Proplacení státního svátku.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Proplacení státního svátku.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je to s proplacením státního svátku, když jsem v práci nebyl. Mám normálně práci na hlavní poměr a dostávám peníze týdně, jenže mi bylo kvůli svátku vyplaceno o 350kč míň než normálně. Jelikož jsem něco takového dosud skrz studium nemusel řešit, tak se v tom nepohybuji a nejdřív jsem si myslel, že za státní svátek vůbec zaplaceno nedostanu, ale účetní mi vyplatila normálně 4 odpracované dny a jen část za Velký pátek.
No, ale teď jsem v tom jelen, protože si momentálně na internetu čtu, že by mi za to mělo normálně připadnout 100% platu, jak kdybych normálně odpracoval pátek a žádný svátek nebyl. Je tomu tak, nebo jsem to špatně pochopil a účetní chybu neudělala? Děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zaměstnanci, který nepracoval proto, že svátek připadl na jeho obvyklý pracovní den, přísluší náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku nebo jeho části za mzdu nebo část mzdy, která mu ušla v důsledku svátku.
Tolik zákon o mzdě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Počítá se to dle průměru. Ale vím, že v mě bývalé práci to nějak oje. bavali, že nějak kratili odměny za ty dny kdy byla dovolená nebo svátek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Zaměstnanci, který nepracoval proto, že svátek připadl na jeho obvyklý pracovní den, přísluší náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku nebo jeho části za mzdu nebo část mzdy, která mu ušla v důsledku svátku.Tolik zákon o mzdě.
Chápu tedy dobře, že 100% je blbost a účetní se nespletla? Omlouvám se, jestli vyzním hloupě, tohle jsem si samozřejmě na internetu našel, ale právě to moc nechápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sadboi píše:
Chápu tedy dobře, že 100% je blbost a účetní se nespletla? Omlouvám se, jestli vyzním hloupě, tohle jsem si samozřejmě na internetu našel, ale právě to moc nechápu.
Podle mě se nespletla, počítala to z nějakého průměru. Jedná se o náhradu mzdy, ne mzdu jako takovou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Podle mě se nespletla, počítala to z nějakého průměru. Jedná se o náhradu mzdy, ne mzdu jako takovou.
Dobře, děkuji za vysvětlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit