Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Chtěla bych se zeptat, jsem 10 dnů po porodu a už jen slabě špiním (na intimku), je problém že mám tak krátké očistky? Měla bych jít k doktorce? Vím že jedna kamarádka byla na nějaké injekci protože měla krátké očistky, tak by mě zajímalo jestli je takových případů víc?…
To jsem ještě neslyšela, injekci, protože se krátkou dobu čistila, bud ráda,10 dní není zase taková katastrofa, ale zavolej na gyndu
Ahoj, po prvnim porodu jsem krvacela snad 7 tydnu a po druhem jsem to silne krvaceni mela prvni a druhy den, pak par dnu jako klas. menstruaci a pak uz jen spineni a celkove mi to zkoncilo 10ty den od porodu..na gyndu jsem volala, doktorka rikala ze jsem se akorat proste rychleji vycistila, na kontrole jsem byla a vse bylo ok..
Příspěvek upraven 16.04.14 v 10:38
@al3da také záleží jestli jsi rodila normálně či císařem. Já císařem a to jsem to měla také krátké a nijaké, a prý u císaře se toho hodně odsaje při operaci.
Tak problém to určitě není, proč by měl? Hlavně je možné, že se ti to ještě znovu rozjede. Někdy bývají očistky i s pauzou, takže pokud nemáš žádné problémy, nijak bych to neřešila, není pro to důvod.
Po prvním porodu jsem je měla taky krátce max 2 týdny a nijak silné a žádný problém to nebyl, po druhé to bylo horší a delší
a jak ráda jsem vzpomínala na ten první.
@al3da problém to nebude, né každá žena krvácí dlouho - já to měla taky jen pár dní, za 14 dnů už jsem nevěděla, že nějaký porod vůbec byl
jestli váháš, zavolej k dr, on Ti řekne, co a jak.
@al3da to bych neřešila, já po porodu (teda císařem, ale to je jedno, i ve srovnání se spolucísařovnama jsem byla totální extrém) prakticky vůbec nekrvácela, bylo to ještě v porodnici tak na 2-3 denní výměny a to skutečně jen ze slušnosti. Zato se mi to vleklo jak smrad celých 6 týdnů, třeba týden nic a pak najednou při větší námaze ze mě vyletělo tolik, že to (samozřejmě tou dobou už pouze frajersky nošená) intimka nedokázala pobrat
U prvního císaře to bylo úplně stejně. Pokud nebolí břicho, nemáš horečku…prostě pokud nic nenasvědčuje nějaké nezdravé retenci očistků a zánětu v děloze, tak bych se neznepokojovala.
Rodila jsem normálně, byl to druhý porod, při první jsem měla silně krvácení 3t a potom týden špinění, tak mě to překvapilo…
Zavolej si, ale taky souhlasím s holkama…
po prvním jsem měla celývh 6 týdnů…děs..pak mě ještě dočisťovala dr…
u druhého paráda…myslím ani ne těch 10. dní…v pořádku
@Alušík dočištovala? to se taky dělá? to jsem ještě neslyšela, to se dělá v narkoze?
@střepina ano, dělá se to v narkoze…ale já souhlasila s ambulancí…no jako nic moc…ale od té doby klid ![]()
Já po císaři měla očistky celé šestinedělí
pokud nemáš očistky bolestivé(což by mohlo značit zánět) tak by to mělo být v pohodě. samozřejmě že Ti víc poradí tvoje GynDr ![]()
Taky jsem se čistila krátce, v porodce jsme byly týden, a pak doma už jen nějaké tři, čtyři dny, ke konci šestinedělí jsem dostala normálně MS
, jestli ti je dobře a nic tě nebolí nebo tak, tak bych to asi neřešila.
@střepina no injekce se dává na vypuzení - očistky pak logicky zesílí. Takže to byl asi jiný problém než jen slabé očistky. Mě jí dali kvůli cucku v děloze.