Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý večer
Potřebuji poradit. Máme jít s manželem na vítání občánků. Manžel je spíš sportovní tip a oblek prostě nemá. Potřebuji poradit s kombinací černé oblekové kalhoty, bílá košile, ale bez saka. Jestli k tomu patří kravata, nebo ne. Případně pokud by byla košile s krátkým rukávem, jestli je kravata nutná. V tomhle se nějak ztrácím a nemám se koho zeptat.
Ke kosili s kratkym rukavem kravatu urcite ne! Ke kosili s dlouhym, ale bez saka taky bez kravaty; Na tuto prilezitost urcite kravata neni nutna.
@e-lili píše:
@Spokojení unas i nektere maminky prijdou v teplakach
kvalitních, značkových, slušivých ![]()
My šli v riflích. Ale my jsme byli v městyse. Vyrazit oháknutí ve stylu, jaký píše zakladatelka, tak tam vypadáme jak deb. ilové ![]()
To nebylo vůbec na vás. To fakt záleží, kde člověk na tu akci jde. Vybočovat se dá oběma směry ![]()
Pokud se to vezme striktně podle pana Špačka, pak košile je něco jako spodní oblečení, na které je nutné vzít si alespoň vestičku, aby si pán vůbec mohl sundat sako
Košili s krátkým rukávem pan Špaček vůbec neuznává - pokud je muži horko, má si rukávy lehce založit… Takže pokud už půjde manžel bez saka úplně, tak jse zbytečné řešit, co se k tomu hodí
jen bych doporučila buď hodně kvalitní košili nebo alespoň bílý nátělník pod ni - není nic horšího, když chlapovi prosvítají pod košilí bradavky nebo celá zarostlá hruď
A k tomu vyčnívání z davu - vždy říkám, že radši budu oblečená líp než ostatní, než abych šla za „křupana“ jako všichni
Vítání občánků je slavnostní událost, kde i starosta/místostarosta (nebo někdo jiný) bude mít kompletní oblek s kravatou ![]()
Já myslela ty tepláky. napadlo mě že s tím někdo přijde.
já sem na trochu větší vesnici. Kamkoliv jinam klidně tepláky, ale sem ne. S tím naším kreté* nem starostou si to netroufnu. S prvním synem jsem ani nešla, protože sem neměla zrovna vhodný oblečení.
Radeji vybocim na vitani z davu buranu v riflich, nez nebyt ustrojena vhodne.
Ahoj!
Já nevim, co je u vás zvykem, ale u nás jdou klidně v riflích a triku, což mně o sobě přijde opravdu nevhodné.
Takže každý, kdo má aspoň slušnou košili a slušné kalhoty, mě mile překvapí.
Ať je s krátkým nebo dlouhým rukávem, s kravatou či bez…
Letos jsem viděla snad jeden pár slušně oblečený.
Jinak muz byl minule v obleku, ja v kostymku.
Letos vezme kalhoty, kosily a ja saty. Kdyz bude 35 jak poslednich x dni. Sme na malen meste
Lidi chodi opravdu jak krupani. a deti nacpou do satu s celenkou s kytkou pres celou hlavu
Koukla jsem schválně na fotky z našeho. Starosta měl sako a kravatu. Urednice z radnice kostym. Maminky vesměs oblečené slušně, sukně, kalhoty halenka, svetřík, šaty, kostym. Rifle a tepláky ne. Tatínkové (v zimě) oblekové kalhoty, košile a svetr. Občas rifle. Sako vyjimecne.
Ja bych se oblikla slusne (klidne i to sako), kdyz tak jsou obleceni starosta a urednice. Navic u nas je to v takovem prostredi (zamek), kde se to hodi. A nakonec i ty deti jsou pekne oblecene. Vzala bych kosili s dlouhym a kravatu, bez saka (v lete). Vim, ze dle Spacka je to mimo, ale treba v prazskych kanclech bezne.
My jsme šli takhle-všichni z rodiny jsou jinak spíše sportovně oblékaní
Kdyby si k té košili vzal přítel kravatu, tak by vypadal hodně divně ![]()