Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, chci se zeptat, jak dlouho se Vašim holčičkám hojila ouška po propíchnutí? My byli píchat náušničky toto úterý a malé to pořád hniše. Ouška má zapálená a to jí dírky několikrát denně omívám heřmánkem a ráno a večer natírám framykoinem. Jaké máte zkušenosti vy?Díky.Linda
Ahojky,
Julince se ouška hojila pěkně dlouho a ještě se jí dvakrát uělala boulička s hnisem za ouškem. Doufám, že už se to potřetí nevrátí. Takže vydrž Zatím to je krátká doba.
Peťula a Julinka
Ahoj Lindo,
malé píchali ouška hned v porodnici a zahojila se jí krásně snad do týdne. Když měla na naušničce trochu hnisu, omyla jsem to desinfekcí a stejně tak i okolí dírek v oušku. Samozřejmě jsem mazala framykoinem.
Já osobně jsem si nechala nastřelit naušnice, které mi hnisaly snad dva měsíce. Měla jsem úplně bolavý uši, boule hnisu atd. Hodně mi pomohlo právě potírání desinfekcí a nesměla jsem nechat naušnice v uchu napevno - neustále jsem s nima musela hýbat. Pak už to bylo ok.
Tak ať se tvé holčičce brzy ouška zahojí…
Místo heřmánku bych doporučila spíš líh, ten co byl na pupek. Já to tím několikrát denně čistila + 2× denně framykoin a nikdy to nehnisalo. Ale červené okolo to měla tak měsíc.
Ahoj tak nám ouška hnisala asi týden stříkala jsem na ně mateřské mléko má to hodně látek malé to pomohlo i na zahnisaný pupík a k tomu ten framykoin.At se vám to brzo zhojí Barča
ahoj, nám to teda taky trvalo dlouho, cca tri tydny, vysousela jsem lihem, mazala framykoinem a opthalmo fr., pak za mesic se nam tam taky udelala hnisajici bulka, ale ted uz to mame v pohode
Pichali nam je ve 2 mesicich.
R.
Ahoj moje malá měla ouška zhnisaná asi 2 týdny.Potírala jsem přes den lihem a na noc jsem dávala framykoin.Přeju rychlé uzdravení.Janula ![]()
Ahoj,
my měly naušničky v 7mi týdnech,Framykoin jsem nepoužívala,jen líh a heřmánkový krém pro děti a co nejčastěji naušničky protáčet.Ouška byla zarudlá asi dva týdny,ale nehnisala.
Přeji Tvojí dcerušce brzké uzdravení.
Š.
Ahoj,
my máme naušničky nastřelené a bylo bez problémů.
Ošetření lihem (co se používá na pupíček) bylo tedy jen preventivní.
Osobně se přikláním k tomu ouška pouze „lihovat“. Zkus sehnat kapátko a místo potírání, nakapat na dirku líh právě z kapátka. Krásně proteče dirkou a čistí i naušničku.
Nevím proč, ale mám pocit, že framykoin vždy to bolavé místo jakoby „dusí“ - přeci jen je to mast : ) Ale zase chápu, že je to antibiotikum…
Ať jsou naušničky brzy opravdu na ozdobu a ne bolestivá záležitost ![]()
M.
Mooooc děkuji, zkusím ten líh kapátkem a možná i to MM má něco do sebe. Věřím, že to snad brzy zvládneme.