Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj lidi, kdy jste děti otočili po směru jízdy? Malá má skoro 11m, sedí, stojí…a zatím ji vozíme vzadu ve „vajíčku“. Ona pobrekává a někdy mám dojem, jakoby jí bylo i špatně. Snad je na otočení už dostatečně zralá. Jak to bylo u vás? Díky za reakce ![]()
Nas malej sel do sedecky 0-18kg tak kolem 8mesice, uz se nam nevesel do vajicka ![]()
A do vajíčka se ještě vejde? kolik má kilo, jak jí vychází pásy u ramen, jak moc čouhá?
Trčí jí nohy ven, ale nijak dramaticky -asi je to vajco nějaké větší. Má 10kg a pásy se dají upravovat, máme maxi cosi
Čím dýl v protisměrné, tím lépe, je mnohem bezpečnější. Takže dokud se vejde do vajíčka, nechej ji v něm.
@woodcock Myslím si, že ve vajíčku musí být vždy obráceně. Takže leda koupit větší sedačku do 18kilo a tam už je po směru jízdy.
Pokud splňuje i ten limit 9kg, tak může jít do posměrné sedačky.
Moje děti jsou vývojově pomalejší, třeba mladší si sednul až ve 13m, takže do 14m jezdil ve vejci, jako při nandavání vřeštěl a propínal se, ale měl smolíka. Pak stejně přešel do 0-18kg, kterou máme trvale v protisměru. Starší jezdil v té protisměrné do 3let, je to bezpečnější, takže dokud to je technicky možné, tak volím protisměr, na názor se dítěte neptám ![]()
Já bych ji ještě nechala. Vajíčko je nejbezpečnjší a pokud vyloženě nedělá hysterický scény, tak ji nech. Malej jezdil do 16ti měsíců a jsem za to ráda.
Nohy ven koukat můžou, důležitý je jestli jí nepřečuhuje hlava a pásy má nad ramínkama. ![]()
Maxi cosi cabrio je do 12 kilo. Pokud nečouhá hlava, tak bych určitě ještě nechala. Syn šel ve 13-ti měsících, ale už mu začínala čouhat hlava. Ale je v protisměrné a ještě nějakou dobu bude.
Dokud má ve vajíčku místo nad hlavičkou tak bych neotáčela. čouhající nohy nevadí, pokud se tam vejde, ale směrodatná je ta hlavička ![]()
Díky všem za rady
. Jsem tak půl na půl. Ona totiž usne a v prudší zatáčce, nebo při brždění se probudí a hrozně plače, začne se potit (i v přiměřeném oblečení). Teď jsem jela skoro krokem, aby neplakala. Není to vztekavý pláč ani vymiňovací, přijde mi, že jí není dobře. Začala to dělat tak před 14ti dny. Tak uvidím. Ještě jednou díky
@woodcock do posměru může dítě jít když má nejméně 9 kg, 9 měsíců a samo sedí, ale čím déle bude v protisměru tím lépe, je to pro dítě bezpečnější, pokud se tedy vejde do vajíčka( nepřesahuje hlava přes okraj a nejdou pásy přes ramínka a nepřesahuje váhový limit) tak nechat ve vajíčku,
pokud se ji ale již protisměr nelíbí, tak přendat do posměru, zase lepší než aby se vztekala a kroutila ve vajíčku, kde se pak může třeba vyvléci z pásů
Mále se taky vzteká když je vzadu sama, jak je s někým tak je klid… myslím si čím dýl tím líp ve vajíčku