Bunda/kabát označeno čistit v čistírně - může do pračky?

1196
22.2.24 12:32

Bunda/kabát označeno čistírna

Zdravím vespolek, vytáhla jsem ze skříně nikdy nenošený kabát, nebo bunda…a přemýšlím jestli risknout praní v pračce ( je takový zaprášený), je to značka Naketano a je tam cedulka čistit v čistírně. Schovávala jsem ho až zhubnu :mrgreen:.Je pravda, je těžký jako prase, ale je to umělina. A pračku mám velkou. Vyprali by jste? Čistírna je drahá jako…teď jsem nechávala čistit dětský kobereček a 800,– v tahu. A ta bunda je teda možná stejně těžká…Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6693
22.2.24 12:41

Já jsem už dala do pračky na šetrný program koženou broušenou bundu (tam to ale bylo, buď se vypere nebo vyhodí). Svůj oblíbený CK kabát, který je umělý a docela mohutný tam strkám taky. Jediné bacha je sušička, vlněný kabát sušičku nepřežil ehm :oops:

Nějaký risk to je, je to na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
22.2.24 12:49

@Temnástranasíly se s tím právě peru :lol:, sušičku bych asi vynechala, pro jistotu. No pokud ho nevyperu, tak tam bude stejně viset…tak to asi risknu. Protože ta čistírna je fakt pálka…Ještě pár dní počkám, jestli se neozve někdo kdo tak bundu zrušil :jazyk:, a pak ho tam šoupnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18021
22.2.24 12:51

Ja bych se bala spis o pracku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
22.2.24 12:51

Tak záleží, jak ta bunda byla drahá. Pokud pod tři tisíce, tak bych se nerozmýšlela. Nevím, jakou máš pračku, ale prostě dát na ruční jemné praní a pak usušit volně.

Jediný, kde je fakt třeba velká opatrnost, je vlna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
22.2.24 12:56

@Eliška aha, to mě nenapadlo, a proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
22.2.24 13:02

Hele, moje teta sice dělala kdysi v čistírně a ta tvrdila, že vyprat se dá všecko. Já bych spíš měla obavu, aby se to vůbec vyždímalo. Prala jsem takhle deku, která se má jen čistit, byla jí plná pračka a fakt to nevyždímala. Měla jsem strach, že pračka zkolabuje :D A jak bys to pak usušila? Já ti nevím, je to sice drahé, ale zase jestli je to nějaká lepší značka, tak jednou za rok by se to snad vyplatilo, než experimentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
22.2.24 13:03

@Zmatka no skoro 5tis., ale leží ve skříni už 2 roky :zed:, je to bavlna+polyamid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18021
22.2.24 13:04
@Alka píše:
@Eliška aha, to mě nenapadlo, a proč?

aby zvladla tu vahu, zvlast v otackach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
22.2.24 13:05
@Buba mara píše:
Hele, moje teta sice dělala kdysi v čistírně a ta tvrdila, že vyprat se dá všecko. Já bych spíš měla obavu, aby se to vůbec vyždímalo. Prala jsem takhle deku, která se má jen čistit, byla jí plná pračka a fakt to nevyždímala. Měla jsem strach, že pračka zkolabuje :D A jak bys to pak usušila? Já ti nevím, je to sice drahé, ale zase jestli je to nějaká lepší značka, tak jednou za rok by se to snad vyplatilo, než experimentovat.

Je to Naketano, polyamid s bavlnou. Kdyby to blbě vyždímalo, tak to pověsím na zahradu, o to nic, ale spíš teda aby se mi nezavařila pračka, to bych teda nereda, není už nejmladší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1196
22.2.24 13:07
@Eliška píše:
aby zvladla tu vahu, zvlast v otackach

Aha, no to je pravda, když to nacucá vodou, tak to bude pěkná váha…nebo to dám vyprat bez ždímání, a dám vykapat ven na zahradu…co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.2.24 13:14

Tak to nedávej do pračky, ale vyper to ručně ve vaně ve vlažné vodě. Stejně to chceš jen na osvěžení. Příště to holt musíš dávat do igelitu….

• Citovat
  • Upravit
1196
22.2.24 13:17

@Janli no asi jo, tak příště (ten igelit), ale ve vaně to nedám, je hrozně těžký i bez namočení, až to nacucá, tak ho ani neotočim :lol:, to radši zkusím pračku bez ždímání (nevím proč mě to nenapadlo hned )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6693
22.2.24 13:40

Tak ještě můžeš vzít veřejnou prádelnu, pokud nejsi někde na vesnici. Mají tam pračky na dost kilo, já tam občas vezmu na vyprání peřiny. Ta to vyždímá s jistotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.2.24 13:54
@Alka píše:
@Janli no asi jo, tak příště (ten igelit), ale ve vaně to nedám, je hrozně těžký i bez namočení, až to nacucá, tak ho ani neotočim :lol:, to radši zkusím pračku bez ždímání (nevím proč mě to nenapadlo hned )

Jestli je to tak těžký, tak to do pračky nedávej, vždyť ti to utrhne buben. Prostě to namoč ve vaně, promni to nebo prošlapej a pak hoď přes vanu tyčku a nech to na ní vykapat. Nebo koukni, jestli v okolí není někde komunitní průmyslová pračka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný