Kouření v práci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.11.18 18:04

Achjo.. já doufala, ze tohle bude práce kde vydrzim, tak asi ne.. jen jste mě v tom utvrdily :(

• Citovat
  • Upravit
2706
26.11.18 18:04

Tyjo, na to teda měla šéfka upozornit při pohovoru, že jsou kuřačky, které nehnou prdelí, aby šly jinam…bych jim rovnou řekla, že za těchto podmínek nemůžu nastoupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148574
26.11.18 18:05
@Anonymní píše:
Napsala jsem to asi špatne, jsou tam 3 a všechny tři kouři a jedna z nich je šefova, takže ji nemuzu říct ať přestane :lol:

Tak to jaksi nedodržují zákoník práce děvenky.A byt 8 hodin někde v místnosti,kde vypalujou tři lidi,tfuj tajxl.Bude ti kouřem smrděl oblečení,vlasy,všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
26.11.18 18:07

Tak tohle je úplně poprvé za celý můj život, co slyším, že někdo kouří v kanceláři. To musí být nějaká lokální rodinná firma ne? Popravdě nevím, jak je to v ČR, ale je to vůbec legální na pracovišti vyjma kuřáren? Má ta budova požární hlásiče, klimatizaci? Mluvím za sebe, ve firmě, kde se smí v kanclech hulit, bych nedělala. Kdykoliv jsem byla u klienta/na služebce/v jiné pobočce, ve všech budovách přísný zákaz kouření. Kdo v dnešní době fakt ještě musí, tak musí ven…

• Citovat
  • Upravit
543
26.11.18 18:09

@Lalelale přesně tak, taky jsem si myslela, že to nejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
26.11.18 18:10

No, mně se jednou při pohovoru do malé kanceláře, kdy už to vypadalo, že o sebe oboustranně stojíme, zeptali - a jsme tu kuřáci, nebude vám to vadit, že kouříme přímo tady v tom prostoru? A i když jsem o tu práci fakt stála, řekla jsem, že by mi to vadilo bohužel velmi silně a pokud by tomu tam bylo, bohužel bych nenastoupila. A oni o mě nejsíš stáli natolik, že začali chodit kouřit do jiného (chodbou odděleného) prostoru, za což mi pak děkovali i ostatní zaměstnance - nekuřáci, kteří se nějak neodvážili zeptat. takže i zázraky se občas dějí. Ale v uvedeném případě - kancelář se třema kuřačkama zvyklýma tam běžně kouřit, si myslím, že nově příchozí nekuřačka má šanci změnit pořádky minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
26.11.18 18:10
@Anonymní píše:
Napsala jsem to asi špatne, jsou tam 3 a všechny tři kouři a jedna z nich je šefova, takže ji nemuzu říct ať přestane :lol:

No - můžeš. Máš v pracovní smlouvě, že bude sedět celý den v zakouřeném prostředí? Nemáš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.11.18 18:12

Tak kourit na pracovisti se nesmi, ale zajimalo by me, zda jsi na to byla upozornena. Ja totiz kurackou kancelar zazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
26.11.18 18:12

Řekla bych narovinu, že je to pro mě tak velký problém, že pokud to nezmění, odejdu. Nebyla bych v tom ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
26.11.18 18:14
@Jeanny21 píše:
@Lalelale přesně tak, taky jsem si myslela, že to nejde :think:

tak jsem si to ze zvědavosti rychle pohledala. Na pracovištích v ČR se ze zákona kouřit nesmí, pokud tomu jsou vystaveni i nekuřáci. Možná bude i nějaká konkrétnější úprava ohledně vymezených míst atd, ale hledala jsem rychle. Takže zakladatelky zaměstnavatel porušuje zákon. Nicméně, i kdyby to povolené bylo, v takové firmě bych nedělala, přijde mi to jako vrchol buranismu, čadit v kanceláři. A pak přijít domů a smrdět jak kdybych celý den pracovala z hospody :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19789
26.11.18 18:15
@Lalelale píše:
Tak tohle je úplně poprvé za celý můj život, co slyším, že někdo kouří v kanceláři. To musí být nějaká lokální rodinná firma ne? Popravdě nevím, jak je to v ČR, ale je to vůbec legální na pracovišti vyjma kuřáren? Má ta budova požární hlásiče, klimatizaci? Mluvím za sebe, ve firmě, kde se smí v kanclech hulit, bych nedělala. Kdykoliv jsem byla u klienta/na služebce/v jiné pobočce, ve všech budovách přísný zákaz kouření. Kdo v dnešní době fakt ještě musí, tak musí ven…
Zákoník práce, § 106 odst. 4 :

Každý zaměstnanec je povinen dbát podle svých možností o svou vlastní bezpečnost, o své zdraví i o bezpečnost a zdraví fyzických osob, kterých se bezprostředně dotýká jeho jednání, případně opomenutí při práci. Znalost základních povinností vyplývajících z právních a ostatních předpisů a požadavků zaměstnavatele k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci je nedílnou a trvalou součástí kvalifikačních předpokladů zaměstnance. Zaměstnanec je povinen
písm. e) nepožívat alkoholické nápoje a nezneužívat jiné návykové látky na pracovištích zaměstnavatele a v pracovní době i mimo tato pracoviště, nevstupovat pod jejich vlivem na pracoviště zaměstnavatele a nekouřit na pracovištích a v jiných prostorách, kde jsou účinkům kouření vystaveni také nekuřáci. Zákaz požívání alkoholických nápojů se nevztahuje na zaměstnance, kteří pracují v nepříznivých mikroklimatických podmínkách, pokud požívají pivo se sníženým obsahem alkoholu, a na zaměstnance, u nichž požívání těchto nápojů je součástí plnění pracovních úkolů nebo je s plněním těchto úkolů obvykle spojeno,…

Příspěvek upraven 26.11.18 v 18:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
26.11.18 18:16
@levandule23 píše: Řekla bych narovinu, že je to pro mě tak velký problém, že pokud to nezmění, odejdu. Nebyla bych v tom ani za nic.

osobně si myslím, že i když porušují zákon, tak kvůli jednomu nekuřáckému nováčkovi svoje zvyky 3 další kuřačky měnit určitě nebudou a najdou si do týmu někoho podobného ražení… Ale na místě zakladatelky by mi to teda nevadilo a šla bych dělat do pořádné firmy, kde mají trochu úroveň

• Citovat
  • Upravit
148574
26.11.18 18:18

@Lalelale dneska už ani z hospody nebudeš smrdět kouřem :D pokud tedy provozovatel bude dodržovat zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
26.11.18 18:19
@Lalelale píše:
Tak tohle je úplně poprvé za celý můj život, co slyším, že někdo kouří v kanceláři. To musí být nějaká lokální rodinná firma ne? Popravdě nevím, jak je to v ČR, ale je to vůbec legální na pracovišti vyjma kuřáren? Má ta budova požární hlásiče, klimatizaci? Mluvím za sebe, ve firmě, kde se smí v kanclech hulit, bych nedělala. Kdykoliv jsem byla u klienta/na služebce/v jiné pobočce, ve všech budovách přísný zákaz kouření. Kdo v dnešní době fakt ještě musí, tak musí ven…

Normální to bylo dřív, ještě před 10 lety nám šéf hulil ve vedlejším kanclu, táhlo to samozřejmě dveřma k nám. Pak jsem otehotnela a musel začít běhat ven.

Zakladatelko - dnes si myslím že už je to naštěstí zakázáno. Ty podmínky se změnily, dost mě udivuje že se někde ještě dnes kouří. No dámy s musí senat někoho, komu nevadí být celý den v zahuleným, nebo začít dodržovat pravidla a chodit kouřit ven.
Nenechala bych si ničit zdraví jen proto že je někdo línej hnout zadkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
26.11.18 18:20

@eumedon tak je to jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie