Krádež věcí ve škole

46
8.9.16 14:37

Krádež věcí ve škole

Ahoj holky. Jsem už tak naštvaná a potřebuju poradit. Dcerce někdo asi víme kdo ukradl ze šatny všechno oblečení na tělocvik. Už dříve se stávalo že někdo schoval láhev na pití, čepici atd. a druhý den se věc objevila na stejném místě odkud zmizela. To se ale už nestalo a učitelka řekla at doneseme věci nové. Tohle přece nemyslí vážně! Nebudu podporovat zloděje a taky to oblečení a přezůvky a sáček na to taky dost stojí a nebudu čekat kdy to zase ona spolužačka ukradne. Už se nám totiš i stalo že dcerku napadla fyzicky to jsem řešila jen s učitelkou ona nechtěla volat její rodiče do školy a tak se asi mstí dál. Budu ráda za názor a radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
236
8.9.16 14:41

To zní jako šikana, pokud ji někdo dělá takové naschvály :nevim: asi nezbývá než všem prohledat věci, až se dcerce zase něco „ztratí“. Takto se to ve školách delavalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2843
8.9.16 14:42

Nemohl to někdo odnést omylem? zvlášť mladší děti to neřeší, vezmou pytel a jdou, co na tom, že není jejich :) u toho podezírání bych byla opatrná, dokud nemáte důkaz… A pokud jí ubližuje i jinak, učitelka to odmítá řešit, tak se obrátit na ředitelku, příp. v extrému školní inspekci, řešit to musí, je-li to opravdu závažné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
8.9.16 14:43

A to se to jako vůbec nebude řešit? Někdo něco ukradne, tak nad tím mávneme rukou a vy si doneste nové? :zed: Přeci to škola musí nějak vyřešit, né? Já si pamatuju, že jednou se u nás ve třídě spolužačce ztratil zlatý řetízek a byla tam kvůli tomu policie. Sice nic nezjistili, ale už se to neopakovalo, nejpíš se ten dotyčný zalekl. Takhle, ale uvidí, že to může dělat klidně dál. Já bych tedy šla za ředitelem a chtěla bych aby s tím něco dělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
8.9.16 14:52

@vačinka18 Ty jo, tohle je blbá situace. Ale chápu i učitelku, ona nemůže čekat, až se věci najdou, pokud mají tělocvik třeba dvakrát týdně. Ale asi bych dala nějaké prozatimní věci a nekupovala znova a holt do nějaký obyčejný tašky, nepotřebuje nutně sáček a čekala, jestli se to třeba nenajde. Moc nevěřím tomu, že by to neřešili, obzvlášť, když se šatna nejspíš zamyká. Ještě bych se na to paní učitelky poptala a pak kdyžtak zašla za ředitelem, že to prostě není poprvé, co se vám to stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1418
8.9.16 15:07

Škola je pojištěná, věci by měla proplatit pojišťovna. Problém je asi v tom, že by se to pak muselo „ofiko“ řešit. šla bych znovu za ředitelem a učitelkou. Všechny věci podepisuj pemanetním fixem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
8.9.16 15:14
@vačinka18 píše:… Dcerce někdo asi víme kdo ukradl ze šatny všechno oblečení na tělocvik. …a učitelka řekla at doneseme věci nové. Tohle přece nemyslí vážně!

No, chápu naštvání, ale když jí ukradnou boty, tak už jí nikdy žádné nekoupíte? Nebo aktovku…
Nahlašte to jako krádež- oficiálně, škola se tím moc zabývat nechce, ale je to na vás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.16 15:15

Resili jsme neco podobneho loni s dcerou. Porad se ji neco ztracelo nebo mela znicene veci. Vrcholem byl ukradeny telocvik. Nejdrive jsem to resila s ucitelkou, co tomu diteti mohla dokazat, to jsme dostali zpatky. Telocvik jsme resili primo s reditelem, protoze poridit veci do telocviku, vc. bot a tasky je akce za tisicovku. Tenkrat reditel s nami projizdel i zaznamy s kamer. Bohuzel dotycna byla chytra a ukradene veci strcila nejspis do aktovky, takze na kamerach nebylo nic videt. Resila jsem to nekolikrat i s rodici te divky, vetsinou jsem dceriny veci dostala zpatky, ale nekdy jeji dcera prisahala, ze to nebyla. V urcitou chvili mi jeji matka prestala otevirat dvere a dnes me ani nepozdravi. Jednou jsem cekala na tu divku pred skolou, abych ji vynadala. Hodne nam pomohl metodik prevence ve skole. Ve tride jednou za cas delal prednasky a nasledne byl chvili klid.
Nicmene jsme nakonec dceru nechali preradit do jine tridy.
Jednalo se tenkrat o 10 lete deti a metodicka prevence mi rekla, ze prave v tomto veku zacinaji s detmi potize a podobne veci resi kazdy rok. Nicmene ona odvedla v tu dobu nejlepsi praci a tride dost pomohla.

• Citovat
  • Upravit
9880
8.9.16 15:23

Holky a vy to nemáte podepsané.. u nás musí být všechno i starší ročníky.. ale asi těm zlodějkám, zlodějům je to jedno..
U nás jsme viděla minulý rok, když jsem šla pro kluka dřív, jak jeden kluk jen tak vzal botasku ze šatny- mají takové ty klece pro kažodu třídu :mrgreen: a proste ji nesl pár metrů a hodil na chodbu 8o v tu chvíli jsem si fakt říkala, že kamera by měla být všude.. chudák holka- byly růžové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.16 15:33

Ja si nedovedu predstavit pubertaka, ktery bude mit dobrovolne podepsane pastelky apod.
K tomu obleceni to podepsane dcera nema. Pokazde si do telocviku bere neco jineho a navic, ten, kdo to ukradl, tak vi, ze ve skole to nosit nemuze. Navic dle reditele ten ukradeny telocvik to dite casto hodi do popelnice, protoze, ze domu to donest nemuze.
Co jsem tenkrat nevedela, tak pry skola muze byt proti kradezim pojistena a snad se to vztahuje i na ten pytlik s telocvikem.
Jeste si vzpominam na znicene zimni boty, dotycna zneuzivala toho, ze kamery nejsou v satnach.
Dost nas to tenkrat s manzelem vysililo, ve skole jsme byli skoro porad a resili nejake problemy. Uvazovali jsme i o zmene skoly, ale zatim se zda, ze pomohla zmena kolektivu a presun do vedlejsi tridy. Metodicce prevence jsem vdecna, ze odvadela fakt dobrou praci v dobe, kdy mi tridni ucitelka dala najevo, ze uz ji obtezuji.

• Citovat
  • Upravit
15814
8.9.16 16:41

@vačinka18 u dcery ve třídě se loni taky kradlo jak o život :-/ naposledy jí někdo před prázdninami ze skříňky ukradl pennyboard (skříňky mají po dvou a té druhé holčině ten den někdo ukradl klíč). stalo se to ve čtvrtek, v pátek mi učitel zavolal, že vyšetřovali, ale nic nezjistili, ať si zaběhnu na policajty. v pondělí po obědě jsem tam s holkou zaběhla, policajti se objevili ve škole, nafotili si skříňku… a ještě v pozdním odpoledni před uzavřením školy se pennyboard našel pohozený někde v šatnách (předtím tam samozřejmě nebyl) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
8.9.16 17:43

Já bych zašla za ředitelem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.9.16 17:50

Místo za učitelkou bych šla za ředitelem. Jak moc průbojná je tva dcera? Dělá něco čím by v kolektivu vybocovala a tu druhou to dráždilo?
Už neudelej stejnou chybu, jak poprvé, že se to nedoresilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová