Kousání a jídlo vůbec

42
24.2.13 18:47

Kousani a jídlo vubec

Ahoj všem. Chtela bych se zeptat, jak naučit rocňi díte kousat, nechce mi jist normální jídlo - samozřejmě pomackane vidličkou. Musim mixovat vse.Rano mu dam k snídani chleba s máslem a šunku, nakrajim na malé kousky a strkam do pusy, :zed: něco málo sní, ale musím ještě dokrmit kasickou. K obědu mi zacal jist kousky zhruba jako jsou přesně dávky od 7.mesice, ale ji to tak, ze to polyká. pak tomu také odpovídá stolice :)Když mu dam rohlík, tak ho zuzla. Kdyz mu dam čokoládu, neplive, protože ta mu chutná. Kdyz mu dam kukuricnou tyčku, taky sní, ale brambory, maso atd. nechce. Je plne kojen do 7.mesice a nyní kojim jen rano, v noci a večer před spaním. Jeste dodám, ze já sama jsem od nej pokousaná všude:) Díky za rady a nazory! :)

Příspěvek upraven 24.02.13 v 19:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5761
24.2.13 19:01

Náš 16m teda nemá problém s jídlem jako takovým (i když mám taky pocit, že někdy něco polyká vcelku :roll: ), ale kousnout ani boha…sama nevím co s ním, takže neporadím, ale nejsi v tom sama :roll:

Jo a synovec má na 15m stále jen 4 zuby a ukusuje jak o dušu :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
24.2.13 19:09
@Monika92 píše:
Náš 16m teda nemá problém s jídlem jako takovým (i když mám taky pocit, že někdy něco polyká vcelku :roll: ), ale kousnout ani boha…sama nevím co s ním, takže neporadím, ale nejsi v tom sama :roll:Jo a synovec má na 15m stále jen 4 zuby a ukusuje jak o dušu :).

Taky mám právě v okolí, že mají jen 4 zuby a není problém v ničem. Nás jich má 8 a stejně jsou mu asi jen na parádu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
24.2.13 19:18

@Barbora007 jojo, i náš jich má 8 a používá je maximálně na rozervání dudle od flašky :D Ale asi si na to holt budou muset přijít sami, dokud nebudou chtít, tak zřejmě nic nenaděláme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
24.2.13 19:23

Syn 10m a teď vzal na milost kousíčky na oběd ve skleničce od 6m… :) jinak chce ochutnávat vše co máme my a to je bez problémů, jen ty jeho obědy… :roll: zuby nemá žádné… :) a v okolí mám děti co jedí kousky snad už od půl roku a taky zuby neměli…no stres :lol: jak řekla jedna lékařka…neznám žádného dospělého co by kousat neuměl… :mrgreen: já taky ne? jen je to o nervy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
24.2.13 20:07

Ja nekdy mixuju i ted (20 m). Musela jsem ji ukazovat jak se kouse. Maso treba rozkouse, ale pak vyplivne. Tak to pored zkpusim a kdyz sni malo nebo to plive, tak to trochu mixnu. Je to na palici, ale neni to velky jedlik tak jsem rada za kazdou snedenou lzicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
24.2.13 21:40

No jo, ale chceme jet na dovolenou a tam je jídlo, ale s sebou musím ještě vzít skleničky, protože nemám jistotu, že mi to sní. Přitom, když jím já, kouká na mě a polyká se mnou a když mu dám z mého talíře, tak to vyplivne(nemám to moc ochucené, schválně jsem to zkusila) a žebrá dál. Horší než pes :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
24.2.13 22:09

To je blby s tou dovolenou. My jsme to v lete resili tak, ze jsem rano roznixovala sklenicku. Byl to opruz, ale aspon neco snedla. Chce to porad zkouset a pripadne ukazovat. Sice jsem si pripadala jak blbec, ale ji se to libilo a zkousela me napodobovat. Drzim pesti at to brzy zvladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.13 22:45

Tak to já to udělala nekompromisně :lol: mixovala jsem nějak do půl roku, pak se mi pokazil mixér tak jsem začala mačkat vidličkou, ale jen tak ledabyle na větší kusy, malá má v roce a dvou měsících jen 4 přední zubky a v době přechodu na mačkané měla asi 2 a kouše jak o závod sní krásně všechno :palec: takže asi záleží i na mimču jak se mu chce, já kojila do 5 měsíce, občas taky něco spolkne a nepokouše to ;) tak přeji hodně zdaru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
25.2.13 09:18

Mam zkusenost, ze velkym jedlikum je jedno v jake konzistenci jidlo je…hlavne, ze je a rychle se dava do ust :-) casto tedy jen polykaji bez kousani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kukla564
25.2.13 09:52

Kousani se navozuje polozenim sousta na stolicky, nebo dasne vic vzadu. Muze mit problem s posouvanim sousta jazykem k zubum/dasnim

• Citovat
  • Upravit
42
25.2.13 10:22
@andrea222 píše:
Mam zkusenost, ze velkym jedlikum je jedno v jake konzistenci jidlo je…hlavne, ze je a rychle se dava do ust :-) casto tedy jen polykaji bez kousani :-)

Tak to je přesný, ale jakmile je to opravdu vetší buď vyplivne nebo polyká celý. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.2.13 10:24
@kukla564 píše:
Kousani se navozuje polozenim sousta na stolicky, nebo dasne vic vzadu. Muze mit problem s posouvanim sousta jazykem k zubum/dasnim

My máme jen jedničky a dvojky - nahoře, dole. Takže když mu to do té pusinky „hodím“ dozadu, začne se buď dávit :poblion: nebo to vyplivne :zed:. Samozřejmě to zkouším každý den, ale sní toho tak málo, že ke svačinám dodávám ještě denní kaše. Ale samozřejmě je nechci dávat pořád a chci se toho zbavit, chtěla bych dospět do situace, že mu dám kaši jen na noc. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí