Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@rozmary @Beruška-Boubelka holky ale zakladatelka tu přece na rovinu napsala že chtějí řešit jen ty alimenty tak co čekáte
![]()
@Drahomira Svobodova píše:
@tiffany Jak můžeš vědět, že nemám uklizeno před svým prahem? Já radu nemám, nemusím nic podobného řešit. Snad jen ta sociálka, která očividně nenašla žádné pochybení! Ale když nemám radu, tak alespoň nesoudím. Nehledě na to, že ve skutečnosti ani nevíme, jak to doopravdy je!
Tak proč sem píšeš, když radu nemáš? Špatně je mně z tebe, protože jsi si sem jen přišla zanadávat. ![]()
Příspěvek upraven 24.03.14 v 14:23
@rozmary Třeba to není tak jednoduché. Vždyť přece ani jedna z nás nevíme, jak to je!!Třeba chtěla jen „slyšet“jiné názory, zkušenosti…Ale „nadávat“jí hned mi nepřijde zrovna normální…
@anickadomnik Děkuji za pozvání, třeba toho využiju
můžná bude překvapená protože já jsem z těch matek které žijí s alkoholikem, který tříská děti i mě, děti jsou zanedbané, špinavé, do práce nechodím už 8 let a žiju jen z peněz které ždímám od svého ex, kterému ještě navíc bráním ve styku s dítětem ![]()
Zakladatelka dostala několikrát radu, obrátit se na sociálku. A ona sama napsala, že ani sociálka, ani doktor a ani školka neshledala v rodině nic špatnýho.
Takže to tam asi tak špatný mít kluk nebude. A pokud zakladatelce vadí, že kluk chodí otrhanej, není nic jednoduššího, než mu nový věci nakoupit.
@anickadomnik píše:
@rozmary @Beruška-Boubelka holky ale zakladatelka tu přece na rovinu napsala že chtějí řešit jen ty alimenty tak co čekáte![]()
![]()
Na začátku nepsala jen o alíkách, ale že chtějí řešit i to, jak je zanedbaný ![]()
@anickadomnik A to copak není řešení situace kluka? Že nechtějí s manželem, aby peníze, které mají patřit malému rozhazoval nový partner matky? Zakladatelka přeci psala, že partner chlapcovi matky bere alimety, matce je neodevzdá, a tím matka nemá finance na základní potřeby dítěte. Někde ze začátku zakladatelka psala, že i sama matka to uznala, že ji peníze vzal a ona neměla peníze na pořízení určitých věcí…Oni nemají povinnost živit z těch 1500Kč ani matku dítětě, ani jejího nového nepracujícího přítele a ani jejich nové miminko, to jsou penízky jen a jen pro kluka. Pokud by bylo vidět, že chlapec nestrádá, tak si myslím, že by to zakladatelka a její manžel neřešili…My taky neřešíme s manželem, jestli když „naše ex“ dostane od nás alimenty, tak je nedá do jejich rodinného rozpočtu a přesně tyto peníze dá na malého.., ale vidíme, že malý má všechno, nestrádá, je spokojený a to je přeci důležitý…
@tiffany To ale přece není nadávání! Já napsala něco sprostého nebo nevhodného…?Napsala jsem jen, že nevím, proč jí některé holky jen „nadávají“když si přišla pro radu…
@tiffany To ale přece není nadávání! Já napsala něco sprostého nebo nevhodného…?Napsala jsem jen, že nevím, proč jí některé holky jen „nadávají“když si přišla pro radu…
Děláš sama, co druhým vyčítáš. Né to není nadávání, když napadáš diskutující.
Ty to asi nevidíš, ale děláš přesně to, co ostatním vyčítáš. ![]()
@tiffany Jmenovala jsem? Napsala jsem „některé uživatelky..“a už není moje starost kdo si to stáhne na sebe…
@Drahomira Svobodova Já s tebou souhlasím, to bylo první co mě napadlo, že zase jedna macecha si přišla pro radu, tak ji to dáme osladit…Ono, já se zakladatelce nedivím, že tuto diskuzi opustila, když jediné nebo převážné rady co se tady dočetla byly typu, jak jsou s manželem špatní a že si mají zažádat o kluka do péče apod. Podle reakcí zakladatelky se mi zdálo, že o tom uvažovali, ale bohužel jim to jejich situace neumožnuje…A ono i získat dítě do péče není tak jednoduché
@artepetka jenže tam prostě vidím problém v tom, jakého partnera si vybrala exmanželka a toho jí prostě nikdo zakázat nemůže a dokazovat, že ten chlap krade ty prachy bude asi těžké, když ho exmanželka kryje. Podle mě tohle moc nemá řešení.
Mě z toho vyplývá, že by si měl každý mnohokrát rozmyslet, s kým si dítě pořizuje, protože pochybuju, že exka se takhle změnila až po rozchodu. Navíc ještě nevíme, jaký byl motiv rozchodu a jestli to byla nová partnerka, tak se může takto i mstít.
Nejlepší by bylo domluvit se, ale někdy to nejde. ![]()
@tiffany Jmenovala jsem? Napsala jsem „některé uživatelky..“a už není moje starost kdo si to stáhne na sebe…
Ne nejmenovala, takže jsi použila manipulace, což je taky pěkná sviňárna. ![]()
jiné pojmenování pro tebe nemám