Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj
Mám takový problém, chtěla bych se rozejít s přítelem i když ho stále miluji, jenže stále hádky mně už nebaví, raději bych chtěla být se synem sama ale mám strach aby mi ho nevzal. Už kolikrát jsem od něj chtěla utéct ale strach mi nedovolil. Pořád mi připomíná že jsem se léčila na psychiatrickém oddělení to bylo před dvěma lety ale v tu dobu jsem nebyla ještě těhotná. Říká že mi ho nenechají. Poradte prosím
To ti rekl, a jsi snim?
..A tohle neni duvod k odebrani ditete.Kdo ma strach je on, proto steka
Většina chlapů vyhrožuje, dělá to aby tě zastrašil, ale nakonec jen minimum je opravdu schopno se o dítě postarat a jen minimum jich chce střídavou péči, ve skutečnosti jim vyhovuje vidět dítě 1 za 14 dní na víkend
Kdyby si všichni chlapi vzali své děti tak, jak vyhrožují, tak by dítě v péči matky bylo tak jedno ze dvaceti. To jsou jejich oblíbené kecy. Oni se o děti starat neumějí a ani nechtějí. Jakákoliv stále se opakující práce není pro ně důležitá, zábavná, oceněná, a tak ji dělat přece nebudou. A ještě to dítě i mluví. Smekám před těmi pány, kteří se o děti postarat dokážou a ještě k tomu s láskou. Je jich sakra málo.
@vanillka00 nevím, jak myslíš, vzít dítě. On má na dítě stejné právo, jako Ty, tzn. má právo se s dítětem stýkat atd.. chce to víc rozvést, jak to myslíš ![]()
Pokud je v RL, má na dítě právo. Soud určí styk. Pokud jsi nyní zdravá, nefetuješ a máš aspoň nějaké zázemí, soud dítě svěří tobě a on si ho bude brát - podle toho jak je dítě staré buď na odpoledne, na celý den, pak i na víkendy. Nebo může žádat střídavou péči. Jinak se tě snaží jen zastrašit.
Možná by byla dobrá snaha na vztahu nějak pracovat třeba s psychologem, jestli to už neděláte. Protože rozvracet rodinu kvůli hádkám, to takto z venku vypadá divně.
Tvuj pritel ma uplne stejne pravo na dite jako ty. Pokud nebudete mit soudni rozhodnuti nebo udelanoundohodu treba pres socialku, tak takhle male dite vetsinou zustava u matky. Vyhrozovat ti muze. Vsechno si ale schovavej k soudu. Vetsinou stridavka pro male ddti neni vhodna. Deti to odnasi psychikou a pozdejsim vyvojem. Ale pokud on ti syna eventuelne nekam odveze nemas sanci a to ze zakona, ktere nebylo urceno soudsm. Pokud odejdes ty i s malym, davat mu ho nemusis. Ale musi byt prokazatelny proc.
@Joschell píše:
Tvuj pritel ma uplne stejne pravo na dite jako ty. Pokud nebudete mit soudni rozhodnuti nebo udelanoundohodu treba pres socialku, tak takhle male dite vetsinou zustava u matky. Vyhrozovat ti muze. Vsechno si ale schovavej k soudu. Vetsinou stridavka pro male ddti neni vhodna. Deti to odnasi psychikou a pozdejsim vyvojem. Ale pokud on ti syna eventuelne nekam odveze nemas sanci a to ze zakona, ktere nebylo urceno soudsm. Pokud odejdes ty i s malym, davat mu ho nemusis. Ale musi byt prokazatelny proc.
Stejne i socialka vam doporuci a mozna primejou k nejakym rodinym terapiim.
Tak to vyhrožování z jeho strany by pro mě bylo důvodem s ním nebýt!!!
Dítě Ti vzít nemůže, ale jako otec má svá práva. Nejlépe bude, když se poradíš s nějakým odborníkem, myslím, že sociálka by Tě mohla zasvětit do toho, co je třeba udělat atd. v Tvé konkrétní situaci.
@vanillka00 Vyhrožuje každej jeden a půltej. To, že jsi kdysi byla kdysdi na psychyně, není důvod k odejmutí dítěte. Důvody mohou být jiné-že s ním nemáš kde bydlet, že ho týráš apod. Nenech se vydírat, odejdi, zažádej soud o svěření dítěte do péče. Vzory žádostí najdeš na internetu, vč žádosti o výživné.
Ano to mi řekl, pořád to říká když se pohadame a já nevím co s tím.
Už jedno dítě má ale nevída ho. Pořád přemýšlím co s tím ale vždycky se na to vyprdnu a řeknu si že to bude dobrý. Jenže je to stejné