Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
male se udelal takovy cerveny flicek na belmu, nevite jestli se ji to ztrati. pripadne za jak dlouho? Mela jsem dojem, ze ano, ze zustavaji ty cervene zilky a flicky az v pozdejsim veku, ale male se to nejak neztraci.
Diky
Aja
Ahoj Ajo,
ak je to naozaj prasknuta zilka v oku, tak sa to bude vstrebavat strasne dlho. Ja som to mala raz v zivote a postupne to bledlo, ale trvalo to hadam aj zo dva mesiace, kym to zmizlo uplne.
Myslím že jsem vlastně měla to samý - při porodu jsem měla otevřený oči (až později řekli, že je mám mít zavřený
) a oči jsem měla krvavý celý. Ztratilo se to tak po 2 měsících. Pomalu to bledlo až to zmizlo.
Helence praskla zilka, kdyz ji bylo par tydnu, zrejme z toho, jak tlacila prdiky. Zmizelo ji to docela rychle, tak behem tydne to bylo pryc. Stalo se ji to dvakrat.
Ahoj, naše malá má docela velikou červenou žilku na bělmu u levého očička už od porodu a nemizí jí to. A to jí je už 5 měsíců. Zkusím to při nejbližší příležitosti poptat u doktorky, taky by mě docela zajímalo, kdy (a jestli vůbec) se to ztratí…
Ahoj Jori,
tak to dej pak vedet, prosim. Zkusim na to taky myslet a zeptat se, ale jdeme az za 3 tydny, tak nevim jestli to udrzim. Vzdycky se na neco zapomenu zeptat.
Diky
Aja
Tak jsme dnes byly s malou u doktorky na očkování a poradně. Na žilku v oku jsem se poptala a bylo mi řečeno, že zrovna tenhle typ žilek (červená rozšířená na bělmu) se vstřebává dost blbě a dost dlouho to trvá, ale že to ničemu nevadí. Je to spíš taková estetická chybka. Tak to nechám plavat… na první pohled to vidět moc není.
Ahoj Jori,
diky za zpravy nam ten flicek zacal blednout, tak snad bude vse ok. Kazdopadne je dobre vedet, ze i tak je to jen kosmetickej problem.
Aja