Krade synovi alimenty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
24.3.14 09:52
@AniNevim píše:
@Beruška-Boubelka nerekla jsem, ze jste neradily, ale potom to nebralo zbytecne grady. Tema je hodne citlive, je to jasne, ale musime respektovat dobrou vuli zakladatelky, ze se vubec s nekym o tomto radi a kolik pro toho maleho v podstate delaji. Ted si vemte, pokud by byli dle vzoru rodiny matky, tak by ten maly doktora asi ani nevidel.

Jenže mě prostě vytočily ty opakové reakce zakladatelky, proč to nejde. Nevyznám se v právních předpisech upravujících tenhle problém, tak to beru čistě pocitově. Jediná moje rada je informovat se všude, kde se touto problematikou zabývají. Je pravda, že otec to vždy bude mít těžší, protože je tady zažito, že máma bývá ta „správnější“, ale určitě stojí vlastní dítě za to, vyzkoušet všechny možné prostředky. Opravdu držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.3.14 09:55

@yummymummy pěkný podpis :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
24.3.14 09:55

@AniNevim
Neřičím, ale vždycky jsem vytočená, když někdo počítá, ale jen to co se mu hodí :zed:.
Bydlí kluk v bytě? Bydlí, tak se prostě na nájmu musí podílet /nájem : počet osob / :nevim:.
Máme děti, tak máme 3+1,když budu jen s chlapem, tak nám stačí 1+kk ;).

• Citovat
  • Upravit
16986
24.3.14 10:01

@jana0979 dobra, ale pokud se oprostime od emoci a budeme jen chladne kalkulovat. Matce s klukem by take stacil 1+KK. Prisel ale dalsi chlap a dalsi mimco, tudiz na zlepseni bytove situace by se mel podilet hlavne on? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
24.3.14 10:02

...

@tiffany @jana0979 Koukám, že tato diskuse už žije vlastním životem nezávisle na tématu, pro který byla založena. Je to ale zajímavej jev - někde si někdo na něco letmo postěžuje a úplně někde jinde se úplně jiný dvě holky kvůli tomu pohádaj… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.3.14 10:03
@katalyzator píše:
@tiffany @jana0979 Koukám, že tato diskuse už žije vlastním životem nezávisle na tématu, pro který byla založena. Je to ale zajímavej jev - někde si někdo na něco letmo postěžuje a úplně někde jinde se úplně jiný dvě holky kvůli tomu pohádaj… :-)

Nějak tvůj příspěvek nechápu. 8o Kdo s kým se hádá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
24.3.14 10:08

@AniNevim
Tak v tomhle máš pravu, ale je otázka, za kolik se dá sehnat takovej byt.
Když budou v 1+kk za pouhých 5tis, tak i tak je to 2500,–Kč na osobu :oops:.

• Citovat
  • Upravit
jana0979
24.3.14 10:09

@katalyzator
Nehádáme se - diskutujeme :pankac:

• Citovat
  • Upravit
57007
24.3.14 10:48

V SOBOTNI mf DNES byl hezky clanek. Ze hodne lidi se i dohodne o peci o deti, ale jak se do toho zacnou motat lepsi a novi partneri, jde dohoda do kopru.
1500 je almuzna. tata narozdil zde od matky nema dite na starost, muze mit dve prace.
ad naklady, 1500 je vazne malo. je dneska me ve skolce „obrali“ o 2500.a to neni skolkovne a jidlo..
jiank to vidim u nas. dokud s nami otec bydlel, byla jsem matka v pohode. Pote, co nasel lepsi a zelenejsi partnerku, ma vytky. Dite nutim do sportu, dite nutim do uceni, dosad cokoliv…
Pokud to je v pripade zakladatelky vyhrocene, sla bych na socku. Ono kritizovat umi kazdy. Ale malokdo si odepre sve pohodli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
24.3.14 11:06

Na sociálce jsme byli když jsme žádali o určení styku a řekli jsme tam hoooodně věcí i to podezření z bití. byla tam fakt strašně moc hodná paní, se kterou jsem se znala osobně. že vše prošetří? a výsledek? podle školky -super fungující rodina, doktorka - matka se řádně stará, sociálka? nic závažného nenašla. to s těma alimentama vyšlo napovrch až po soudě. tak mi teď řekněte co máme dělat se sociálkou? podle jejich posudku před pár měsíci vše v pořádku, taktéž podle soudu, manželovi určili styk a hotovo. a manžel se tenkrát ptal pokud by chtěl malého někdy do budoucna co má dělat. řekla, že je to běh na dlouhou trať, je to moc dokazování, že oni nepřišli na nic a že mi prozatím nemáme situaci. a pokud vím, s plánováním mého dítěte jsem psala, až se zlepší situace. a to můžou pak být klidně oba najednou. jak manželův prcek tak naše. malý už není mimino, nají se sám, oblékne, takže jestli pak navařím o porci navíc už se totálně ztratí. teď fakt jde jen o důkazy a zlepšení situace. s manželem jsme se rozhodli vše dokumentovat, ať máme CO DOKÁZAT a pak to rozjedem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
24.3.14 11:08
@jkra píše:
V SOBOTNI mf DNES byl hezky clanek. Ze hodne lidi se i dohodne o peci o deti, ale jak se do toho zacnou motat lepsi a novi partneri, jde dohoda do kopru.
1500 je almuzna. tata narozdil zde od matky nema dite na starost, muze mit dve prace.
ad naklady, 1500 je vazne malo. je dneska me ve skolce „obrali“ o 2500.a to neni skolkovne a jidlo..
jiank to vidim u nas. dokud s nami otec bydlel, byla jsem matka v pohode. Pote, co nasel lepsi a zelenejsi partnerku, ma vytky. Dite nutim do sportu, dite nutim do uceni, dosad cokoliv…
Pokud to je v pripade zakladatelky vyhrocene, sla bych na socku. Ono kritizovat umi kazdy. Ale malokdo si odepre sve pohodli…

Nejde, nez se vsim souhlasit.
Take povazuji 1500,– za naprosto nedostacujici. Jen jsem to rozvedla jinym smerem, protoze zakladatelka dle me nema nic spolecneho s tim, jakou castkou dotycny dotuje sve dite, na kterem mu tak hodne zalezi… Tu castku mu nejspis stanovili jeste pred seznamenim se zakladatelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
24.3.14 11:10
@neme55 píše:
Na sociálce jsme byli když jsme žádali o určení styku a řekli jsme tam hoooodně věcí i to podezření z bití. byla tam fakt strašně moc hodná paní, se kterou jsem se znala osobně. že vše prošetří? a výsledek? podle školky -super fungující rodina, doktorka - matka se řádně stará, sociálka? nic závažného nenašla. to s těma alimentama vyšlo napovrch až po soudě. tak mi teď řekněte co máme dělat se sociálkou? podle jejich posudku před pár měsíci vše v pořádku, taktéž podle soudu, manželovi určili styk a hotovo. a manžel se tenkrát ptal pokud by chtěl malého někdy do budoucna co má dělat. řekla, že je to běh na dlouhou trať, je to moc dokazování, že oni nepřišli na nic a že mi prozatím nemáme situaci. a pokud vím, s plánováním mého dítěte jsem psala, až se zlepší situace. a to můžou pak být klidně oba najednou. jak manželův prcek tak naše. malý už není mimino, nají se sám, oblékne, takže jestli pak navařím o porci navíc už se totálně ztratí. teď fakt jde jen o důkazy a zlepšení situace. s manželem jsme se rozhodli vše dokumentovat, ať máme CO DOKÁZAT a pak to rozjedem

ale tak treba tam opravdu nejsou zavady. Mozna, ze maly je za chudaka jen kdyz jde k vam.. Muze to byt strategie na zvyseni alimentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
24.3.14 11:12
@AniNevim píše:
Nejde, nez se vsim souhlasit.
Take povazuji 1500,– za naprosto nedostacujici. Jen jsem to rozvedla jinym smerem, protoze zakladatelka dle me nema nic spolecneho s tim, jakou castkou dotycny dotuje sve dite, na kterem mu tak hodne zalezi… Tu castku mu nejspis stanovili jeste pred seznamenim se zakladatelkou.
to ano. já přišla k hotovému
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
24.3.14 11:15

Já ty úřady obejdu a obvolám snad za zakladateku… :zed: Nevěřím tomu, že by to úřad nechal jen tak být. A přesně jak píšete, malý už není tak malý, takže by se ho určitě soc. pracovník zeptal na poměry v rodině. Nevím, kdy jste péči řešili naposled, třeba ještě ani neuměl mluvit, ale teď se k tomu už určitě bude umět vyjádřit. Co jste pro to udělali dneska? Volali jste někam, ptali jste se? Jo a nemyslím emimino…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
24.3.14 11:16
@AniNevim píše:
ale tak treba tam opravdu nejsou zavady. Mozna, ze maly je za chudaka jen kdyz jde k vam.. Muze to byt strategie na zvyseni alimentu.

tak toto mě nenapadlo…ale to si myslím, že to by si hned šla zažádat soudně…však jí ani nebyla hanba žalovat manžela o výživné na sebe a to už byla těhotná s tím druhým chlapem, žila s ním více jak rok a manžel znova ženatý. ale neprošlo jí to, protože prodala byt a nedoznala se k tomu. no a na sociálce na to přisli tak se musela přiznat jak k bytu, tak k tomu svému chlapovi (protože děti čáp asi fakt nenosí) a oni jí zamítli veškeré dávky i žalobu na ty alimenty a pořád jí to počítají a myslím, že ještě několik let budou podle částky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna