Králík zakrslý

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
27.5.22 08:28

Králík zakrslý

Ahoj :mavam: mám dotaz, máme kraličici stará cca: 2-3 měsíce máme ji už přes měsíc, včera jsme jsi vzali další kamarádku kraličici 6ti týdenní ale ta větší jí pořád obskakuje a trhá jí chlupy už nevím co jsi počít :nevim: nemáte nějakou radu co dělat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
27.5.22 08:41

@Aylla Když pominu fakt, že tady jsi na serveru pro maminky s dětmi, ne v chovatelské poradně, tak se zeptám - jak jsi je seznamovala? Byly na neutrálním čistém prostředí s dostatkem schovek a dobrůtek? Když jsi je pak dala společně do klece, byla vyčištěná a opět, dostatek prostoru, skrýší a možností se schovat? Pokud jsi vše dodržela a přesto se nesnesou, tak můžeš zkusit dočasně přepažit klec pletivem, aby na sebe viděly, ale nemohly k sobě. A opět pouštět k sobě na neutrální půdě (ve výběhu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.5.22 08:42

A ještě podstatný fakt - jsi si stoprocentně jistá, že jde o dvě samice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
27.5.22 08:43

@Aylla Pokud chcete mít 2 králíčky spolu vv jedné kleci, musíte je pořídit ve stejnou dobu, když 1 přidáte k druhé, která už je v kleci „zabydlená“ vždy se budou prát a nebudou spolu moct být, jedna druhou utrápí. Správně by vždy měl mít králík klec jen sám pro sebe, nejsou to zrovna kámoši na spolubydlení :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
27.5.22 08:51

2 samice prostě může být vždycky problém. Veterinářka viděla, že můj králíček je při vyšetření strašně nervozní a lehce hysterický. Tak řekla, že je to jasná holka. Prostě hormony, hormony, hormony. Někdo říká, že po kastraci se uklidní.
No u bývalého králíka jsme ji na týden donesli „kamarádku,“ ta naše se jí vrhla na záda a zakousla se do ni. Do konce týdne byly každá ve svých klecích.
Nechci řikat, že tohle kamarádění se, nejde úspěšně provést, nicméně moje současná samička je lehce neurotická a podle veterinářky nic překvapivého.
Někdy přítelovi ze srandy říkám, že je chudák, že má doma dvě ženský :D

Příspěvek upraven 27.05.22 v 08:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.5.22 08:52
@unuděná píše:
@Aylla Když pominu fakt, že tady jsi na serveru pro maminky s dětmi, ne v chovatelské poradně, tak se zeptám - jak jsi je seznamovala? Byly na neutrálním čistém prostředí s dostatkem schovek a dobrůtek? Když jsi je pak dala společně do klece, byla vyčištěná a opět, dostatek prostoru, skrýší a možností se schovat? Pokud jsi vše dodržela a přesto se nesnesou, tak můžeš zkusit dočasně přepažit klec pletivem, aby na sebe viděly, ale nemohly k sobě. A opět pouštět k sobě na neutrální půdě (ve výběhu).

Ano byly v čistém, ta naše má poměrně velkou klec, to jsem udělala ale zkouším je vypustit ale ta větší jsi nedá říct a pořád jí obskakuje a ano jsem jsi jistá že to jsou samice včera jsem se dívala oběma na pohlaví

@unuděná píše:
@unuděná píše:

Ano byly v čistém měli velký prostor měli se i kde schovat, a Ano to jsem udělala rozdělila jsem je jsou vedle sebe ale zkouším je připustit k sobě ale ta větší jsi nedá říct a pořád ji obskakuje :zed: jsem jsi jistá že jsou obě samice dívala jsem se na pohlaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.5.22 08:55
@Aylla píše:
Ano byly v čistém měli velký prostor měli se i kde schovat, a Ano to jsem udělala rozdělila jsem je jsou vedle sebe ale zkouším je připustit k sobě ale ta větší jsi nedá říct a pořád ji obskakuje :zed: jsem jsi jistá že jsou obě samice dívala jsem se na pohlaví

No, často se prostě víc králíků nesnese, jestli jsi udělala vše a stejně ta starší prosazuje svou dominanci agresivně, tak nezbyde než mít je odděleně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.5.22 08:57
@unuděná píše:
No, často se prostě víc králíků nesnese, jestli jsi udělala vše a stejně ta starší prosazuje svou dominanci agresivně, tak nezbyde než mít je odděleně :nevim:

Právě že i tu větší nemáme moc dlouho když jsme jsi ji vzali tak byla mezi samicema a rozuměli jsi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
27.5.22 08:58

Jinak měla jsem i králíčka kluka a ten byl v porovnání s našima 2 samičkami strašný pohodář a klíďas :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.5.22 09:00
@Aylla píše:
Právě že i tu větší nemáme moc dlouho když jsme jsi ji vzali tak byla mezi samicema a rozuměli jsi :think:

Jenže to byla asi mezi ségrama ne? Případně mezi staršíma samičkama, se kterýma byla od narození, to je něco jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
27.5.22 09:06

Dvě samice se často nesnesou, když spolu nejsou od narozeni a to pohlavi může být špatně vidět u tak malých králíků. Já měla zakrslého a půl roku sem žila v domnění, že je to holka a pak se z toho vyklubal chlap :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
27.5.22 09:27

Nedoporučuje se mít dvě samice v jedné kleci. Lepší je mít vykastrovaný páreček. Samice jsou dost teritoriální a tím že jí obskakuje ji říká kdo tady tomu velí. Navíc králíci se seznamují velmi zlehka, většinou to zabere pár týdnů a vždy na neutrální půdě.
Rozhodně byste měla pořídit jeste jednu klec pro druhou samici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
27.5.22 09:59
@Aylla píše:
Ahoj :mavam: mám dotaz, máme kraličici stará cca: 2-3 měsíce máme ji už přes měsíc, včera jsme jsi vzali další kamarádku kraličici 6ti týdenní ale ta větší jí pořád obskakuje a trhá jí chlupy už nevím co jsi počít :nevim: nemáte nějakou radu co dělat? :think:

Tak hlavně 6 týdnů králík je těsně po odstavu. Ještě pár měsíců bude trvat, než dospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
27.5.22 10:11

A tak to dopadá, když si někdo usmyslí, že bude mít zvířata, bez toho, aniž by si něco nastudoval.

Že se nestydíš….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.5.22 10:33
@Upirek123 píše:
A tak to dopadá, když si někdo usmyslí, že bude mít zvířata, bez toho, aniž by si něco nastudoval.Že se nestydíš….

Uklidni se jo? Nejsem zvědavá na takové odpovědi, zaco se mám stydět? Ty se máš stydět když neporadiš tak nepiš… všichni tu jsou slušní kromě tebe :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný