Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj muzu se zeptat mate nekdo info o tom jak dlouha je inkub. doba u omikronu? Pisou, ze cca 3 dny, sedi to? O vikendu jsme byli s partou na chate, par lidi tam odpadlo s covidem. Ted se ceka co bude a zatim nikdo nic a je uz teda utery.. Jak jste to meli v rodinach? Je mozny, ze to nikdo dalsi nemusi chytnout?
@klenott píše:
Ahoj muzu se zeptat mate nekdo info o tom jak dlouha je inkub. doba u omikronu? Pisou, ze cca 3 dny, sedi to? O vikendu jsme byli s partou na chate, par lidi tam odpadlo s covidem. Ted se ceka co bude a zatim nikdo nic a je uz teda utery.. Jak jste to meli v rodinach? Je mozny, ze to nikdo dalsi nemusi chytnout?
chytit to můžou a nemusí. Jestli se někdo nakazil v neděli, může se to klidně projevit zítra, případně tak ještě čtvrtek, pátek. Nebo to může probíhat bezpříznakově.
Ja mela prvni priznaky a pozitivni test presne 48 hodin po kontaktu s nakazenym, dite den a pul po mych prvnich priznacich, pritel 4 dny po mych prvnich priznacich.
Ahoj, já ho měla minulý týden, manželovi bylo blbě v pátek večer, mně začalo být v neděli večer, takže 48 hodin. Pozitivní samotest jsem měla v neděli odpoledne, když mi ještě nic nebylo.
V neděli jsme měli rodinnou akci, já tam covid zatáhla (byla jsem infekční, ale ještě bez příznaků, ty se mi objevily až za 2 dny po oslavě), sestra a mamka to chytily a obě první příznaky ve čtvrtek, tzn.4.den.
Manžel měl první příznak v sobotu, v neděli se mu to rozjelo, pozitivní antigen. Já první příznak ve středu, rozjelo se mi to ve čtvrtek…
Aktuálně covidujem celá rodina. Dcera byla na leteckém výletě za krásami přírody, nicméně stačilo to na to, aby domů přinesla covid. Horečku neměla, jen jeden den zvýšenou teplotu, jinak kašel a maličko rýma, plus velká únava a závratě.
O 3 dny později - nachlup od jejích prvních symptomů, jsem to chytla já. Včera poprvé pozitivní test, večer už kašel a pálení nosohltanu, dnes bolesti těla, horečka kolem 39C, únava, bolest hlavy, závratě.
Dnes ráno pozitivní syn (9.5r). Zatím mírně pokašlává, uvidíme, co se u něj vyvrbí. ¨
Jaký jste měli průběh vy?
U nás to začal před třemi týdny muž: únava, ucpaný dutiny, teplota málo přes 37, bolest hlavy, zad a celého těla.
Postupně
Děda rýma, teplota 37,4, únava, zahlenění, doteď ráno chrchlá, plícní sanatorium hadr.
Syn dva dny horečka, neměřeno, bolest všeho, únava, pak se rozhodl, že je zdravej a virus rozchodil.
Snacha únava, stupňující se bolest v krku, zánět močáku, bolest svalů, kloubů, horečka.
Nevlastní syn aktuálně zalehlý dutiny, chrapot, únava.
Já se průběžně motala mezi nimi všemi a nic, takže to nejspíš budu muset chytit od cizejch. ![]()
@Sunlight515 Manžel v pátek teplota přes 38, do neděle mu stoupla k 39 a k tomu se přidal kašel a rýma. Domácí testy negativní, pozitivní až test v nemocnici v neděli odpoledne. Já jsem si hned potom udělala domácí test, nic mi nebylo, ale byl pozitivní, nicméně večer přisla teplota do 38 a trvala 24 hodin, k tomu se přidal kašel, který jsem měla ještě 14 dní a rýma. Necítila jsem taky 14 dní. Manžel měl teplotu dýl, asi 5 dní, ale necítil den. Bylo to teď v září.