Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, prosim o radu. Prckovi bude zanedlouho 11 mesicu a predevcirem se rozhodl, ze si kojeni zpestri pokousanim mamincinyho prsa. Nestane se uplne pokazde, ale dost casto (kojim ho tak 2-3× pres den a pak v noci - ale to je v polospanku, takze bez problemu). Mela jsem v planu ho tak jeste 3-4 mesice kojit, ale s takovou nevim nevim - je to dost bolestive a z jinak prijemne zalezitosti se stava misty stres, kdy zas nejake to hryznuti prileti. Zkousela jsem ho lehce plesknout po pusince a rict, ze nesmi, ale ma z toho ohromnou srandu a rehta se tomu.
Tak nevim, jestli je to treba tim, ze nemam dost mlika? Mate treba nekdo zkusenost, ze mimco kousalo a pak to prestalo delat? Nevim, jestli to je prechodna zalezitost anebo mam zacit pomalu premyslet o odstavovani…
Coz teda bude problem, protoze UM nechce ani videt, maximalne zamaskovane v kasi.
Diky za rady.
JANDULKA
Jandulko,
Ondra to taky zkusil…jednou, dvakrát…pokaždé jsem mu důrazně řekla, že NE!, že to bolí. Když to zkusil potřetí, tak jsem mu prso vzala…a už to neudělal…ovšem on byl prsomil, kojili jsme do dvou let. Držím palce!
Sylva
No jo, ten muj je (nebo aspon byl) prsomil taky
Ty obliceje, ktere haze, kdyz vidi prsa, fakt stoji za to - ochoten prilezt kamkoliv a napit se z jakekoliv polohy
Toz snad to nejak rozchodime.
No jo, ten muj je (nebo aspon byl) prsomil taky
Ty obliceje, ktere haze, kdyz vidi prsa, fakt stoji za to - ochoten prilezt kamkoliv a napit se z jakekoliv polohy
Toz snad to nejak rozchodime.
Jandulko , Vojtulínek to dělá občas taky, ale omylem. Když ho napomenu, tak hodí omluvný pohled a je klid
Takže neporadím ![]()
Jandulko,
ta moje taky kousala. Jak jí rostly zuby, tak zkoušela, k čemu by je tak mohla použít, ale já jí teda netrestala. Jen jsem jí prso vzala.
Teď už přesně vím, kdy by si ráda kousla - je to vždy až ke konci kojení, jazykem si vysune bradavku víc z pusy a šibalsky se podívá, co jako já na to. Někde jsem i četla, že pokud má dítě plnou busu dvorce a bradavku až vzadu, má jiné postavení čelisti a to mu nedovoluje kousnout.
Hlavně vydržet
blanci ,tak teď jsi mě pobavila,já měla totiž to samé doma.Malá pokaždé nejdříve pila,pak se ale na mě koukla,otevřela pusinku trošičku a zkousla a čekala co bude…pokaždé člověk i nechtíc vykřikne asi a já ji taky prso vždy vzala a nakonec to přestala dělat,nebo udělala nechtíc,jako že pila a něco ji rozptýlilo a malá si v poho otočila hlavu a začala se zvedat,ale že by pustila bradavku,to ne,no žvýkačka hadra,někdy jsem se dost nasmála,ale to nesmělo bolet ![]()