Kravata ano či ne

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1301
8.6.15 00:08

kravata ano či ne

Dobrý večer
Potřebuji poradit. Máme jít s manželem na vítání občánků. Manžel je spíš sportovní tip a oblek prostě nemá. Potřebuji poradit s kombinací černé oblekové kalhoty, bílá košile, ale bez saka. Jestli k tomu patří kravata, nebo ne. Případně pokud by byla košile s krátkým rukávem, jestli je kravata nutná. V tomhle se nějak ztrácím a nemám se koho zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3681
8.6.15 00:16

Ke kosili s kratkym rukavem kravatu urcite ne! Ke kosili s dlouhym, ale bez saka taky bez kravaty; Na tuto prilezitost urcite kravata neni nutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
8.6.15 00:19

Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
8.6.15 02:42

@Spokojení unas i nektere maminky prijdou v teplakach :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
8.6.15 05:51
@e-lili píše:
@Spokojení unas i nektere maminky prijdou v teplakach :mrgreen:

kvalitních, značkových, slušivých :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.6.15 06:52

My šli v riflích. Ale my jsme byli v městyse. Vyrazit oháknutí ve stylu, jaký píše zakladatelka, tak tam vypadáme jak deb. ilové :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1301
8.6.15 07:02

Čekala sem kdo to vytáhne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.6.15 07:14

To nebylo vůbec na vás. To fakt záleží, kde člověk na tu akci jde. Vybočovat se dá oběma směry :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
JLP
4646
8.6.15 07:23

Pokud se to vezme striktně podle pana Špačka, pak košile je něco jako spodní oblečení, na které je nutné vzít si alespoň vestičku, aby si pán vůbec mohl sundat sako ;) Košili s krátkým rukávem pan Špaček vůbec neuznává - pokud je muži horko, má si rukávy lehce založit… Takže pokud už půjde manžel bez saka úplně, tak jse zbytečné řešit, co se k tomu hodí ;) jen bych doporučila buď hodně kvalitní košili nebo alespoň bílý nátělník pod ni - není nic horšího, když chlapovi prosvítají pod košilí bradavky nebo celá zarostlá hruď :oops: A k tomu vyčnívání z davu - vždy říkám, že radši budu oblečená líp než ostatní, než abych šla za „křupana“ jako všichni ;) Vítání občánků je slavnostní událost, kde i starosta/místostarosta (nebo někdo jiný) bude mít kompletní oblek s kravatou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
8.6.15 07:25

Já myslela ty tepláky. napadlo mě že s tím někdo přijde. :lol: já sem na trochu větší vesnici. Kamkoliv jinam klidně tepláky, ale sem ne. S tím naším kreté* nem starostou si to netroufnu. S prvním synem jsem ani nešla, protože sem neměla zrovna vhodný oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
8.6.15 07:48

Radeji vybocim na vitani z davu buranu v riflich, nez nebyt ustrojena vhodne.

• Citovat
  • Upravit
2480
8.6.15 07:51

Ahoj!

Já nevim, co je u vás zvykem, ale u nás jdou klidně v riflích a triku, což mně o sobě přijde opravdu nevhodné.

Takže každý, kdo má aspoň slušnou košili a slušné kalhoty, mě mile překvapí. :) Ať je s krátkým nebo dlouhým rukávem, s kravatou či bez…
Letos jsem viděla snad jeden pár slušně oblečený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
8.6.15 07:59

Jinak muz byl minule v obleku, ja v kostymku.
Letos vezme kalhoty, kosily a ja saty. Kdyz bude 35 jak poslednich x dni. Sme na malen meste

Lidi chodi opravdu jak krupani. a deti nacpou do satu s celenkou s kytkou pres celou hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
8.6.15 08:04

Koukla jsem schválně na fotky z našeho. Starosta měl sako a kravatu. Urednice z radnice kostym. Maminky vesměs oblečené slušně, sukně, kalhoty halenka, svetřík, šaty, kostym. Rifle a tepláky ne. Tatínkové (v zimě) oblekové kalhoty, košile a svetr. Občas rifle. Sako vyjimecne.
Ja bych se oblikla slusne (klidne i to sako), kdyz tak jsou obleceni starosta a urednice. Navic u nas je to v takovem prostredi (zamek), kde se to hodi. A nakonec i ty deti jsou pekne oblecene. Vzala bych kosili s dlouhym a kravatu, bez saka (v lete). Vim, ze dle Spacka je to mimo, ale treba v prazskych kanclech bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
8.6.15 08:06

My jsme šli takhle-všichni z rodiny jsou jinak spíše sportovně oblékaní :) Kdyby si k té košili vzal přítel kravatu, tak by vypadal hodně divně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková