsem si nechala udělat UTZ pár dní poté u jiného dr. - opět viděl dva kluky… a od té doby jsem nepochybovala
a jsou to opravdu dva kluci
.
Baghiro, nic osobního… asi to nějak blbě vyznělo, ale nebylo to vůbec zle myšleno.
Pavloska
Na Silvestra pred porodem jsme nechali kamarady hadat, co budeme mit a docela je zmatla odpoved meho manzela, kdyz na otazku: V jake barve kupujete vybavicku - odpovedel: V takove te neutralni modre … ![]()
Taky jsem si nejdriv rikala, ze je lepsi holka v modre, nez kluk v ruzove… Ale u modre jsem zustala, i kdyz uz jsem vedela, co to bude ![]()
Sranda byla, kdyz jsem asi pulrocni Anicku mela v satickach a znama na me cucela jak puk, ze nemam chlapecka
![]()
Podle UTZ bych tomu neverila. Mam dve kamaradky jedne od zacatku podle UTZ rikali, ze to bude kluk (dokonce to obrecela) a az na porodnim sale se dozvdela, ze je to holcika, no a druha zase naopka vsichni ji rikali, ze to bude holka a ma chlapecka.
Takze na UTZ bych fakt nedala. To jedine kdyby Ti to rekli z plodovky.
Ahoj.
Já na určení podle UTZ věřím.Můj doktor se ani jednou nespletl.A taky jsem to na té obrazovce viděla a poznala. ![]()
A proč by holka nemohla být v modré? (A kluk v červené? ) Ta naše spoustu věcí „dědí“ po bráchovi.
A taky jí to sluší. ![]()
No jo, taky zalezi na kvalite UZ…
Kolegine z diskuze ma dva chlapecky a ted ceka treti miminko - nejdriv ji tvrdili, ze je to opet kluk… A ted byla na 4D UZ - a je to holcicka…
Kdyz tam neco vidi, neznamena to, ze je to stopro pindik - muze to byt treba pupecni snura ![]()