Koupit autosedačka Maxi-Cosi jen kvůli kočárku?

18
17.9.12 07:35

koupit autosedačka Maxi cosi jen kvůli kočárku?

Dobrý den, přemýšlíme o výběru autosedačky. MC by jsme mohli přidělat na kočárek(quinny). Ale dočetla jsem se tady že autosedačka romer by měla být lepší? Určitě bychom ji koupili s isofixem. Akorát nevím -koupíme vyjíčko + základnu na isofix a potom na to už jen budeme kupovat vetší sedačky na stejnou základnu? Jde mi o to jestli tu základnu potom využiju i na další sedačky, jestli třeba za 3 roky, až budu kupovat větší autosedačku ten isofix bude stejný a půjde mi na tu základnu, která bude stará 3 roky.To platí i u značky maxi-cosi?
Kolik vlastně potřebuje dítě autosedaček? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Maxi-Cosi Tobi?

Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi Tobi
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101748
17.9.12 07:39

No, každopádně to neplatí u romera :-) tam je základna pouze pro vajíčko. U MC dělají jednu sedačku, kde je základna jak pro vajíčko, tak pro 9-18, ale mě osobně to přijde celkem nesmyslné.
Nicméně pokud máš kočárek, tak bych koupila tu MC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
17.9.12 07:47

Zakladnu vyuzijes dál jen family fix od maxi cosi na tu pak pasuje pearl sedačka.
je fakt že MC pebble a family fix má jen 4,roemer má 5.ale cabriofix a easyfix od MC má taky 5.

možná bych zauvazovala o cybex aton, má taky 4* ale výsledek v rámci nich super, je levnější a na quinny pasuje.
a nebude ti líto to pak prodat. mmchodem základny jsou prodejně dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.9.12 07:51

No, Romer je asi fakt lepší… Já teď kupovala Cybex vajíčko kvůli bezpečnosti, i když mi nejde na kočárek. Tak prostě když někam jedem, táhneme s sebou i korbu :nevim: Stejně se mi malou nechce nechávat v tom vajíčku moc dlouho, tak ji vždycky přešoupnu do korby. Dalo by se to řešit nějakým adaptérem, ale to mi už přijde zbytečné. Jinak je to jak píše j. a.n. i1, základna je jen pro vajíčko.
A k poslední otázce - potřebuje 3 autosedačky. Vajíčko je zhruba do roka, potom sedačku 9-18 kg a nakonec 15-36 tuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
17.9.12 08:05

Romer i Maxi Cosi patří mezi špičky na trhu s autosedačkama. Neprohloupíš ani s jednou a pokud ti Maxi Cosi pasuje na kočárek, neváhala bych a vzala tu.

Pokud by ses rozhodovala mezi nějakým šmejdem, co pasuje na kočárek a Romerkou, tak je to jasný, ale v tomto případě jsou obě sedačky opravdu kvalitní a bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
17.9.12 08:10

Souhlasíms Loll, maxi je bezpečná a kvalitní autosedačka, vzala bych tu. Já sice využila podvozek k autosedačce jen jednou, protože jsem brala jinak korbu, ale někdo to využije více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.9.12 08:20

No já právě vůbec nevim, jestli se to využije. A když teda koupím tu romer vajíčko+ základnu, tak potom musím koupit tu větší sedačku a zase novou základnu? V tom případě vyhraje asi MC, jestliže na základnu jde vajíčko a ta větší sedačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
17.9.12 08:24

Romer 9-18 základnu nemá, má klasický isofix úchyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.9.12 08:25

MC máme s isofix základnou. Jedna základna pro vajíčko a následující sedačku. MC jsou dobrý sedačky. Romer asi taky, ale podle mě obojí je špička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.9.12 08:28

@saruska26 Já teda využila vajíčko na podvozek hodně… Měli jsme malé auto do kterého by se mi už v žádném případě nevešla korbička…Takže bych přemýšlela i nad tím, jestli to všechno naházíte do auta… Jinak je samo pro dítě lepší jezdit v korbičce a v sedačce jen v autě, ale ne vždy to prakticky jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.9.12 08:29

No já jen chci to nejlepší v oblasti bezpečnosti v autě. Proto se ptám. Nerada bych si pak vyčítala, kdyby se něco stalo, že kdybych koupila jinou sedačku, tak by se to třeba nestalo. Takže když koupím MC tak asi chybu neudělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.9.12 08:29

Jo no, ještě jsem chtěla napsat, že právě Romer pokud vím už pak nemá základny, ale Isofix integrovaný přímo v sedačce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.9.12 08:33

@saruska26 To je jasné ;) Já měla koupenou Chicco key 1 XP (už mám většího kluka) a měli jsme nehodu - sice lehčí a nic se nikomu z nás nestalo (i když autíčko bylo kaput),ale sedačku jsem už pak musela vyhodit. Koupili jsme nové auto kde je i isofix a manžel ať zas koupíme to chicco, ale já mermomocí chtěla na isofix a vyřvala jsem si Romerku - taky tak nějak z pocitu, že je bezpečnější… Mám sice nejlevnější Romerku, ale mám ji :dance: MC už zas byla jiná cenová relace, to už bych fin. nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
17.9.12 08:33
@saruska26 píše:
No já právě vůbec nevim, jestli se to využije. A když teda koupím tu romer vajíčko+ základnu, tak potom musím koupit tu větší sedačku a zase novou základnu? V tom případě vyhraje asi MC, jestliže na základnu jde vajíčko a ta větší sedačka.

Větší sedačky už základnu nemají (krom té jedné MC) uchycují se isofixem přímo do auta… ona taky k čemu základna u sedačky, kterou nevyndaváš z auta.
Právě proto mi přijde na větší MC na základnu nesmyslná, nevím k čemu je to dobré a druhý problém je ten, že pokud máš druhé dítko, tak ti pak ta základna chybí k vajíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
17.9.12 08:34

Maxi cosi je dobra jako vajicko, jestli ti pasuje ke kocarku a vis ze to vyuzijes, tak bych do ni sla. Dalsi moznosti je jiz zminovany cybex aton 2. Ted v testech dopadl moc dobre a myslim ze pasuje na to co Maxi cosi.

Ja ho ted kupovala, jelikoz pojedeme fakt asi jen parkrat vzala jsem levnejsi verzi tu minulou, ale ta je take bezpecna. Obcas s nim pojedeme vlakem, tak dokoupim adaptery na golface.

sedacky potrebujes celkem 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario