Můj rozvodový soud, péče o syna

53
11.3.14 14:41

Muj soud a prosim radu

:nevim:

Příspěvek upraven 11.03.14 v 19:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1210
11.3.14 14:50

Ne, nemá povinnost být se synem celou dobu, ale musí mu zajistit hlídání, respektive je za něj po tuto dobu zodpovědný, takže kdyby se něco stalo, je to samozřejmě na jeho triko. Pochopila jsem správně, že nechá v karavanu dvě malé děti samotné? Z vlastní zkušenosti, soud moc nekouká na to, jestli chce nebo nechce dítě být s rodičem, dva roky už je dost na to, aby mohl být s otcem přes noc. Zkus to přes sociální pracovnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
11.3.14 14:56

Je to teda hrozny, trha mi to srdce kvůli synovi, po celou dobu predstaveni tam place sam a ano nechavaj obe deti samotne spolecne :-(mohou si i ublížit..A když je u otce na noc usina z placem a celou noc se budi uz i proto ze otec se mu nikdy nevenoval a syn je na me moc vazany proto i ještě ted vyžaduje vecer kojeni :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
11.3.14 15:04

No otec asi nepochopil, že nemá na dítě jen právo, ale taky povinnosti, třeba zabezpečit po dobu jeho nepřítomnosti hlídání. Nepochopím, že si někdo takhle troufá, nechat děti samotné. Zkus tohle všechno probírat se sociální pracovnicí. Pokud ti nepomůže, vyhledej si, jestli nemáš někde v okolí Dětské krizové centrum a spoj se s nimi (nám to pomohlo, sociálka nechtěla dělat nic).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
11.3.14 15:07

@anonymni14 Ještě kojíš? I tímto bych argumentovala. Pokud s otcem navrhovaným rozsahem styku nesouhlasíš, bude se to muset řešit soudně. U soudu bych požadovala provedení znaleckých posudků k posouzení výchovných schopností otce. Pokud otce moc nezná, nesouhlasila bych ani se spaním u něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
11.3.14 15:18

Ano sociálka se všech otcu zastavi a vůbec je zajima ze nektery tatinkove delaji nehezke věci :-( Uz fakt nevim po dnesnim soudu sem zjistila ze před soudem staci poradne zalhat a druha strana muze tvrdit pravdu jakou chce stejne nemusi zvítězit..Uz opravdu nevim co mam delat.Otci je 20 let a v tomhle se opravdu chova hnusne a nemysli vůbec na bezpeci svého syna i presto ze vi ze syn za mnou u nej breci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
11.3.14 15:52

@anonymni14 Je to tvrdý boj, obzvlášť s lhářem. Vím to moc dobře ze své zkušenosti. Můj ex dělá před sociálkou toho nejlepšího otce a ty s prominutím slepičky mu tam zobou z ruky. Možná je to i tím, že on je neodbytný, tak zkoušejí vyhovět jeho požadavkům tlakem na mne, aby ho měly z krku. Moje rada je být tvrdá a jít si za svým. Styku otce s dítětem nebráníš, pouze chceš aby bylo o dítě dobře postaráno, co je na tom špatného… Já bych byla pro soudní úpravu styku, ve Vašem případě asi domluva fungovat nebude. Zkus vymyslet takovou variantu, aby ten styk byl například vícekrát týdně na pár hodin. Mysli na to, že to děláš i pro své dítě. Víkendovým pobytům dítěte u otce se v budoucnu nevyhneš, tak se snaž aby si dítko u tatínka zvyklo a nebyl by pak pro něj problém být s ním i přes noc. Zkus třeba nabídnout i tu variantu, že pokud bude otec dopředu vědět, že nebude moci u dítěte být po celou dobu, tak tam prostě budeš ty. Nebo jednodušeji, ať otec sám vybere takové časy, kdy bude mít záruku, že se bude moct dítěti plně věnovat… :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
11.3.14 16:03

@anonymni14 nějak nevim, proč jsi přistoupila na dohodu, pokud Ti nevyhovuje. To je věc jiná.. Co se těch návštěv, ne, nemusí o syna pečovat jen jeho otec. Musí mu zajistit adekvátní péči, tzn hlídání, chůvu a pod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
11.3.14 17:12

Nejhorsi je ze celych devět mesicu neni den, aby se synovi mohl plne věnovat..Bohuzel ma takovoudle praci a jeho vůbec nezajima ze vlastne nebude s nim ale budou s nim cizi lidi jelikož otec nemá cas a ještě k tomu i sam cely tri hodiny nede zavrenej je to hrozny a clovek nemůže nic delat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.15 18:20

Rozvod a pece o syna

Dobry večer
Manzelka se chce rozvest. Bydleli jsme u jejich rodicu kde vztahy neklapaly (z me strany) ona tam byla nadevše spokojena nechce jit bydlet do vlastního (v minulosti jsem mel dluhy tak pry kuli tomu) ted uz mam vse posplaceny. Mame pul rocniho syna ja si bez nej nedokazu predstavit ani jeden den a najednou je tu rozvod co mam delat jakou mam sanci ho dostat do stridave pece kdyz stim manzelka nebude souhlasit a budem to resit pres soud zatim bydlim u rodicu ale chci si najit vlastni podnajem 2+1 a zaridit mu tam pokojicek nechci o nej prit manzelka zatim koji vim ze to v tomto pripade nepujde ale je na materske jen 2 roky pak se vraci do prace ale jeji pracovni doba je 8 do 17 ale musi dojizdet takze to je +1 hodina ja delam jen ranno smeny od 6 do 14 a po domluve z mistrem si budu moc usporadat smenu jak me to bude vyhovovat mam nejakou sanci ho dostat alespon na stridavou peci nebo to soud bude resit tak kdyz bude manzelka v praci tak muze hlidat tchyně z tchanem predem dekuji za radu omlouvam se za chyby ale pisi t mobilu narychlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna