Asistent pedagoga anox ne
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
AP ma dovolenou 8 tydnu. Ve skole se vybira o prazdninach a ve skolce taky, ale vetsinou je nejaky prazdninovy provoz (v lete treba 2 tydny). Na praci staci kurz a maturita. AP muze byt zarazen do vice platovych trid. Vetsinou je to 8.platova trida, coz je na plny uvazek cca 25tis hrubeho. Casto je tato prace nabizena na castecny uvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Málokterý AP dostane plný úvazek a podle toho se pak odvíjí (většinou nijak velký) plat. Na volno je to fajn, to zase ano, pokud nepotřebujete extra vydělávat k dětem ideál. Kurz k maturitě stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já moc doufám, že můj syn nedostane asistentku, co si ten kurz dělala proto, aby měla prázdniny a čas na svoje děti… jinak ano, k maturitě stačí kurz. Plat většinou 8. třída, ale celý úvazky se nedávají, spíš pul nebo trictvrte. Často to kombinují třeba s vychovatelkou, to máš pak plný úvazek, ale na to musíš mít zas jiný kurz. Nebo ve školce lze mít dva půl úvazky, u nás tak asistentka má půl úvazek k dítěti a půl jako školní asistent, taková holka pro všechno. Volno dle prázdnin, ale zase si nesmíš nebo někde můžeš, ale dost omezeně, brát volno nikdy jindy. A ve školce bývá prázdninový provoz, většinou aspoň dva týdny. A pak přípravný týden v srpnu, ten bývá často i ve školách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vezmi jenom v úvahu, že drtivá většina žen, které neví, co po mateřské se sebou, tak si udělala/ právě dělá/ bude dělat kurz na asistentku pedagoga.
Takže to zvolna směřuje k tomu, že tak polovina ženské populace tady bude mít certifikát asistentky pedagoga a malovat si, jak tím vyřeší všechny svoje problémy se zaměstnáním, s pracovní dobou a prázdninami.
Takže jedině věřit tomu, že právě ty budeš natolik jediněčná, že tu práci dostaneš, na rozdíl od stovek jiných uchazeček, které dostaly ten samý skvělý nápad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží odkud pocházíte. Obávám se, že v některých regionech už je trh přesycen nebo naplněn. Je vyšší poptávka po místech asistenta, než nabídky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše:
Já moc doufám, že můj syn nedostane asistentku, co si ten kurz dělala proto, aby měla prázdniny a čas na svoje děti… jinak ano, k maturitě stačí kurz. Plat většinou 8. třída, ale celý úvazky se nedávají, spíš pul nebo trictvrte. Často to kombinují třeba s vychovatelkou, to máš pak plný úvazek, ale na to musíš mít zas jiný kurz. Nebo ve školce lze mít dva půl úvazky, u nás tak asistentka má půl úvazek k dítěti a půl jako školní asistent, taková holka pro všechno. Volno dle prázdnin, ale zase si nesmíš nebo někde můžeš, ale dost omezeně, brát volno nikdy jindy. A ve školce bývá prázdninový provoz, většinou aspoň dva týdny. A pak přípravný týden v srpnu, ten bývá často i ve školách.
Tak ale skolni asistent nema tolik dovolene, je tam problem s neschopenkou, OCR, je to tam divne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka to já vůbec netuším, jaké má podmínky, co má ve smlouvě… byla jsem u ní na praxi, a když jsem se jí ptala na to, jaký má úvazek, jakou pracovní dobu.. tak mi řekla toto. Proč by ale školní asistent neměl mít prázdniny, problém s neschopenkou apod? Vždyť je to to stejný, co AP, akorát není napsaný na dítě a placený krajem, ale škola nebo školka si to místo vymyslela a platí sama. Prostě další zaměstnanec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Tak ale skolni asistent nema tolik dovolene, je tam problem s neschopenkou, OCR, je to tam divne
Nemyslíte osobního asistenta? To totiž není zaměstnanec školy, proto ty problémy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku @lucad77 skolni asistent je neco jineho ne AP. Je placeny jinak, mam dojem, ze to ani neni pedagogicky pracovnik. Hodne to bylo placene z nejakych sablon. A i tady bylo vic diskusi, ze je problém s neschopenkami, i nedavno tu jedna byla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše:
@vokishka to já vůbec netuším, jaké má podmínky, co má ve smlouvě… byla jsem u ní na praxi, a když jsem se jí ptala na to, jaký má úvazek, jakou pracovní dobu.. tak mi řekla toto. Proč by ale školní asistent neměl mít prázdniny, problém s neschopenkou apod? Vždyť je to to stejný, co AP, akorát není napsaný na dítě a placený krajem, ale škola nebo školka si to místo vymyslela a platí sama. Prostě další zaměstnanec.
Skolni asistent neni pedagog a tak ma jen 4 tydny dovolene. Jestli je problem s neschopenkou nebo OCR, tak to asi nebude HPP, ale DPC nebo DPP
. To se zas nekdo snazi usetrit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oriseka píše:
Skolni asistent neni pedagog a tak ma jen 4 tydny dovolene. Jestli je problem s neschopenkou nebo OCR, tak to asi nebude HPP, ale DPC nebo DPP. To se zas nekdo snazi usetrit.
Ne, nejsou to dohody, tam je prave problem s placenim nad 14dni.@matkabagristy nevis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@Midaku @lucad77 skolni asistent je neco jineho ne AP. Je placeny jinak, mam dojem, ze to ani neni pedagogicky pracovnik. Hodne to bylo placene z nejakych sablon. A i tady bylo vic diskusi, ze je problém s neschopenkami, i nedavno tu jedna byla
Je to možné, v tomhle se přesně neorientuju. Ale zaměstnávat ho někdo musí, kdo, když ne škola? Osobní asistenty zaměstnávají přímo rodiče, popř. nějaké neziskovky, a co vím, tak školy je nemají na svém území moc rády, právě kvůli pracovněprávním vztahům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Je to možné, v tomhle se přesně neorientuju. Ale zaměstnávat ho někdo musí, kdo, když ne škola? Osobní asistenty zaměstnávají přímo rodiče, popř. nějaké neziskovky, a co vím, tak školy je nemají na svém území moc rády, právě kvůli pracovněprávním vztahům.
To neni osobni. A problem je pry v tom, ze pokud asistent chybi vic jak 14 dni, skola musi vratit dotaci, kterou na nej dostava
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Uvazuji kam po rodicovske, mam jeste cas, napadlo me udelat si kurz asistenta pedagoga, napad vzesel z toho, ze sama mam dite se specialnimi potrebami a do budoucna budeme resit prave toto, skolu u nej atd..ze by to bylo dobre i pro me, jak s nim pozdeji pracovat atd..
Vzhledem k diagnoze, nechci zminivat, hledam neco, abych mela cas na syna, momentalne kdybych se vratila do kanclu bych pracovala od 9-18 a to nejde.
Mate nekdo zkusenost s touto praci? Jste spokojeni, jsky je plat, mam maturitu, staci na praci kurz? Volno byva stejne jak jsou prazdniny, to je pro me velky plus, manzel je casto v zahranici..jak je to v lete s praci? Diky!