Romer Kid Plus, nebo Romer Kid Plus SICT?

902
23.9.12 15:54

Romer kid plus nebo romer kid plus SICT

Zdravím, možná blbý dotaz, leč nedá mi to :) Je velký rozdíl v bezpečnosti díky té boční ochraně na Kid plus SICT? Naše malá by chtěla autosedačku mít růžovou a tu ve variantě SICT nemají…vím, že barva je nepodstatné hledisko, ale vzhledem k tomu, že naše dcerka cestování nemá ráda, barva by mohla být důležitá…Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Britax Römer King plus?

Přidejte zkušenost s Britax Römer King...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2926
23.9.12 19:13

Rozdíl je v boční ochraně, SICT je v tomto směru top na trhu. Já se taky rozhodovala, ale mám dvě děti a kdybych vzadu měla dvě sedačky SICT, tak už si mezi ně nikdo nesedne a to mám auto velké, kvůli tomu jsem vzala klasiky Kidfix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.9.12 08:27

@Týja boční ochrana SICT je vylepšená boční ochrana o 25%,
a vzhledem k tomu, že záchranáři mají následky nehod rozděleny do 5 kategorií, což je : bez zranění, lehká zranění, středně těžká zranění, těžká zranění a smrtelná zranění, tak pokud vylepšíte boční náraz o 25% tak defakto o více než 1 stupeˇn, tudíž třeba z těžké havárie může vylézt jen se středním či lehčím zraněním.
A cca 75% nehod není čelních, ale bočních či šikmo, tak ta boční ochrana má svůj význam, pokud tedy máte v autě dost místa, a sedačka se SICT se vejde tak ji pořiďte, za příplatek cca 300,– kč si o hodně vylepšíte ochranu vašeho dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
26.9.12 19:12

Díky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
OveZ
19.2.13 12:51

sick

Mohu se zeptat, zvažuji koupi sedačky Römer KidFIX SICT 2013 pro syna. Ale plánujeme druhé dítko a občas vezeme i babičku. O kolik je sedačka s vylepšením sick širší? Opravdu se mezi dvě tyto sedačky (časem budou potřeba)už nikdo nevejde? Máme Peugeot 407SW. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
OveZ
19.2.13 12:55

Vlastně mě ještě zajímá jedna věc - sedačka Römer Kid má 2 velikosti sedáku (rozšířená je Römer Kid plus). Mnou vybraná Römer KidFIX SICT 2013 odpovídá té širší variantě, když isofixové sedačky nejsou ve verzi plus? Díky

• Citovat
  • Upravit
7159
19.2.13 12:56
@OveZ píše:
Mohu se zeptat, zvažuji koupi sedačky Römer KidFIX SICT 2013 pro syna. Ale plánujeme druhé dítko a občas vezeme i babičku. O kolik je sedačka s vylepšením sick širší? Opravdu se mezi dvě tyto sedačky (časem budou potřeba)už nikdo nevejde? Máme Peugeot 407SW. Děkuji

Kidfix SICT je oproti klasickému Kidfixu o 13 cm širší, na každé straně tedy o 6,5 cm, a pokud dáte do klasického auta( vyjma velkých MPV) 2 tyto široké sedačky tak už se tam třetí osoba nevejde. Stačí si změřit šířku auta, u té 407 bude tak cc 145cm, a Kidfix SICT má 61cm, tedy 2× Kidfix SICT je 122 cm a na babičku by zbylo jen 23 cm a tam se opravdu nevejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.2.13 12:59
@OveZ píše:
Vlastně mě ještě zajímá jedna věc - sedačka Römer Kid má 2 velikosti sedáku (rozšířená je Römer Kid plus). Mnou vybraná Römer KidFIX SICT 2013 odpovídá té širší variantě, když isofixové sedačky nejsou ve verzi plus? Díky

Kid a Kid plus( i Kidfix) mají stejný sedák, jen se liší to, že Kid má područky pevné- je to stejné u Kidfix, ale Kid plus je má posuvné, o 3cm dovnitř a 3 cm ven, takže sedák je stále stejný, jen se dá u PLUSU regulovat posun područek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
OveZ
19.2.13 13:05

@steeve Děkuji. Tak ty područky mě tak netrápí, velikost to zřejmě zásadně neovlivní. Nicméně už jsem měla jasně vybráno (Römer KidFIX SICT 2013) a teď opět váhám. Ani varianta 1× sedačka se sick a 1× bez by nebyla dostačující pro babičku. Ups. Tak teď opět dilema, zda zohlednit babičku, kterou vezu tak 2-4× do měsíce či preferovat bezpečnost a babí poslat busem :oops:

• Citovat
  • Upravit
OveZ
19.2.13 13:16

Poslední dotaz @steeve. Lze ty sick nějak případně demontovat? Napadlo mě zatím pořídit Römer KidFIX SICT 2013 a až nastane situace, že budou v autě potřeba 2 autosedačky, tak odstranit sick. Lze to? Díky

• Citovat
  • Upravit
7159
19.2.13 13:20
@OveZ píše:
Poslední dotaz @steeve. Lze ty sick nějak případně demontovat? Napadlo mě zatím pořídit Römer KidFIX SICT 2013 a až nastane situace, že budou v autě potřeba 2 autosedačky, tak odstranit sick. Lze to? Díky

ne, odstranit ty bočnice nejdou, to by byl zásah do sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
11.7.15 22:00

Dobrý den, @steeve a maminky.
Obnovuji diskuzi a prosím Vás o radu. U mojí mamky v autě máme dvě sedačky - Romer kidfix sict 2014 (s podlouhlými bočnicemi)a Romer kidfix SL bez bočnic, kde ještě používáme přídavný pásrecaro seatbelt, protože synek někdy ještě usne. Mezi tyto sedačky se mi vždy vešlo vajíčko Maxi Cosi. Nyní ovšem dcerka dorostla a potřebovali jsme přidělat třetí sedačku, kterou máme Romer duo plus fix. Ovšem sedačka se mi díky bočnicím v sedačce sict nevejde. Nevím, zda jdou bočnice vyndat? Domnívám se, že bohužel ne. Je tedy jediné řešení vymenit sedačku sict za jinou bez bočnic? (v Jiném autě jsme měli cybex pallas fixabočnice bylo možné sundat - sedačku již nevlasníme). A další otázka je - romer duo plus má isofix, ale automobil má isofix jen u krajních sedaček (jedná se o renault kangoo II) a tudíž je možné mít sedačku jen přidělanou na pás - umožňuje to. Bohužel není možné ani vést zadní třetí pás za sedačku do kufru automobilu, protože háčky na uchycení třetího pásu jsou jen u krajních sedaček v kufru.
Moc Vám děkuji za odpovědi, jedná se mi o řešení, které je nejvíce bezpečné, s tímto automobilem jezdíme s dětmi velké vzdálenosti. Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.7.15 11:00

@cunklik u modelu Kidfix SICT( starší typ) nejdou ty bočnice sundat, takže tu sedačku budete nejspíše muset vyměnit za nějakou bez bočnic.
Duo plus je připoutat i klasickými pásy, takže ji připoutáte i na prostřední sedadlo bez isofixu a není u ní povinný Top tether pás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4649
16.7.15 11:44

@steeve dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
20.7.15 12:38

@steeve Dobrý den, chtěla jsem se zeptat když autosedačka Römer Kidfix SL SICT 2015 vyhrála test, jestli je 2014 to samé? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí