Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jen v plence ne. Ale třeba jen v body bez rukávů.
vodou jsem neochlazovala, jen pobytem pokud možno ve stínu.
A hodně tekutin. A klobouček nebo čepičku na hlavu když je z kočárku venku.
Syn měl vždycky alespoň krátké bodyčko. Neochlazovala jsem, ale dbala, aby na něj nepralo slunko, aby měl dostatek tekutin.. Toť vše.. Je fakt, že jsem nelítala přes poledne, ale chodila, vlastně i teď chodíme ráno, do cca 10:00 a pak až po třetí, čtvrté hodině.
Když jsem musela tenkrát s klukem na kyčle a neměla jsem auto, tak se cestou zpátky brutálně oteplilo, kluk úplně nepříčetnej, tak jsem pod něj v kočáru dala přebalovací podložku, zeslíkla ho úplně donaha a přes pinďoura dala látkovou plínu, aby nečůral nahohu a akorát kontrolovala, jestli se nepočůral a případně vyměnila. Jinak třeba jen v bodýčku. Víc mu vadila ta plína než oblečení
A jinak jsem mu mezi kojením občas dala po lžičce trochu vody na žízeň. Dal si ji teda vždycky rád.
@Kamikadze běžně jsem nahaté děti nevozila, ale když bylo fakt hodně hoprno a nefučelo, tak byly jen v pleně
proč ne ![]()
na žízeň jsem nedávala nic, nic nechtěly - ani ze lžičky, ani z lahve, ani zničeho - jen prso. Ale kojila jsem kolikrát co hodinu.
neochlazovala jsem - max na koupáku trošinkou vody nebo doma v bazénku.
Na hlavě ani jeden nic nesnesl - ale klobouček by byl super.
Zálěží ale kolik je dítěti - já mám obě na konci listopadu.
V kočárku jsem ho měla v body tílku nebo tričku. Ale spíš jsem se ve vedru snažila být na zahradě u bazénku. Když byl venku z kočárku nebo později ve sporťáku, tak měl na hlavě látkovou čepičku - pirátku, která chránila i krk před sluníčkem.
@Kamikadze Bodýčko s krátkým rukávem nebo to úplně bez rukávu. Přes korbu jsem házela takový hodně prodyšný šátek, aby na něj zbytečně nesvítilo a měl příjemně šero, ale přitom vztušně. Vzhledem k tomu, že já sama nesnáším velké horko, jsem prostě volila hodiny, kdy se dalo venku aspoň trochu existovat…
Jo a ploužila jsem se pokud možno ve stínu… pokud to jen šlo ![]()
Ježiš, já už se peču teď…
@Kamikadze Pokud byl opravdu teplý den chodila jsem bezy ráno, abych byla po deváté zpátky a pak až večer. Zbytek dne jsme byli zalezlí v bytě, kde máme přirozenou klimatizaci a ani v tropickýcho vedrech tu nebylo víc jak 26 stupňů.
Jen v plíně nebyl snad nikdy - byl červnvý, takže přes léto fakt malý prďola a i v teplech mu mramorovatěly ruce a nohy. Takže jezdil v body (dlouhé nebo krátké, podle míry tepla) a ponožkách, přikrytý látkovou plenou.
@Svistice Ty se máš. U nás bývá v létě v bytě i 31 stupňů přes den a to nevětrám a mám zalígrováno… ![]()
@Black Cat píše:
@Svistice Ty se máš. U nás bývá v létě v bytě i 31 stupňů přes den a to nevětrám a mám zalígrováno…
Jak se to vezmě - starý, přízemní a krapet vlhčí byt. ![]()
Doma mám děti při teplech kolikrát navlečené víc, než když jdeme ven.
@Svistice No vidíš, zase se mi potvrdilo, že závist je ošemetná věc…
![]()
@Lejaa píše:
Syn měl vždycky alespoň krátké bodyčko. Neochlazovala jsem, ale dbala, aby na něj nepralo slunko, aby měl dostatek tekutin.. Toť vše.. Je fakt, že jsem nelítala přes poledne, ale chodila, vlastně i teď chodíme ráno, do cca 10:00 a pak až po třetí, čtvrté hodině.
No jo ale to radeji s ni budu venku ve stinu, pac v byte bude i tak horko skoro jako venku
Nátělník-body a otírat kotníčky a zápěstí studenou (ne ledovou) žínkou. V těch největších vedrech jsem ven nechodila, max. vystrčila na balkon do stínu.
Ahoj,
chci se zeptat, jak resite vychazky v kocarku pres leto, kdyz je horko? Pokud nefoukaa je horko, mate tam ditko jen v plence? A i venky i doma nejak ochlazujete potrenim vodou?