Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
na tak brzkem UTZ byva kluk potvrzeny pry na 90%, holka pouze na 50% … kazdoapdnebych pockala na 32tt…
Já byla na UTZ v 21. týdnu a viděla jem na vlastní oči kluka a doktor říkal, že na 110%. Naprosto tomu věřím. Ono jde o to, jestli ti řekl, že to „vypadá“ na kluka, tzn., že „něco“ viděl nebo jestli viděl konkrétní pohlaví. My s dr. viděli naprosto jasně celé mužské ústrojí, takže holka to jistě nebude. Ale taky jsem se setkala se špatně určeným pohlavím, ale spíš naopak, že řekli holku a byl to kluk. Záleží na kvalitě UTZ a šikovnosti doktora.
Ahojky,
tak nám řekli 3 krát na utz že „to vypadá“ na holčičku…až ve 33tt že to vypadá na kluka,ale jistí si nebyli nikdo…celkem 3 různí dr.
))) prostě náš prcek se dokonale schovával:o))),tak jsme věděli prd…Narodil se kluk
)…
U první dcery to bylo jednodušší,tak mi řekl v 19tt ,že to je jasná holčička,měla nožičky pěkně od sebe a dokonce nám dal fotku a na 3D se to pak znova jasně potvrdilo…
Takže věřila bych,ale leda je-li to opravdu dobře a jasně vidět ,ne když tam něco dr. vykoukává půl hodiny:o)
Každopádně pokud by bylo někdy třetí,tak se necháme překvapit … bylo to pak u porodu napínavější,když jsme nevěděli…
jejda holky nestrašte…nám na „velkém UZ“ v Budějovicích řeli, že je to kluk - viděli sme tam pindíka, s Tomáškem počítáme na stopro. Doufám, že se na sále nezhrozíme aby to tak byla holka…(Nic proti holkám! Ale když s tím už čovek počítá
)
jinak :břicho na kluka mi sedí-je vylezlé jak míček.
ahoooj
no někde jsem slyšela že splést se to dá! ale pouze naopak… když řekne holčičku může to být ještě klučík.. a prostě pindík byl schovanej nebo přilepenej a nebyl vidět.. ale údajně pokud už jasně vidí kluka.. tzn. celé pánské vybaveníčko nemělo by se to splést! a měl by to být fakt kluk, ale co jsem četla tady ty příspěvky… tak i to se stává! tak nevím!!!
asi bych nakupovala neutrál.. možná pár kousků modré barvy… ale já bych asi spíš věřila, že pokud už viděl kluka.. že to kluk bude!!! anebo bych si počkala na další UTZ! ![]()
V 19.tt už by to měl vidět dobře. Já byla s Klárkou na UTZ v 16.-17. tt, nechtěli jsme vědět pohlaví, MUDr. tam měl dvě studentky, machroval, ukazoval jim, co vidí a prokecl se, že je to kluk… Do 31. tt jsme měli Tobiáška, v 31.tt jsem zaplatila za určení pohlaví a dobře jsem udělala. Stačila jsem vytáhnout a vyprat „růžové“ věci po prvorozené Elišce. Teď doufám, že Klárka nebude mít problémy s identitou ![]()
Takže 100procentní to není nikdy, ale je fakt, že kluci se většinou poznají.
Katka
Ono jde o to, že doktoři neurčují pohlaví jen podle toho jestli vidí pindíka nebo ne, ale i podle dalších znaků, a ty se dají splést nebo můžou být u miminka netypické. Více info:
www.pohlaviditete.cz
Ahoj, tak chybička se jistě může vloudit i Dr. U malé Dr. na velkém UZV ve 20tt neviděl mezi nohama nic, protože je měla pěkně cudně u sebe a nenechala nahlédnout
, ve 23tt jsem pak byla na podrobném UZV (byla nějaká malinká nejasnost se srdíčkem - kvůli k poloze plodu) v prenatálním centru, tam mají velmi podrobné UZV a Dr. mi sdělil, že je to holka. O den později mi ten její rozkrok můj Dr. také vyfotil (mám fotku dodnes schovanou
) - a holka to byla.
Teď v druhém těhotenství jsme museli ve 21tt znovu do prenatálního centra kvůli atypickému výsledku tripple testu (šli jsme ke stejnému Dr., je to kapacita), mimčo prodrobně prohlédl a na konci sdělil, že vše je v pořádku a zeptal se, jestli máme (s manželem) ještě nějaký dotaz, tak jsem ho zeptala, jestli je vidět pohlaví. A on beze slova „zabral“ mimčo pěkně z boku, hlavně zadeček a nožičky (které byli nahoře) a zeptal se nás, co vidíme ? No a ten pindík i s příslušenstvím se nedal přehlédnout
Druhý den jsem se od svého Dr. opět obdržela krásnou fotku rozkroku
![]()
paraplicko píše:
Ahoj, tak chybička se jistě může vloudit i Dr. U malé Dr. na velkém UZV ve 20tt neviděl mezi nohama nic, protože je měla pěkně cudně u sebe a nenechala nahlédnout, ve 23tt jsem pak byla na podrobném UZV (byla nějaká malinká nejasnost se srdíčkem - kvůli k poloze plodu) v prenatálním centru, tam mají velmi podrobné UZV a Dr. mi sdělil, že je to holka. O den později mi ten její rozkrok můj Dr. také vyfotil (mám fotku dodnes schovanou
) - a holka to byla.
Teď v druhém těhotenství jsme museli ve 21tt znovu do prenatálního centra kvůli atypickému výsledku tripple testu (šli jsme ke stejnému Dr., je to kapacita), mimčo prodrobně prohlédl a na konci sdělil, že vše je v pořádku a zeptal se, jestli máme (s manželem) ještě nějaký dotaz, tak jsem ho zeptala, jestli je vidět pohlaví. A on beze slova „zabral“ mimčo pěkně z boku, hlavně zadeček a nožičky (které byli nahoře) a zeptal se nás, co vidíme ? No a ten pindík i s příslušenstvím se nedal přehlédnoutDruhý den jsem se od svého Dr. opět obdržela krásnou fotku rozkroku
![]()
To jste byli určitě u Vlašína, že jo? O něm se říká, že se nikdy neplete… Já u něj byla na UTZ 2× a podruhé jsem ho chtěla „dostat“ a zeptala se zda pořád vidí kluka a on mi řekl, že je to holka a jestli mi opravdu dřív říkal, že je tam kluk
. Pak nám ještě 2× potvrdila pohlaví jeho kolegyně a na 3D jsme pipinku viděli i s manželem.
nepřihlášená Lenka
Mě moje doktorka na 20tt řekla že to vypadá na holčičku ale přesněji 30tt. Na 25 tt jsem byla na 4D ultrazvuku a tam to bylo vidět na 100% že je to holčička.
Lenko: jo, jo byl to Vlašín
, můj Dr. taky říká, že ten se neplete ![]()