Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy,
Potrebuju poradit, co delat s mimisem co mi porad po jidle skyta. jen malo kdy si rihne, a at si rihne nebo ne, pokazde skyta .Aspon 20minut, nemuze kvuli tomu spat. A az skytavka prejde chce zase k prsu a pak zase skyta, je to umorny. Neznate nejakou sikovnou pozicy pri ktrere skytani prejde ??A proc vubec skyta ? ![]()
Asi ti moc nepomůžu, Daneček taky trpí na škytavku, ale spíš když je mu chladno nebo si špatně lokne slinu. Většinou nedělám nic, zaručeně mu ale pomáhá trochu se napít.
Anina
Ahojky, škytavka není nic hroznýho, buď to mimi samo přejde, někdy to trvá i půl hodiny nebo se doporučuje dát cucnout mlíčka.
Nam to cucnuti zabiralo nejlip, proste jsem prcka na chvilku prilozila a po skytavce nebylo ani pamatky.
uffff, to znam - pak mi pripadalo, ze porad jen kojim… kojeni, skytavka, kojeni skytavka, kojeni… atd… caj nechtela, ani vodu, tak jsem ji pak nedavala nic a nechala vyskytat…
marka
Nám taky nejlíp zabírá docůcnutí, ale někdy prostě nechtěl. Tak s ním blbnu, dělám na něj ksichtíky a bavím ho, aby v tom zaujetí chvíli zadržel dech a ono ho to přešlo. Ale zabere to jen někdy.
Milli + Matyášek
Ahojda, nám nejlíp zabíralo znovu přiložit a bylo po škytavce. Pro mimi je neškodná, jen je nepříjemná, když se má zrovna spinkat, co
. Známá ještě radila na několik minut „zateplit“ mrňouska. Například zabalit do deky, aby se zvýšila teplota. Nám to ale nepomohlo. Jak jsou děti starší, je to lepší, cucne si čajíku a je to
. Mějte se hezky.
Jé, my měli taky majinkýho škýťu- pořád. Cucnutí nezabíralo. Prostě to časem přejde. bylo mi ho líto, ale nijak je to nebolí.
Claudie
Ahojky,
nám na škytavku zabírá něčím Janinku zaujmout - jakmile začne škytat (ale teď už to není tak často), musím rychle vymyslet něco, co nezná a co ji 100% zaujme, ona v mžiku přestane myslet na škytání a škytka je pryč:)
Držím palce
Suzetka
Ahoj,
škytavka, to známe. Nejlíp, když se má spinkat, tak jí to úplně probere.
Zabírá, jak už se psalo, dát napít (prso
). Někdy mi zabere, když těsně před škytnutím malé ucpu nos. Bere to jako hru, nevadí jí to. Zabere to ale jen někdy. A někdy zas, když ji držím za ruce ve visu - ona se hne bránice a někdy to pomůže.
Hanka
CHi chi, nase mimi skytalo uz v brisku, pak kazdy den tak 5× po 20ti minutach, a ted zas skyta kdyz se zacne rehtat…
Mela jsem to uplne samy, dodneska kdyz se zacnu smat, skytam…
Neresime to ![]()