Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pěkný večer přeji,
prosím o radu.Dnes měl náš drobeček úplně zelenou ustolici s hlenem. Četla jsem hodně o zelené stoličce, ale bojím se toho hlenu. Jinak je úplně v pořádku. Myslím, že nijak nestrádá. Mléka mám také hodně a hlady mi nepláče. Nevíte čím by to mohlo být ?
Moc děkuji za každou radu a zkušenost.
Ahoj,
Adámek když byl miminko tak to taky míval. Tehdy mi bylo řečeno, že ta zelená barva může být i z horka, že prý mu stačilo když se napil jen toho předního mlíka no a ten hlen se mu tam objevoval už i v době, kdy jsem přikrmovala UM. Dr. jsem to říkala, ale vlastně mi na to nic neřekla. Jo a UM pil od 6 týdnů + kojení.
Asi jsem ti neporadila, ale snad to nebude nic vážného. Jo vzpomínám si, že malému udělali výtěr, ale byl v pořádku.
Přeju hodně zdraví.
Andrea a Adámek
Zeleně jsem kajdili často a občas ta měly i hlen.
Náš pan doktor říká, že to můžou být i hleny z nosánku, které dítě spolkne a samozřejmě nestráví, takže tak odchází ven.
Pa M.
Ahoj ![]()
Nazelenalou stoličku jsme mívali docela často.Doktorka se nad tím nepozastavovala vzhledem k tomu ,že malej přibíral přímo ukázkově.Ale je fak ,že pil víc toho předního mlíčka.
Hleník jsme měli když měl rýmu.
Sice se říká, že hlenová stolice je hladová stolice, ale my jsme jí taky měli i když Matýsek přibíral 1 kg za 3 týdny a proto se spíš přikláním k těm hlenům z nosíku. Dr. mi řekla, že stolice je žlutá až zelenavá podle toho, co jím, takže se zelenou barvou si nedělej starosti.
Milli + Matýsek
Ahojky
pokud se hleníky objevily v plínce jednou nebo dvakrát, tak bych to neřešila. Kdyby však je tam měl pořád, může to být nedostatek tekutin. I když jsem malou kojila, tak při takových vedrech jsem ji dávala po lžičkách alespoň trošku čaje.
Ivulka
Ahoj holky,
moc Vám děkuji za vaše rady. Stoličku měl takovou jen jednou. Teď ji má už zase normální. Určitě to řeknu doktorovi, ale hrozně jste mě uklidnily, že nejde o nic vážného.
Moc děkuji
Tracy