Krabičky na mouku apod.

1933
20.9.17 12:41

Krabičky na mouku apod.

Ahoj, pořád přemýšlím, v čem skladovat mouky, cukry a tomu podobné. Už mám dost toho, že si koupím krabičku u níž si myslím že je dostatečně velká, potom přijdu domů a zjistím že se tam nevejde ani celé 1kg mouky..:/ Proto bych se chtěla zeptat vás, v jakých krabičkách nebo v čem celkově skladujete mouky a tomu podoné sypké ingredience. Chtěla bych nejlépe plastové nebo klidně i skleněné a aby se tam vešlo alespoň to 1kg (když se vejde víc nevadí). Postněte klidně i fotky ať se mohu pokochat a inspirovat v čem máte mouku uloženu… :) Děkujuu :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6534
20.9.17 12:44

Mám stejný problém. Buď jsou dózy moc malé nebo naopak obrovské :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
20.9.17 12:48

@Tableta
Přesně, koupila jsem dvě plastové s hezkými víčky a říkala si jéé, ty budou akorát, a ono doma ejhle nejsou akorát a ještě mi zbyde čtvrt sáčku mouky, a co teď s tím že, to je to proč jsem chtěla krabičky aby nebyli ty sáčky všude..:/ ale už mám vymyšleno na co potom půjdou ty menší krabičky..:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
20.9.17 12:54

@inkognit holky, koupila jsem dozy od ťamanů a mouka je tam opravdu akorát :) :palec:, a ještě docela levně :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
20.9.17 13:00

Měla jsem podobný problém, pak jsem koupila obří dózu, která zabere půl poličky ve špajzu a v ní mám všechny druhy mouky normálně v pytlíkách, případně i cukr a strouhanku.
Vyhovuje mi to víc, než věčné přespávání a účel (ochrana před broučky) to plní.
 https://www.kuchynskepotreby.cz/…-hpl838.html

Dřív jsem používala něco takového http://www.ikea.com/…ts/80066723/ ale špatně to těsnilo a broučci tam nalezli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.9.17 13:00

Koupila jsem dózy v Ikei. Vejde se to tam, jen se musí mouka trochu stlačit lžičkou. Stály 39Kč.

• Citovat
  • Upravit
21311
20.9.17 13:20

Taky mam ikeu - skleněnou. A vejde se tam mouka s trochou cviku :mrgreen: kakao apod mam ve sklenicích od kafe, jsou vzadu ve spajzu, tak je to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
20.9.17 13:23

Já mám ještě po babičce plechové, skleněné a plastové s cibulákem :lol: Jezdívala do lázní, tak tam vždycky něco dokupovala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
20.9.17 13:27

Také jsem řešila stejný problém… Koupila jsem dózy od Tescomy (plastové průhledné s bílým odklápěcím víčkem), o objemu okolo litru (dělají cca tři velikosti, tohle je tuším prostřední). Jsem velmi spokojená, vejde se tam celý pytlik mouky (maximálně je potřeba mouku trochu střepat), víčka dobře těsní, dózy jsou ergonomicky tvarované a dobře se drží a hlavně - lze odsypávat a víčko při tom drží samo otevřené (narozdíl od Ikea dóz, kde mělo víčko tendenci se zavírat). Doporučuju vychytat nějakou z těch Tescoma slevových akcí na minus 20 procent, cena za dózu je pak snesitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
20.9.17 14:00

My máme dózy od TESCOMY, ale pořizovací cena, pokud zrovna nemají nějakou slevovou akci, je docela vysoká. Levnější verze by možná šla sehnat v Orionu nebo v IKEE, tam mají i nejrůznější vychytávky. Já spíš řeším problém, že mouka by se správně měla prosívat, a mojí mamince se do mouky i těstovin pustili mouční červi, přestože víčka těsní apod. Takže to řešila tím, že pod víčka dala papírový ubrousek nebo kus látky jako „filtr“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
20.9.17 14:07

Maam plastové dozy z ikea a krásně se to tam vejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30831
20.9.17 14:32

Mám Tescoma dozy s datumovkou, 1kg mouky se tam vejde akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
20.9.17 14:37

Já mám dózy z Lidlu. Byla to sada. Ve velkých mám mouku a cukr, tam se vejde přesně 1 kg, v menší mám sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
20.9.17 14:48

@Míša 95
které přesně z té Ikei? mají jich tam plno, tak abych věděla, v ikei jsem chtěla kupovat, ale stejnej problém jako všude až takovej dobrej odhad nemám no..:D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
20.9.17 15:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat