Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Časem jo, já jsem po covidu měsíc a taky nejsem ještě stoprocentní a to sem neměla nějak hrozný průběh. Hlavně ta únava je na houby. K Dr bych šla, aspoň než si těma ibalginama odrovnas žaludek a játra, to není na pravidelné zobání.
Já mám po Covidu týden a nečekala jsem tedy, že budu tak unavená. Nic mě nebolí, ale taková jakoby slabost a furt bych spala a válela se.
Nechala bych si především zjistit infekce. Covid rozjizdi běžné latentní infekce, které spaly v těle. Velice živá zkušenost nejen u mě.
Mně po prvním covidu asi 6 týdnů bolela hlava. Ne nějak hodně, že bych nemohla fungovat, ale zato nepřetržitě. Nic nezabíralo. Přešlo to samo.
Covid jsem měla v lednu a stále nejsem v pořádku. Taky vyhlížím konec, bohužel jsem v červenci dostala opět zánět průdušek ( na PCR jsem nebyla, možná to byl druhý covid?) a zdravotně mě to zas zhoršilo. Nemá to konce, děsím se podzimu. Předtím jsem vůbec nebývala nemocná, od toho ledna se to úplně převrátilo.
Dobrý den,
také jsem byl po covid dlouhou dobu unavený, časté bolesti hlavy, nechuť něco vůbec dělat…
Dostal mě z toho jeden skvělý doplněk stravy pro imunitu a energii, užívám nějaké tři týdny a cítím se mnohem lépe.
Jsem měsíc po covidu a jsem na tom podobně… Někdy je to ok a z toho šílená únava, bolest zad, svaly jak po maratonu… ![]()
Cinsti doktori maji na postcovid zajimave smesi.
Urcite bych sla touhle cestou, klasicka medicina tady dost tape.
I dalsi doplnky stravy muzou fungovat, zmena jidelnicku atd
@Jakub_D dobrý večer mohla bych se prosím zeptat co přesně berete za doplněk stravy? Děkuji moc za odpověď ![]()
Asi mam taky long covid. Prodelala jsem ho v srpnu a pořád se necítím dobře, jsem unavená, zahlenena s ucpanym nosem…trosku se bojim aby mi to neprobudilo EB virus… Spi ve mně a uz jednou se mi v minulosti probudil a byla to tedy sila a trvalo to dlouho ![]()
@Jakub_D a muzete mi napsat do zpravy, co Vam pomohlo? Dekuju
@Alinois píše:
Asi mam taky long covid. Prodelala jsem ho v srpnu a pořád se necítím dobře, jsem unavená, zahlenena s ucpanym nosem…trosku se bojim aby mi to neprobudilo EB virus… Spi ve mně a uz jednou se mi v minulosti probudil a byla to tedy sila a trvalo to dlouho
Budí no mě zase probudil borelu o který jsem nevěděla, zmetek.
Ahoj, já mám měl nějaký hrozný průběh asi tri dny a pak jsem si dva mesice ani nedošel nakoupit… dnes je to 3,5 měsíce a funguju, ale jsem take dost unaveny, nemuzu cvicit ani sportovat. Cas od casu se mi i z chuze mita hlava. Trochu mi to nahlodalo i psychiku (občas úzkost) a Dr. Mi předepsala B12, nějaký Dčko a antidepresiva 😑 na to upřímně seru. Je zoufale neinformovaná o pocovidovém stavu.
Přijde mi, ze se nas doktoru snaží co nejrychleji zbavit, jakobych byl kus masa…
Postcovidová centra uz neberou lidi a Ja nevim kam se obrátit, jestli je nekde nejaky profik s rehabkama, kde najdu tu východ i medicínu nebo tak… fakt nevim je to uz skoro ctvrt roku
Ahoj, šílím ze svých zdravotních problémů už 14 měsíců vkuse, od mého covidu. (Je mi 31 let, mám 2 dávky Pfizer z léta 2021.) Covid leden 2022, slabší průběh asi 10-14 dní, hlavně průjem, žaludeční nevolnosti, trochu kašel. Ale od února 22 neustálé střídající se problémy, každý měsíc alespoň týden v měsíci něco, pak to odezní, přijde nový problém, pak se vrátí starý… Časté nachlazení a kašel, občasné noční pocení, brnění rukou, jednu dobu brnění ucha, nevolnost od žaludku, nechutenství, postupný úbytek váhy 10 kg za těch 14 měsíců, občasné bolesti kloubů, slabší vaginální a urinální záněty, 2× vaginal herpes, bolavá „chřipková“ kolena, časté bolesti v krku, na alergologii nedávno odhalena histaminová intolerance. Milion vyšetření a zatím se na nic nepřišlo. Co se s tím dá proboha dělat? Hlíva ani probiotika nezabírají, beru už rok pravidelně. Mám strach, že je to rakovina a hrabe mi z toho (leukémie, lymfom). Zatím se ale na nic nepřišlo. Udělán krevní obraz rtg plic a kolene, gastro a kolonoskopie, sono žaludku, test mononukleóza, návštěva ORL, gynekologické vyšetření, alergologické testy, test na pohlavní choroby, neurologická vyšetření jako EMG na karpály, EEG, BAEP, VEP.
Mám 4 měsíce po covidu a pořád jsem jak přeražená. Záda bolí, nohy bolí, kyčle bolí, jsem unavená, táhnu se jak mátoha, chodit do práce se vyloženě přemáhám.
Bolest neustupuje, jsou tedy dny kdy je mi dobře, ale většinou jsem bolavá. Sním dva ibalginy denně, jinak bych se pro bolest nehla, docela jsem kvůli tomu i nabrala na váze.
Nevím jestli mám jít k lékaři, co se mnou udělá? Přejde to vůbec někdy?