Kousání nehtů u dospělého?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1535
31.10.05 19:48

kousání nehtů u dospělého?

Ahoj všem,

předem se moc omlouvám, že téma není „dětské“, ale nenapadá mě, kde se poptat… Má mladší sestra si v 18-ti letech vesele kousá nehty, a to tak, že už na prstech vlastně ani žádné nehty pomalu nemá :!
Nevíte někdo, jak jí pomoci? Dělá to od útlého dětství, chce přestat, ale prý nemůže… jakmile je nějaký stres, či problém, nebo třeba i napínavý film v tv, má ruce v puse :cry: Ty hnusné vodičky, nebo laky na nehty proti kousání nehtů samozřejmě nezabírají, olízne to a kouše…
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5618
31.10.05 20:10

U mojí kamarádky hodně brzo pomohla poznámka uplně cizího člověka o tom, jak „Hnusné má ruce“. Ale předpokládám, že u Tvojí sestry je problém už větší.

Doporučovalo se namáčet dětem prstíčky v pepři, soli atd., ale když to nedělá nevědomky, ale cíleně při stresu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
31.10.05 20:16

Stazka má naprostou pravdu.
Má nejlepší kamarádka si kousala nechty taky pěkně dlouho, pak mi došla trpělivost a v:,–(ily jsme se o (pro ni silně nepříjemnou věc) a to jí donutilo toho nechat. Ale pomohly i poznámky o okolí o jejích rukou. Byla (a je to) krásná holka, ale ty ruce byly hrůza.
Stačí když jí pár lidí upozorní a pokud to není necita tak to s ní něco udělá.
Namáčení, bití a podobné věci nepomáhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
31.10.05 20:22

Gelové nehty!!!! Ať si nechá udělat gelové nehty! Ty za a/ nejdou ukousnout :lol:
a za b/ když do toho vrazí pár set, tak jí bude líto si je ničit.
Blbý je, že to přijde na dost pěněz :(

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
31.10.05 20:48

Holky díky,

o těch poznámkách od okolí - nějaké už samozřejmě byly, ale asi ne od těch pravých lidí, nebo tohle zkrátka není ta správná cesta …

Ty gelové nehty mě ale vůbec nenapadly, to by možná mohlo být ono :D

Snad se to brzy zlepší, v tomhle věku už je to fakt hrozný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
31.10.05 20:54

Ahojky,
problém ale je, na co jí ten gel nanesou, když nemá nehty? Štěpík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
31.10.05 21:06

Ahojky, já jsem si kousala nechty taky hóódně dlouho. Až někdy do puberty. Potom jsem se zařekla a sedala jsem si tak, že jsem si strčila ruce pod stehna, pořádně daleko, musela jsem si uvědomit, že je vytahuju. Po nějaké době to přešlo a nechty si už 15let nekoušu :)
Bohužel jsem si našla jiný ventil a koušu si rty jakoby zevnitř. Do krve a do bolesti. :( Ale aspoň to není vidět.

Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
31.10.05 21:32

Ahojky Budulínku,

taky jsem si nehty kousala! Nejsem si jistá, jestli by cokoli z rad pomohlo:-( Snaha byla. Tedy na straně okolí. Já, čím víc jsem rostla, tím víc mi to vadilo, ale nebyla jsem schopná s tím nic dělat. Moje mamka si nehty nekouše, ale strašně tvrdě si stříhá a nípá kůžičku kolem nehtů, takže jsem žádný vzor v pěkných rukách neměla. Vždycky se mi krásné ruce líbyly a toužila jsem po nich. Umím to. Dneska si nehty nekoušu, ale věčně musím mít nějaký ten prstík v puse a pořád jakoby podjíždím zubama pod ním, takže mám nehty slabé a strašně se lámou. Jakmile se jeden nalomí, tak pokud nemám po ruce pilníček, je otázka času, kdy ho potrhám. Ještě horší je okolí nehtů, dost si sama kůžičku zatrhávám:-( Čím stresovější je bdobí, tím horší mám ruce. Párkrát se mi podařilo, že jsem měla fakt prádní nehty. Předcházely tomu ty gelové, jak někdo už psal… Ale bylo to pro mě strašně náročný. Místo hraní si s nimi, jsem je pořád mazala, lakovala, odlakovávala, prostě kolotoč. Móóc pomohlo moře, kde jsem 14 dní jen ležela u vody a „nic“ nedělala.
Jenže, přišly zkoušky, státnice a bylo vymalováno.
Momentálně se snažím zase ruce dostat do formy, mám prima krémy a vodičky, ale něja se mi s Anikou nedostává času:-(

Chtěla jsem tím vším říct, že si myslím, že řeči o tom, jakmá ošklivé ruce, jí nepomůžou. Spíš jí jenom ublíží:-( Nedělala bych to. Nikdy člověk neví, kde se to vzalo.
Myslím, že nejlíp uděláš tím, že sama budeš mít perfektní nehty. Já kdybych měla pořád na očích někoho takového, tak se strašně budu snažit, abych měla taky krásný ruce.

Držím palce a dej vědět. Já se taky do toho pořádně opřu!!! Jsem ráda, že se někomu povedlo toho úplně zbavit!!!
 Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.10.05 23:44
selka píše:
Ahojky,
problém ale je, na co jí ten gel nanesou, když nemá nehty? Štěpík

Tím bych se netrápila ;) Oni tidají nejprve na tvoje nehty (i kraťoučké) umělý nehet, ten tam přilepí a zkrátí na délku, jakou si řekneš. Až když ti pod tím umělým nehtem dorostopu tvcoje vlastní, tak ten gel nanáší přímo na ně :)
Doufám, že jsem to nepopletla…

Baghira

• Citovat
  • Upravit
5394
1.11.05 06:58

ahoj, taky jsem si kousala nehty a pak jako nekousala ale trhala druhým nehtem - jakože si je nekoušu ale výsledek stejný… pak jsem si začala stříhat nehty hned jak trochu povyrostou, abych neměla co kousat nebo trhat. Tak to pomohlo mě. Nesnáším pilník, takže nemám zrovna výstavní nehty, ale hlavně že nejsou okousaný. Takže jak mám trochu delší nehty, hned ostříhat! a není co kousat.

ahoj Iv-ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
1.11.05 08:04

Ahooj,

taky jsem si kousala jako dite nehty (no, vydrzelo mi to asi do 15ti let, ale nikdy jsem nebyla uplne „beznehtu“). Ted ma stejny problem muj bracha, ale ten si je kouse az do masa - je mu 19 let. Myslim, ze u nej je to mnohem hlubsi problem a tak jsem uz nasim i nekolikrat rekla, at ho objednaji k psychologovi - urcite by nejaka schuzka mohla byt napomocna.

Baghira - i gelove nehty se daji okousat (ztrhat - auuuu, pekne to boli, ale zarputilym kousacum nehtu to zas tak vadit nebude.....).

Marka + koblizek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.11.05 08:16

No,
můj manža má tohle trápení dodnes :? , ale kouše si jen palečky. Když jsme se brali - tak se držel - aby to na fotkácha videu nebylo vidět. Když si toho někdo všimne, tak se strašně stydí, no ale pevnou vůli nemá.
Jo a mají kámošce ty umělé nehty na to okusování pomohly, teď už je sice nemá, ale nehty si nekouše…

Gaabina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.11.05 09:58

Umělé nehty, umělé nehty, umělé nehty!!! To pomůže určitě! Jsou silné, tvrdé, takže je může klidně u televize ožužlávat a okousávat a přitom je nezničí. Moje sestra je stejný případ, nehty a kůžičku kousala takovým způsobem, že se jí nehty zvlnily a konečky prstů měla pořád načervenalé. Udělala si kurz modeláže pryskyřicových nehtů, dělá je ostatním i sobě a je po problému.
Doporučuju nechat si udělat větší vrstvu gelu nebo pryskyřice, ať jsou fakt tvrdé jako kámen… :wink:

(Ze začátku byla úplně vedle z toho, že jí pod umělýma rostou své nehty, že je aspoň vystřihávala nůžkama nebo do nich vrtala jakýmkoliv nástrojem, aby se k nim dostala, ale to už je jiná kapitola… :roll: )
Nepřihlášená NOGGIE

• Citovat
  • Upravit
625
1.11.05 10:07

Ahoj,
já si kousla nehty celé dětství zhruba do 14. Sice ne do masa, ale žádná krása to taky nebyla. Pak jsem ve 14 dostala prstýnek od spolužáka a něco se zlomilo. Vlastně nevím co, protože jsme do něj nebyla zamilovaná, ani on do mě, ale prostě mi přišlo blbé ukazovat a nosit prstýnek a mít k tomu ty hnusné nehty. Od té doby si nehty nekoušu. Musím ale přiznat, že když jsem ve stresu a je nějaký nehet zatržený, nerovný nebo tak, tak se na něj vrhnu i dneska:-(

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
1.11.05 10:10

Já si nehty kousala jako dítě - co se se mnou mamka nazlobila. V pubertě jsem měla nehty hrozně slabé, furt se lámaly, laky moc nepomáhaly. Záviděla jsem ostatním holkám. Tak jsem dlouho nosila krátké nehty - sice nic moc, ale aspon nebyly okousané. Jakmile poporostly, vždycky jsem zatrhla a byl konec :( Pak jsem se kvůli své svatbě rozhodla nechat si narůst dlouhé nehty - nechtěla jsem umělotinky - takže jsem se pečlivě mazala krémama, olejíčkama, polykala selen se zinkem (zpevňuje nehty) - došla se poradit k manikérce - nejlepší je prý každý den namáčet nehty na 15 min. do nahřátého panenského olivového oleje. Fakt to zabralo !!! Ještě jsem si u ní nakoupila pár serepetek a teď se mi nehet nezlomil ani nepamatuju. Teď mi zas každý říká, jaké mám krásné nehty :D Akorát se manželovi nelíbí dlouhé nehty, takže si je asi budu muset ostříhat :( Takže si myslím, že až Tvé sestře začne vadit, jaké má nehty, sama se rozhodne s tím něco dělat. Zkus ty umělé nehty, kamarádka nosila rok ty gelové pak si chtěla nechat přírodní, ale měla je strašně oslabené. Tak pa, Jana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí