Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Urcite ti nekdo napise odobni zkusenosti, mimochodem uz tady nejake diskuze jsou. ale co jsem vyctela z diskuzi tady i hodnoceni jinde, tak nejlepsi pry je Kineticke pisek - Kinetic Sand.
My kinetický písek koupili tříletákovi, já z toho byla nadšená dalo se to totiž v hračkárně vyzkoušet ![]()
Jinak dělají i barevné, my měli v barvě písku, je to takové stále se pohybující, nešpiní to máš čisté ruce ale třeba bábovka z toho dlouho nevydrží, což nikomu stejně nevadilo.
Kupovali jsme na zkoušku 200g balení a pro vyhrání je to zoufale málo.
Aby si s tím dítě plnohodnotně vyhrálo chce to alespon 1kg, ale ta cena je strašná ![]()
Abych to uzavřela tak jako chvilková zábava super, u nás vzhledem k tomu že to byla hračka na doma byli kousky písku zalezlé v gauči i pod ním a časem se těch 200g nějak vypařilo (asi jsou ve vysavači) ![]()
My doma magic sand máme a je to podle mě uplně k ničemu
Akorát to dělá bordel.
Mame kinetic sand, hrajou si s tim pres zimu porad. Ano babovka sebpo pichtuni sesype, ale o tom to je
a nespini, barvu jako sedy pisek. Jde z toho delat vse mozne, i hrady. Jedem v tom vsichni.
Jen teda hrat na linu nebo plivoucce, z koberce nesesbirate a je to skoda vysavat.
Uz mame rok a furt je jak novy…
@angela155 píše:
Víte co by mne ještě zajímalo? Proč někde stojí celá sada kolem 500 a někde 1000? Jestli je nějaký ten „pravý“ a ostatní „napodobeniny“ nebo nákupní cena je stejná a každý prodejce si prostě přihodí kolik se mu zlíbí.
a je tam stejna vaha pisku? nekde je jen pisek, nekde i par formicek nebo box na uschovani, nektery je zase metalicky nebo barevny.
nejvic chvaly jsem slysela na Kinetic sand, ale malokde j k dostani. a v beznych hrackarstvich maji nejcasteji Magic Sand, pak je Sand Alive, Crazy sand…
Tak my koupili letos k Vánocům, tak uvidíme, co na to dítko… Stál nás cca 500,– a je toho tuším 1,5kg…
@Zupa píše:
My kinetický písek koupili tříletákovi, já z toho byla nadšená dalo se to totiž v hračkárně vyzkoušet![]()
Jinak dělají i barevné, my měli v barvě písku, je to takové stále se pohybující, nešpiní to máš čisté ruce ale třeba bábovka z toho dlouho nevydrží, což nikomu stejně nevadilo.
Abych to uzavřela tak jako chvilková zábava super, u nás vzhledem k tomu že to byla hračka na doma byli kousky písku zalezlé v gauči i pod ním a časem se těch 200g nějak vypařilo (asi jsou ve vysavači)
Kupovali jsme na zkoušku 200g balení a pro vyhrání je to zoufale málo.
Aby si s tím dítě plnohodnotně vyhrálo chce to alespon 1kg, ale ta cena je strašná
Za mě také kinetický písek. Děti si s ním vyhrají, nic nešpiní. Z koberce to normálně se sbírám. On se jakoby přilepí k sobě, tak jde sesbírat lehce. Nic nešpiní a zatím i všechny dětské návštěvy z něj byly paf!
Manžel to zkoumal, je to snad písek se silikonovým olejem. Ale neboj, vůbec to není mastné.
@angela155 píše:
Víte co by mne ještě zajímalo? Proč někde stojí celá sada kolem 500 a někde 1000? Jestli je nějaký ten „pravý“ a ostatní „napodobeniny“ nebo nákupní cena je stejná a každý prodejce si prostě přihodí kolik se mu zlíbí.
Někde k tomu mají i příslušenství, něde jen písek. Já brala jen písek a nepotřebovala jsem ani krabici. Takže byl levný. Přišel jen v originál pytlíku bez papírové krabičky… ![]()
No a nebo to prostě mají hodně nadsazené, ty ceny…
@angela155 ja nasla navod na vyrobu mesicniho pisku a asi ho doma vyzkousime
(Staci zadat do Googlu „navod na mesicni pisek“). Stejne jako delame domaci modelinu, tak radeji zvolim i domaci pisek. Ale vyzkouseno jeste nemam.
Taky jsem pořídila vnučce 4leté, tak jsem zvědavá, pak hodím info