Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky ![]()
teď před chvilkou jsem byla venku a kousla mě taková ta žlutá beruška bez teček. Hned jsem si to vydesinfikovala, kdyby náhodou, ale furt to svědí a je to takové začervenalé. Stalo se vám to někdy? Měly jste taky nějakou reakci? Kdyby to byla normální beruška, červená s tečkama, asi bych mávla rukou, ale u těch nových druhů berušek si nejsem jistá.
Díky ![]()
Beruška, žába, rezavej mravenec, kočka, ještěrka, želva, andulka, houser, tátu pavouk. Žijeme
i bez desinfekce.
@Atisia píše:
Beruška, žába, rezavej mravenec, kočka, ještěrka, želva, andulka, houser, tátu pavouk. Žijeme![]()
![]()
i bez desinfekce.
Joo to chápu, já jsem tu desinfekci měla po ruce, proto jsem se ji natřela
. Jen jsem si nebyla jistá, jestli to není nějaký druh, který může třeba přenášet nějaké infekce ![]()
Tak všechno, co kouše může „něco“ přenést. Popřípadě to může být jedovaté. Tohle je požadovaná odpoveď na uklidnění?
Příspěvek upraven 20.07.23 v 16:22
@Lanča1 dneska mi v lese hryzla nějaká potvora, mám 2× takovou nohu. A CeCe ne, desinfekci jsem nepoužila
![]()
@ida007 píše:
Doporučuju film „Moucha“, ať víš, co tě čeká.
Nebo Spiderman ![]()
@martina.se píše: … dneska mi v lese hryzla nějaká potvora, mám 2× takovou nohu. A CeCe ne, desinfekci jsem nepoužila![]()
Jako velikost „boty“, nebo délka nohy - jako „nekonečně dlouhé“? Protože to se obvykle hodnotí kladně. Hůř by to bylo s obvodem lýtka třeba…
@Lanča1 píše:
Joo to chápu, já jsem tu desinfekci měla po ruce, proto jsem se ji natřela. Jen jsem si nebyla jistá, jestli to není nějaký druh, který může třeba přenášet nějaké infekce
Teoreticky všechno co je divoký může přenášet nemoce ![]()
@martina.se píše:
@Lanča1 dneska mi v lese hryzla nějaká potvora, mám 2× takovou nohu. A CeCe ne, desinfekci jsem nepoužila![]()
Jej, to mi je líto
, snad se to brzy nějak spraví ![]()
@Lanča1 píše:
Ahoj holky
teď před chvilkou jsem byla venku a kousla mě taková ta žlutá beruška bez teček. Hned jsem si to vydesinfikovala, kdyby náhodou, ale furt to svědí a je to takové začervenalé. Stalo se vám to někdy? Měly jste taky nějakou reakci? Kdyby to byla normální beruška, červená s tečkama, asi bych mávla rukou, ale u těch nových druhů berušek si nejsem jistá.
Díky
Tak jí příště kousni taky
Teď je tady tolik druhů berušek, nebo co že to vůbec je, až to hezký není. Snad to budeš mít ok. Manžela jednou kousnul takovej malinkatej pavouček, a dost mu otekla ruka.
@welovefashion
Taky mě to na chvíli napadlo
. Ale nevím, jestli má beruška kromě létání nějaké výhody. To už je lepší ten pavouk ![]()
@ida007 píše:
Doporučuju film „Moucha“, ať víš, co tě čeká.
@arinecka píše:
Tak jí příště kousni takyTeď je tady tolik druhů berušek, nebo co že to vůbec je, až to hezký není. Snad to budeš mít ok. Manžela jednou kousnul takovej malinkatej pavouček, a dost mu otekla ruka.
Přesně, taky jsem si říkala, že těch druhů je až moc. Když jsem byla malá, tak jsme tu měli jen takové ty roztomilé celé červené s málo tečkama a teď všude vidím tolik druhů - červené s hodně tečkami, černé, žluté, oranžové. Mohla bych ie začít sbírat a vyrábět z nich korálky ![]()
@Lanča1 píše:
@arineckaPřesně, taky jsem si říkala, že těch druhů je až moc. Když jsem byla malá, tak jsme tu měli jen takové ty roztomilé celé červené s málo tečkama a teď všude vidím tolik druhů - červené s hodně tečkami, černé, žluté, oranžové. Mohla bych ie začít sbírat a vyrábět z nich korálky
No, třeba by to šlo
Některý tyhle potvory fakt dost koušou, a jeden opravdu neví, co z toho může být ![]()