Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte s ním někdo zkušenost? vyšen nám ve výtěru v krku, který se dělal, protože byla Verunka v poslední době krátce za sebou 2× nemocná.
Dr. už tam nebyla, takže se dovím až v pondělí, co s tím dál.
Dávají se antibiotika nebo se to nechává být? Díky, Alenka
Presne tohle dotahla domu moje starsi rok a pul stara holcicka zrovna kdyz jsem se vratila z porodnice. Chytli jsme to vsichni od ni krome miminka. Prubeh to melo u kazdeho z nas jiny. Charlie byla jen uplakanejsi, ale v te dobe ji rostly i ctyri spicaky najednou, takze jsme to neresili, teplotu nemela. Jen trosku vyrazka na krku.
Prisli jsme na to nahodou az ve chvili, kdy se mi osypal kompletne cely manzel. Z toho duvodu bral nejen antibiotika, ale i neco na uklidneni te vyrazky. Me pouze bolelo v krku asi tri dny, ale za to dost silenym zpusobem, az jsem z toho brecela.
Postup u nas byl nasledujici:
Okamzite vytery krku vsech clenu rodiny, karantena doma a antibiotika. Deti dostavaji jen nejake tri nebo ctyrdenni v tekute forme. Dospeli dostavaji nejake silnejsi na cely tyden. Bez tohoto preleceni nejen, ze nakazite okoli, ale navic se budou problemy neustale obnovovat. Bojovali jsme s tim cely mesic…
Preju brzke uzdraveni…
Terik
Ahoj,
Karolínka měla tohohle Hajzlíka na začátku června. Nejprve jsme mysleli, že to zvládneme bez ATB, ale jelikož měla tři dny stále vysoké teploty, tak se přeléčila antibiotiky. Měla Augmentin duo na sedm dní.
Teď to má známých holčička, ta nemá žádná antibiotika, jeden den měla vysoké teploty, druhý den udělali výtěr, našli tento bacil, ale jelikož už byla bez teplot, tak je bez léků a chodí ven, nejprve ne mezi děti, teď už i do kolektivu venku…
Dle známé dr. je to bacil, který máme každý v sobě a někdy je ho tam prostě víc a chce „utlumit“… Proto nechtějí hned dávat ATB, ale nechat, ať se tělíčko zkusí samo poprat…
Pokud dostanete ATB, tak v pohodě
Pokud ne, tak uvidíte, zda se to vrátí a pak je zřejmě dostanete. Konzultuj s dr. ![]()