Asistent pedagoga anox ne
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@vokishka píše:
Ne, nejsou to dohody, tam je prave problem s placenim nad 14dni.@matkabagristy nevis?
Uz jsem videla inzerat, kde nabizeli praci skolniho asistenta na DPC.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
To neni osobni. A problem je pry v tom, ze pokud asistent chybi vic jak 14 dni, skola musi vratit dotaci, kterou na nej dostava
No možné to je. Já žádného školního asistenta neznám. Ani školu v okolí, která by ho měla. Jen AP a případně OA, ale těch je jak šafránu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše:
Já moc doufám, že můj syn nedostane asistentku, co si ten kurz dělala proto, aby měla prázdniny a čas na svoje děti… jinak ano, k maturitě stačí kurz. Plat většinou 8. třída, ale celý úvazky se nedávají, spíš pul nebo trictvrte. Často to kombinují třeba s vychovatelkou, to máš pak plný úvazek, ale na to musíš mít zas jiný kurz. Nebo ve školce lze mít dva půl úvazky, u nás tak asistentka má půl úvazek k dítěti a půl jako školní asistent, taková holka pro všechno. Volno dle prázdnin, ale zase si nesmíš nebo někde můžeš, ale dost omezeně, brát volno nikdy jindy. A ve školce bývá prázdninový provoz, většinou aspoň dva týdny. A pak přípravný týden v srpnu, ten bývá často i ve školách.
Ve skolce jsou celkem bezne i plne uvazky AP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jsou. Ale prave rada pro zakladatelku vzit castecny uvazek skolniho asistenta neni moc dobra, kdyz to chce kvuli volnu. Tady je neco k asistentovi pres sablonu 2
Pracovní neschopnost a OČR u personálních šablon - chůva/asistent pracuje několik dní v měsíci a po zbytek měsíce čerpá OČR, není uznatelný výstup za celý měsíc z hlediska plnění indikátoru. Škola musí za tento měsíc vrátit peníze nebo si ho dotyčný zaměstnanec nahradit na konci projektu. Je-li podmínka: personální šablona – min. 12 po sobě jdoucích měsíců: Tato podmínka platí pro nastavení počtu šablon a pro uzavření pracovně-právního vztahu se zaměstnancem. Pokud zaměstnanec čerpá nemocenskou, doba PN nesmí v rámci vykazovaného měsíce přesáhnout 14 kalendářních dnů (uznatelný výstup za celý měsíc), pokud přesáhne, bude výstup poměrově krácen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vulpes píše:
Vezmi jenom v úvahu, že drtivá většina žen, které neví, co po mateřské se sebou, tak si udělala/ právě dělá/ bude dělat kurz na asistentku pedagoga.
Takže to zvolna směřuje k tomu, že tak polovina ženské populace tady bude mít certifikát asistentky pedagoga a malovat si, jak tím vyřeší všechny svoje problémy se zaměstnáním, s pracovní dobou a prázdninami.
Takže jedině věřit tomu, že právě ty budeš natolik jediněčná, že tu práci dostaneš, na rozdíl od stovek jiných uchazeček, které dostaly ten samý skvělý nápad.
Doba se asi meni. Driv se AP pry shanela treba i rok. Alespon toto mi tvrdila reditelka MS pred 3 lety. Minuly rok se jina reditelka divila, ze ji na inzerat prislo vic odpovedi, ze predchozi roky byli radi, kdyz se jim vubec nekdo prihlasil. Ano, je tam dovolena a dobra pracovni doba, ale ty penize jsou smesne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na AP kurz stačí.
@Midaku školního asistenta jsem dělala a nikdy víc. Pakárna, neférová pozice. To vymyslel de.il. Raději si doplnit vzdělání a dělat asistentku a vychovatelku. Školního nebrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@Midaku @lucad77 skolni asistent je neco jineho ne AP. Je placeny jinak, mam dojem, ze to ani neni pedagogicky pracovnik. Hodne to bylo placene z nejakych sablon. A i tady bylo vic diskusi, ze je problém s neschopenkami, i nedavno tu jedna byla
Není to pedagogický pracovník, ale musí mít pedagogickou kvalifikaci. Vždyť to říkám, že to vymyslel trotl. Naprosto nelogicky postavená pozice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše:
@vokishka to já vůbec netuším, jaké má podmínky, co má ve smlouvě… byla jsem u ní na praxi, a když jsem se jí ptala na to, jaký má úvazek, jakou pracovní dobu.. tak mi řekla toto. Proč by ale školní asistent neměl mít prázdniny, problém s neschopenkou apod? Vždyť je to to stejný, co AP, akorát není napsaný na dítě a placený krajem, ale škola nebo školka si to místo vymyslela a platí sama. Prostě další zaměstnanec.
Když jsem to dělala. Tehdy jsem byla na akutní operaci žlučníku. Vedení se pak ptalo, jak dlouho budu marodit. Kdyby se přešvihl nějaký čas, tak by se musely vracet peníze/ dotace. A smlouvu jsem měla normální. Platovku jsem měla u ŠA 6/6. To byl tuším maximum a u AP souběžně 8/3. Úplně se mi ježí chlupy na ruce, když si vzpomenu na éru školního asistenta. Ale zas to byl hnací motor. Mi vadilo, jak je to strašně nelogicky nastavené.
Je mi líto holek, které na to dají a nemají jinou možnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Co vlastně dělá ten školní asistent?
Holka pro vše, jak někdo zrovna potřeboval. Tu nějaký doprovod na soutěže nebo různé akce, doučování dětí, které jsou ohroženy školním neúspěchem, komunikace s rodiči, kteří jsou trošku víc problémoví. Docházela jsem ke konkrétním rodinám domů. Kolikrát bylo třeba, ať něco podepíší. Tak jim přesně ukázat, kde to mají podepsat a vše vysvětlit. Nebo předat info, že se mají dostavit na schůzku do školy atd. Musí si psát denně výstupy práce, sepsat report a ten se odevzdává každý měsíc na ministerstvo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše:
@vokishka to já vůbec netuším, jaké má podmínky, co má ve smlouvě… byla jsem u ní na praxi, a když jsem se jí ptala na to, jaký má úvazek, jakou pracovní dobu.. tak mi řekla toto. Proč by ale školní asistent neměl mít prázdniny, problém s neschopenkou apod? Vždyť je to to stejný, co AP, akorát není napsaný na dítě a placený krajem, ale škola nebo školka si to místo vymyslela a platí sama. Prostě další zaměstnanec.
skolni asistent neni pedagogicky pracovnik a byva placen ze sablon EU
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše:
Já moc doufám, že můj syn nedostane asistentku, co si ten kurz dělala proto, aby měla prázdniny a čas na svoje děti… jinak ano, k maturitě stačí kurz. Plat většinou 8. třída, ale celý úvazky se nedávají, spíš pul nebo trictvrte. Často to kombinují třeba s vychovatelkou, to máš pak plný úvazek, ale na to musíš mít zas jiný kurz. Nebo ve školce lze mít dva půl úvazky, u nás tak asistentka má půl úvazek k dítěti a půl jako školní asistent, taková holka pro všechno. Volno dle prázdnin, ale zase si nesmíš nebo někde můžeš, ale dost omezeně, brát volno nikdy jindy. A ve školce bývá prázdninový provoz, většinou aspoň dva týdny. A pak přípravný týden v srpnu, ten bývá často i ve školách.
Ja ten kurz chci hlavne proto, abych umela i do budoucna pracovat se synem a ano, ta pracovni doba je pro me motivace, protoze sama mam dite s diagnizou a prace, kde je volno a casto nabizen castecny uvazek, tech moc neni. Prace jako takova by me bavila, uz z duvodu, ze gim, ze s detmi se specialnimi potrebami je potreba pracovat jinak, individualne, rada si budu doplnovat vzdelanim dalsimi kurzy, nevim co cekas, na tuto praci je potreba jen 2 mesicni kurz a mnohdy neni treba ani maturita, navic plat je smesny…me ta prace zajima osobne, penize neresim a ano, za castecny uvazek a volno budu jen rada, nevidim na tom nic zleho..
- Citovat
- Upravit
No… vždyť jsem psala, že netuším, jak to má. Vím jen to, co mi řekla. A ona byla naprosto spokojená, o žádných nevýhodach nemluvila. Prý má dohromady celý úvazek, kus jako AP, kde chodí od 7h do jedné třídy a pak o obědě přechází do druhé budovy, kde jakože plní funkci toho ŠA, čili dela to, co je zrovna potřeba. Dovolenou, OČR a podobně jsme neřešily, jen mi popsala, jak to má. Tvářila sex že je to skvělý. Tak jsem to nabídla zakladatelce jako moznost. A na popud té „mojí“ asistentky sháním místo jako AP i ŠA.. tak jsem zvědavá, jaký mi uvedou podmínky, pokud se někdo ozve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ja ten kurz chci hlavne proto, abych umela i do budoucna pracovat se synem a ano, ta pracovni doba je pro me motivace, protoze sama mam dite s diagnizou a prace, kde je volno a casto nabizen castecny uvazek, tech moc neni. Prace jako takova by me bavila, uz z duvodu, ze gim, ze s detmi se specialnimi potrebami je potreba pracovat jinak, individualne, rada si budu doplnovat vzdelanim dalsimi kurzy, nevim co cekas, na tuto praci je potreba jen 2 mesicni kurz a mnohdy neni treba ani maturita, navic plat je smesny…me ta prace zajima osobne, penize neresim a ano, za castecny uvazek a volno budu jen rada, nevidim na tom nic zleho..
Já mám ten kurz relativně cerstve za sebou, a když jsem viděla některé „spoluzacky“, říkala jsem si, ze o t9 víc musím se synem dřít, aby žádného AP nepotřeboval. Mají to být lidi, co budou pomáhat ostatním, ve výuce, výchově, řešení obtížných situací… a tam některé nebyly schopny vyhledat si info o kurzu na netu, napsat větu gramaticky správně nebo neznaly některé základní informace. Písemný test byl úplně primitivní, jen ty naprosto nejzákladnější informace, na půlku z nich nás v kurzu milionkrát upozorňovali, a i tak si půlka stěžovala, jak to bylo těžký. Jedná paní test ani nezvládla. A druhá nevěděla, co je to dyslexie. Třetí říkala, že k čemu má takový blbosti vědět na to, aby se starala o decko ve školce… já jsem na tom kurzu ztratila veškeré svoje iluze..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A vis, ze ta prace neni snadna? Ja taky penize svym zpusobem uplne resit nemusim, ale stejne me to zacalo mrzet, za kolik delam, protoze ta prace by mela byt ohodnocena lip. Pro sve dite bych teda taky rada nekoho, kdo uz ma alespon nejakou praxi ve skolstvi. Jestli jsi z Prahy, tak urcite praci sezenes, protoze za tyto penize by hodne lidi nevylezlo ani z postele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit