Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Katka86 no vidíš a v některém servisu ti to udělají bez mrknutí oka ![]()
@Gladys píše:
@Katka86 no vidíš a v některém servisu ti to udělají bez mrknutí oka
přesně, však co, jde jim o kšeft
![]()
@Katka86 - muž dělá ve značkovém servisu a nenechal by v našem autě vyměnit ani ty původní pásy za originál celé (natož nějaké našití). Prý jak se do karoserie sáhne (i když odborně a jen přendáním pásů), už je to jednou rozdělané a pro ně to není 100% spolehlivé.
Někdo tu zmínil krátké pásy u Fordů. Máme druhé auto Fiestu a tam nepřipoutám vejce ani kdybych se po…
My máme právě nissan sunny starší typ už a prostě to vzadu nezapnu ani kdybych se po… a vepředu jo, ale ne tak jak by to mělo být připoutaný. takže nevím jak to vyřešit.
a přeci když půjdu koupit jinou autosedacku tak je mi to na nic ne? když jsou krátký pásy, tak mi přeci nepomůže sedačka nová. a jestli jo, tak poradte jakou.
@Smoulinka a co máš za autosedačku teď? Některé jsou fakt větší, ale zas bych taky koukala, jestli je ta menší sedačka bezpečná. Nemá cenu kupovat nějaký shit z Tesca i kdyby byl malý. ![]()
@Smoulinka já můžu z vlastní zkušenosti srovnat jen Maxicosi citi a Romer babysafeplus a zkrátka ta romerka je větší a taková „nabouchanější“, MC citi bylo subtilnější ( a taky mnohem lehčí). Takže by opravdu stálo za to zajet do nějaké prodejny a ozkoušet víc sedaček.
Ve svém autě (citroen c3) jsem vajíčko zapla úplně v pohodě a ani mě nenapadlo, že u jiného auta by to mohlo být jinak. Ale v autě u chlapa (volvo s80) jsme to tam dali fakt ťip ťop. Vajíčko jsem musela dát jakoby trochu více do lehu nebo jak to napsat.
Ta sedačka, co máme doma je značka Dumbo. A mám ji už po sestřenčiných dvojčatech který mají 5let. tak myslíte, že nemám kupovat od nikoho přes bazar? nějak není moc penízků na investování ted.:-(
@Smoulinka píše:
Ahoj maminy, taky se vám stalo, že pro vás přijel chlap do porodnice a při poutání autosedačky do auta jste zjistily, že máte krátký pás? co s tím??? budu ráda za každou radu.
posunout sedacku dozadu:-)
@Smoulinka no jestli máte starou sedačku 5 let, tak už je taky skoro na vyřazení,
pořiďte novou sedačku, vyzkoušejte ji v obchodě, zda půjde zapnout do auta, a nebo pořídit sedačku se základnou, ty nepotřebují dlouhé pásy, jdou zapnout všude
pásy v autě určitě neupravovat, jak se do nich šáhne nemusí pak správně fungovat a při nehodě neudrží sedačku nebo osobu, která jím bude připoutána
@Pudloslava píše:
posunout sedacku dozadu:-)
Nám třeba zadní sedačky nejdou posunout
. A vpředu zase máme airbag, který se nedá vypnout. Třeba to má zakladatelka stejně.
@Milli píše:
@Katka86 - muž dělá ve značkovém servisu a nenechal by v našem autě vyměnit ani ty původní pásy za originál celé (natož nějaké našití). Prý jak se do karoserie sáhne (i když odborně a jen přendáním pásů), už je to jednou rozdělané a pro ně to není 100% spolehlivé.Někdo tu zmínil krátké pásy u Fordů. Máme druhé auto Fiestu a tam nepřipoutám vejce ani kdybych se po…
my tam MC Cabriofix pripoutali, ale byla to hruza.. pak jsme koupili zakladnu a byl klid.. ![]()
@Anielkha - tak to jo, se základnou je to dobrý. Já z tohohle důvodu jezdím jen v Oktávce, ale tam se za chvíli stejně nevejdeme se třema sedačkama.
@Milli Do oktávky nedáte 3 sedačky?
To je mi divné. My do naší malé Hondy Jazz dáme 9-18 (romer king), 15-36 (romer advanture) a vajíčko maxicosi. Je to natěsno, ale vejdou se.
A co se týká zakladatelky, tak bych šla do koupě nové autosedačky, kterou bych v autě vyzkoušela. My teda problém s pásama nemáme u žádné ze sedaček.
@Smoulinka píše:
My máme právě nissan sunny starší typ už a prostě to vzadu nezapnu ani kdybych se po… a vepředu jo, ale ne tak jak by to mělo být připoutaný. takže nevím jak to vyřešit.
a přeci když půjdu koupit jinou autosedacku tak je mi to na nic ne? když jsou krátký pásy, tak mi přeci nepomůže sedačka nová. a jestli jo, tak poradte jakou.
autosedačku se základnou, tam dlouhý pásy nejsou potřeba ![]()