Krádež v práci a kdo to zaplatí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Proč majitel obchodu nechce investovat do kamer? Ty jsou dnes snad všude. Ještě to mívají propojené a zobrazené na jedné velké televizi. Že to vidí i jiní zákazníci. Vietnamci ve večerkách to mívají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Proč majitel obchodu nechce investovat do kamer? Ty jsou dnes snad všude. Ještě to mívají propojené a zobrazené na jedné velké televizi. Že to vidí i jiní zákazníci. Vietnamci ve večerkách to mívají.
Nechce, je to prý zbytečné, jsme malá firma. Majitel je škrt, o novou tiskárnu jsme žebrali 3 roky a stejně nám tam dal starý křáp který věčně nefunguje.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nechce, je to prý zbytečné, jsme malá firma. Majitel je škrt, o novou tiskárnu jsme žebrali 3 roky a stejně nám tam dal starý křáp který věčně nefunguje.
Jako dokázat jim to nemůžeš. Kasu si nemůžeš zamknout. Suma sumárum bych odešla co nejdříve a smířila se se ztrátami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Stalo se mi, e mě někdo opakovaně ukradl z poklady v práci peníze. Jsme tam malý kolektiv a obslužný pult je jinde než pokladna s penězi a tak není problém aby mi někdo nepozorovaně do té kasy vlezl. Jenže za kasu jsem v ty dny měla odpovědnost já. Něco už jsem sice zaplatila ale zaplatit celou škodu se mi nechce. Vedoucí to zatím nevyžaduje ale bojím se, že v úterý s tím za mnou přijde a já opravdu nechci doplácet na nějakého šmejda v práci. Mám podezření na jednoho kolegu a jednu kolegyni ale nemám jim to jak dokázat. Kamery v práci nemáme. Napadlo mě jít se svým podezřením za vedoucí ať si je pořádně proklepne. V pátek jsem s vedoucí mluvila, a ona měla takový tón jako by mi chtěla říct abych to zatáhla já. Copak ty prachy se. u? Já si budu otrhávat od huby aby kolega s kolegyní mohli na kafíčko??? To jako opravdu? Jak s nimi mám zamést a musím škodu platit? Přeci jen já jsem to taky neukradla ale měla jsem odpovědnost za kasu, Když to zaplatím nebude to vedoucí brát jako přiznání?
Takže je vás tam víc, zodpovědnost za kasu jsi měla ty, ale otevřít jí mohl kdokoliv z kolegů? Od kasy musíš odskakovat obsluhovat? Taky nechápu, proč tam nejsou kamery? To se tam nějak střídáte s tou kasou? Asi bych jí zamykala a šmitec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Modesta píše:
Jako dokázat jim to nemůžeš. Kasu si nemůžeš zamknout. Suma sumárum bych odešla co nejdříve a smířila se se ztrátami.
Nemůžu si jí zamknout, je to fakt blbý. Já jsem už žádala aby mě dali na pozici, kde bych neměla odpovědnost za peníze ale bylo mi to zamítnuto s tím, že za mě nemají náhradu. Měli jsme tam novou kolegyni ale vydržela dva dny a potom to vzdala. Já tam jsem 7 let ale už taky nemůžu.
- Citovat
- Upravit
Našla bych si práci jinde. Nelíbilo by se mi, že majitel dělá mrtvého brouka, že se tam nic neděje. Ať si tam nechá toho zloděje. Třeba pak otevře oči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše:
Takže je vás tam víc, zodpovědnost za kasu jsi měla ty, ale otevřít jí mohl kdokoliv z kolegů? Od kasy musíš odskakovat obsluhovat? Taky nechápu, proč tam nejsou kamery? To se tam nějak střídáte s tou kasou? Asi bych jí zamykala a šmitec.
Zamknout nejde, ano za kasu jsem měla odpovědnost já. Já už jsem i tak zoufalá, že bych to na ty dva hodila, já jsem nic nevzala, svědomí mám čisté a už mě nebaví rýt hubou zem. Ať si to taky užije někdo jiný.
- Citovat
- Upravit
@Kelsey píše:
Našla bych si práci jinde. Nelíbilo by se mi, že majitel dělá mrtvého brouka, že se tam nic neděje. Ať si tam nechá toho zloděje. Třeba pak otevře oči.
Já si práci hledám ale nemohu najít, jsem neschopná, nic neumím a nedokáži se uplatnit ani v Penny, ani tam mě nevzali. To zaměstnavatel ví a proto ví, že mě má v hrsti. Já nemám kam odejít.
- Citovat
- Upravit
Pokud si opakovaně žádala o to, aby ta pokladna splńovala zákaldní bezpečnostní parametry - třeba jako zámek a pokud už si s nadřízenými řešila, že ti z ní někdo krade, tak bych to fakt neplatila.
Plus bych si začala hledat jinou práci a teda paralelně začala vyjednávat lepší plat a podmínky, protože jinak odcházíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přestaň se podceňovat a hledej tiše dál práci jinde. Kdyby to měla být pokojská na hotelu nebo pošťačka. Vše bude lepší, než nést odpovědnost za kasu a podporovat tiše zloděje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ke zproštění jeho odpovědnosti dojde jen v takovém případě, že zaměstnanec prokáže, že schodek vznikl bez jeho úplného nebo částečného zavinění. Pokud na stejném pracovišti pracuje více zaměstnanců, kteří mají uzavřenou dohodu o hmotné odpovědnosti, vinu za schodek nesou všichni, pokud se neprokáže vina konkrétního zaměstnance (zaměstnanců).
Takze pokud mate hnotnou zodpovednost podepsanou vsichni, ma se to delit. Nebo muzes zkusit prokazat, ze to nejde za tebou, coz teda uplne nevim jak.
V kazdem pripade, pokud mate system nastaveny tak, ze pristup ma kazdy a odpovednost jen ty, tak to bych okamzite resila s vedouci, pozadovala zmenu nebo odesla, nebudes prece platit za jine ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
Pokud si opakovaně žádala o to, aby ta pokladna splńovala zákaldní bezpečnostní parametry - třeba jako zámek a pokud už si s nadřízenými řešila, že ti z ní někdo krade, tak bych to fakt neplatila.Plus bych si začala hledat jinou práci a teda paralelně začala vyjednávat lepší plat a podmínky, protože jinak odcházíš.
Asi tak, už jsem s nimi řešila bezpečnost, moc se mi nelíbí jak to tam je řešený ale nikdo mě nevyslyšel. Oni jsou i schopní mi do očí tvrdit, že jsem na nic neupozornila. Já to ale už platit nechci, mám tam nejmenší plat a peníze si netisknu.
- Citovat
- Upravit
@Kelsey píše:
Přestaň se podceňovat a hledej tiše dál práci jinde. Kdyby to měla být pokojská na hotelu nebo pošťačka. Vše bude lepší, než nést odpovědnost za kasu a podporovat tiše zloděje.
To si hledám práci jinde, nikde mě nechtějí ani k pásu do fabriky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já si práci hledám ale nemohu najít, jsem neschopná, nic neumím a nedokáži se uplatnit ani v Penny, ani tam mě nevzali. To zaměstnavatel ví a proto ví, že mě má v hrsti. Já nemám kam odejít.
Tak to je pekna blbost, pokud jsi nekde schopna 7 let pracovat, tak to nejspis tak spatne nebude. Nechavas si s*at na hlavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stalo se mi, e mě někdo opakovaně ukradl z poklady v práci peníze. Jsme tam malý kolektiv a obslužný pult je jinde než pokladna s penězi a tak není problém aby mi někdo nepozorovaně do té kasy vlezl. Jenže za kasu jsem v ty dny měla odpovědnost já. Něco už jsem sice zaplatila ale zaplatit celou škodu se mi nechce. Vedoucí to zatím nevyžaduje ale bojím se, že v úterý s tím za mnou přijde a já opravdu nechci doplácet na nějakého šmejda v práci. Mám podezření na jednoho kolegu a jednu kolegyni ale nemám jim to jak dokázat. Kamery v práci nemáme. Napadlo mě jít se svým podezřením za vedoucí ať si je pořádně proklepne. V pátek jsem s vedoucí mluvila, a ona měla takový tón jako by mi chtěla říct abych to zatáhla já. Copak ty prachy se. u? Já si budu otrhávat od huby aby kolega s kolegyní mohli na kafíčko??? To jako opravdu? Jak s nimi mám zamést a musím škodu platit? Přeci jen já jsem to taky neukradla ale měla jsem odpovědnost za kasu, Když to zaplatím nebude to vedoucí brát jako přiznání?