Úřad práce - schůzka

26.2.24 08:51

Úřad práce schůzka

:mavam:
V pátek jsem se byla evidovat na pracák do evidence uchazečů o zaměstnání.

Jelikož, si po mateřské nemůžu najít práci.
No nicméně, vše jsem doložila už té úředníci při té evidenci a ta mi dala termín první schůzky a o to mi právě jde :zed:.
První termín schůzky mám už 4.3 což je defacto týden když teda nepočítám víkend.
Jedná se, o město Benešov u Prahy (maloměsto) nevím, kolik tu je nezaměstných nicméně, práce zde není a ona mi dá termín takto brzy :pocitac:.
Jako by snad měli pro mě práci :nevim: hledám práci, jako administrativní pracovníce nebo back Office a opravdu nic zde není.
Kdo jste momentálně na úřadě nebo jste byl, jaká je četnost schůzek??
Nezdá se mi totiž normální, schůzka po týdnu ale už si nepamatuju byla jsem naposled před 7 lety :mrgreen:.

Příspěvek upraven 26.02.24 v 08:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
26.2.24 08:55

To je kvůli administrativě. Musíš si převzít rozhodnutí. Práci si stejně musíš hledat sama, úřad práce nemá žádný spešl nabídky. Zeptej se na programy ÚP, co nabízejí dotace na pracovní místa. Pak se ti bude hledat líp.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
26.2.24 09:01

Tak to je ovšem nehorázná drzost, pozvat si tě na schůzku už po týdnu. Chápu, jako nezaměstnaná nevíš, kam dřív skočit.
Jestli se ti nezdá četnost schůzek, zase se odhlaš. Evidence na ÚP není povinná.

• Citovat
  • Upravit
35968
26.2.24 09:01
@Terka22865 píše: :mavam:

No nicméně, vše jsem doložila už té úředníci při té evidenci a ta mi dala termín první schůzky a o to mi právě jde :zed:.
První termín schůzky mám už 4.3 což je defacto týden když teda nepočítám víkend.
Jedná se, o město Benešov u Prahy (maloměsto) nevím, kolik tu je nezaměstných nicméně, práce zde není a ona mi dá termín takto brzy :pocitac:.
Jako by snad měli pro mě práci :nevim: hledám práci, jako administrativní pracovníce nebo back Office a opravdu nic zde není.
Nezdá se mi totiž normální, schůzka po týdnu ale už si nepamatuju byla jsem naposled před 7 lety :mrgreen:.

No a? Jednou si tam zaregistrovaná tak musíš chodit na schůzky kdy ti dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
26.2.24 09:03

A to ta úřednice neřekla, že jsi jdeš pro rozhodnutí o přiznané podpoře? Byt tebou, tak bych se nejdříve zeptala jí než tady být akorát vytočená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21430
26.2.24 09:04

@Terka22865 urad prace je jenom evidence nezamestnanych, s hledanim prace nepomaha. A ty schuzky jsou pro jakysi „dohled“ nad tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21430
26.2.24 09:05
@mamina2017 píše:
A to ta úřednice neřekla, že jsi jdeš pro rozhodnutí o přiznané podpoře? Byt tebou, tak bych se nejdříve zeptala jí než tady být akorát vytočená.

Nebyla podpora zrusena? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35968
26.2.24 09:06
@PaníBovaryová píše:

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
26.2.24 09:08
@PaníBovaryová píše:
Žiš, nestraš sněhulákem v létě :roll: To by zakladatelka nepřežila, že by tam musela chodit jen tak a ještě zadarmo 8o :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8567
26.2.24 09:15

Když jsi na ÚP tak budeš muset prostě respektovat jejich pravidla - takže ano, můžou ti dát termín hned za týden, klidně můžou hned na druhý den. Nikdo tě nenutí tam chodit, ale pak se nediv, když nedostaneš podporu.
Byť by to byla moc hezká představa, tak ti určitě hned po týdnu nenašli práci. Práci si musíš aktivně hledat hlavně ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16383
26.2.24 09:22
@izabe píše:
Když jsi na ÚP tak budeš muset prostě respektovat jejich pravidla - takže ano, můžou ti dát termín hned za týden, klidně můžou hned na druhý den. Nikdo tě nenutí tam chodit, ale pak se nediv, když nedostaneš podporu.
Byť by to byla moc hezká představa, tak ti určitě hned po týdnu nenašli práci. Práci si musíš aktivně hledat hlavně ty sama.

Já byla na ÚP 2×, vždy jsem se do 3 týdnu odhlásila s tím, že mám práci. A kdy řekla, že mám přijít, tak jsem přišla. Fakt mě nenapadlo spekulovat o tom, kdy mám přijít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76918
26.2.24 09:23
@Terka22865 píše: :mavam:

promiň, ale z které višně jsi spadla, na ÚP jsi kvůli registraci a podpoře, oni nikomu práci nehledají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
26.2.24 09:46
@mamina2017 píše: Žiš, nestraš sněhulákem v létě :roll: To by zakladatelka nepřežila, že by tam musela chodit jen tak a ještě zadarmo 8o :mrgreen:

No zase nepiš blbosti, na úřadě práce jsem dělala a zadarmo jak píšeš, tam nechodí nikdo.

Všichni evidování mají minimálně zaplacené zdravotní pojištění což je, dneska skoro 3000 měsíčně kdyby si to měla platit sama.
A jestli má podporu nikde nepíše, třeba na ní nemá nárok.
Pokud byla na mateřské tak to nebude moc slavné.
Podpora v nezaměstnanosti, musí mít oddělené 12 měsíců za poslední 2 roky.
Pamatuji si, že spousta lidí co chodilo na evidenci u nás „Praha východ“ nárok na podporu v nezaměstnanosti vůbec neměli bylo to skoro víc než 50% nově evidovaných.
Je teda fakt, že se ti evidování dost často opakovali a střídali se pořád ty sami jedinci nebo mladí studenti a tam nárok není na podporu když nemá 12 měsíců odpracováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
27.2.24 13:38

Úřad práce už někdy někomu našel práci? Nepočítam, pokud je tam člověk léta, až ho nakonec šoupnou k pásu do fabriky. A udělají nábor. Ale práci si musíš hledat převážně ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalala949
30.5.24 11:16

žádali od vás seznam potencialních zaměstnavatelů?

Dobrý den, žádali od vás seznam míst, kam jste posílali životopis, na pracovním úřadu? Nevíte, jestli pak potenciálnímu zaměstnavateli volají? To mi přijde nějak ponižující, já nesdělím na pohovorech, že pobírám podporu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný