Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zdravím ![]()
Bohužel jsem já a můj syn (4 mesice )chytli Kovid.
Mate někdo zkušenosti s Kovidem u dětí?
Jaký jste měli průběh?
Jaké léky jste dávali, co vám pomohlo..
Po poradě s lékařem na telefonu dáváme Mucosolvan na kašel a Nasivin do nosu.
Nekojime tak nám ještě doktor řekl 50mg vitamínů C.
Horecky jsme měli první dva dny a sráželi jsme je Panadolem a Nurofenem.
Syna teď bolí v krku ma kašel rýmu a hodně spí a celkem málo pije (um mléko).
Rýmu odsavame vysavačem.
Je tu někdo s takhle malým miminkem kdo taky onemocněl Kovidem? Chtěla bych synovi ještě nějak víc pomoc. Bojím se aby malej neměl nejake následky.
Za Vaše odpovědi predem moc děkuji. ![]()
Dcera ho měla v půl roce, ale s kaslem neporadím, ona k němu měla spíš průjmy. Víceméně krom srážení teploty a kojení sme nic jiného nedělali. Malá měla pár dní ty průjmy a vysoké horečky a jak horečky spadly, tak už byla víceméně v pohodě.
Dcerka ho měla teď ve třech týdnech, naštěstí více méně bezpříznakový, jen trochu rýmu a občas zakašlala. Tak jen doufáme, že se nám vyhne postcovidový syndrom (ještě že je tak vzácný)…
My ve 2 měsících…celá rodina. Malej měl horečku 2 dny, ale byl velký tak doktor dovolil skoro celý čípek a hned to kleslo. Žádné jiné příznaky.
Dcerka nejspis skoro ve 2 mesicich (oficialne po testech ze slin nemela, ale ja, manzel i starsi ditko ano). Nastesti “jen” teplota dva dny, srazela jsem cipkama a telo na telo.
Taky jsme měly, dávala jsem akorát léky na teplotu. Dcera měla spíše průjmy, než kašel.
Syn měl dva dny teploty a teďka už má občas kašel a je hodně zahleneny..Hodně spí, ale to je asi dobře. Je chudáček unavenej..
Nase mala mela covid az v 11 mesicich. Mela 3 dny horecku 40,2, hrozne ji bolela hlava a mela strasne bolestivy kasel. Davala jsem ji jen Paralen cipek, aby se aspon vyspinkala, protoze jinak by ji bolest hlavy nedovolila usnout. Na kasel jsem ji nic nedavala. Uz je to 8 mesicu a zadne nasledky nema.
Dcerka kamaradky mela covid ve 3 mesicich. Mela lehci prubeh nez nase v 11 mesicich. Ale ma oslabenou imunitu. Samozrejme nejde dokazat, ze je to tim covidem. Ale mysli si to i pediatricka. Jsou ji necele 2 roky a uz mockrat mela ATB. Jeji starsi braska je mnohem zdravejsi nez ona.
Děkuji všem zprávy.
Je to hrůza jak je ten kovid zákeřnej. Doufam že všechny dětičky nebudou mít žádné následky, když už si chudinky museli vytrpět takovouhle nemoc v tak nízkém věku.
@GabrielaGabriela píše:
Děkuji všem zprávy.Je to hrůza jak je ten kovid zákeřnej. Doufam že všechny dětičky nebudou mít žádné následky, když už si chudinky museli vytrpět takovouhle nemoc v tak nízkém věku.
Drzim palce!
Náš malej v deseti dnech. Dotáhl to muž z hospody když byl malého zapít. Naštěstí byl jen plačtivej. Bez teplot. Čtyři dny nevrlý. Hodně jsem ho přikládala k 🐐.