Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký den,
nějaké tipy jak krásně a dlohodobě provonit celý dům, aby to bylo vážně hezky cítit?
Já mám rád těžkou vůni voskovky. Připomíná mi prázdniny u babičky ale kvete jenom od května do září…
Vymalovat, pravidelně větrat, prát, svíčky.
Dostali jsme včera od naší pojišťovačky svíčku. Ta krásně voní. A to se ani zatím nezapálila. http://www.partylite.cz/ Pak taky ty květiny.
Kapu na topení vonné oleje. Na závěsy stříkám parfémy a v prádelně mám na topení vlhký hadr s aviváží.
Nasadit, nechat rozrůst a pak ostříhat levanduli. Usušit ji. I suché kytice levandule provoní.
@Jíťa512 píše:
Hezký den,
nějaké tipy jak krásně a dlohodobě provonit celý dům, aby to bylo vážně hezky cítit?
Vynášet odpadky, občas vyčistit pračku a myčku, vylévat nádobku s kondenzátem z lednice atp.
V loznici mam misticku a v ni nakapany levandulovy aromaolej. V hlavnim obyvacim prostoru mam aromalampu na wifi a s casovacem, kde mam nastaveno v kolik hodin se ma spoustet. V koupelne tycinkovy aromadifuzer.
Já teda začala používat esencialni oleje od Young living a kromě úžasné vůně jsou i zdraví prospěšné jako aromaterapie. U mas to třeba zachránilo spánek. Po více než roce a půl ziju a malá spi ❤️
Moje nejvíc oblíbené oleje jsou Thieves a stress away ( ten pomáhá i me jako “nervni” máme 😅 )
Tak za prve uklidit, umyt, vyprat, odstranit zdroje zapachu (za me psi pelechy, zavesy, sedacka a kresla, sezonni pradlo).
A nedam dopustit na Millefiori Natural Nero. Tohle jediny nam provoni celej barak a citim to i po asi 5 letech pouzivani. Prelivam do velke karafy a jednou za cas otocim jednu z vonnych tycinek. Maji i bytovy sprej, ale ten, mam dojem, hned vycuchne. Splicham ho jen do botniku ![]()
Mám jeden si myslím dobrý tip. Koupit takové ty kuličky do pračky se dávají místo aviváže. Unstoppable (víte co myslím)? A to dáte do ponožky a tu zavesite na topení nebo do prostoru
krásně to voní ![]()
@Zumpa takhle jsem to opravdu nemyslela, nejsem prase 😂 doma nam to nesmrdí, jen mam ráda vůně a zatim jsem přesně nenašla žádnou, která je opravdu cítit přes celý dům a přitom vydrží dlouhodobě a ne na 1 den
Já občas na ten radiátor věším třeba i ty stromečky do auta. Prostě v topné sezoně cokoli voňavého se tím zahřátím víc rozvoní.