Krční mandle jako hory

3684
28.4.13 21:43

krcni mandle jako hory

Predem se omlouvam ze pisi bez hacku a carek, ale jsem na mobilu a nevim si nastavit klavesnici :-)

Pred tydnem byla dceri diagnostikovana angina, bere penicilin. Jenze jeji krcni mandle jsou I po tydnu brani atb velke jak hory a nema skoro zadne misto mezi nima. Opravdu to vypada dost osklive. V
Zitra budem mit vysledky vyteru z krku. Porad mi vrta hlavou cim to muze byt, ze je ma tak obrovske. V krku ji neboli, horecky take nema a polika bez problemu.
Bojim se aby nemela mononukleozu, v jeji tride ji melii uz dve deti.

Co zpusobuje jeste takove zvetsovani krcnich mandli?

Dekujii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2390
28.4.13 21:47

Může mít ten bacil angíny už v mandlích a ty by pak musely jít ven. Měla jsem to také, angína a streptokok mandle veliké, výtěry vždy na 2-3 křížky poz.. ale mě nic nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
28.4.13 21:51

Me prave zarazi, ze ji nic neni. Nemela horecky, nic ji nebolelo, jen ty velike osklive mandle. Ma v nich dirky a v dirkach bile tecky, ale vzdy na vecer ty bile tecky zmizi.
Omlouvam se, ze to tak pisu, ale nevim jak jinak to mam popsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
28.4.13 22:02

@T.Hololinka Jo to jsem měla taky, přesně tak, nic mi nebylo, ale nález byl. A ty tečky.. Já už jsem měla díry a v nich bílé skvrny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
28.4.13 22:03

To je ono, doslova diry v mandlich. Vypada to dost osklive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
28.4.13 22:07

@T.Hololinka Tak s tím mě posílaly na trhání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
28.4.13 22:11

Zitra jdem na kontrolu, tak jsem zvedava co nam reknou. Ted jsem ji davala atb a memzi mandlemi ma jen malou skvirku a to atb bere uz 9 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
28.4.13 22:23

@T.Hololinka Nojestli to bude pozitivní i po atb, vyžádala bych si kontrolu u orl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
28.4.13 22:25

Asi jo. Uvidim jak nam dopadne vyter. A jeste ji budou delat krevni obraz a sedimku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
28.4.13 23:47

Takhle se mi vracely angíny každý měsíc, když mi bylo asi šestnáct, a moje doktorka viděla trhání jako jediné řešení. Až jednou si naši vzpomněli, že znají doktora na ORL na Karláku - udělal mi výtěr i z vnitřku těch děr v mandlích, nabral nezvykle dost krve na všelijaká vyšetření a poté, co v laborce objevili zlatého stafylokoka, dlouze listoval v tlusté knize a předepsal mi cílená ATB, která jsem nikdy předtím neviděla. Od té doby angíny v pohodě, ale krátery v mandlích už mám napořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
4.5.13 20:06

Ahoj
Tak Vám píši jak to dopadlo.
Výtěr z krku byl negativní, krevní obraz a další krevní testy byli také v pořádku. Na ORL nás pan doktor nepošle, jelikož by prý paní doktorka co je na ORL dceru stejně na ořez nebo trhání mandlí neposlala, protože netrpí často na angíny a je úplně zdravá. Na mou otázku, proč má tedy mandle tak obrovské a ošklivé mi odpověděl, že se jí chronicky zvětšili a dělat se s tím nic nebude, jen jí mám do krku stříkat Tantum verde.
Tak já nevím jestli mám jít sama na sebe bez doporučení pediatra na ORL aby to aspoň doktorka viděla.
Za měsíc mají holky odjíždět do Itálie a bojím se, aby tam třeba mandle ještě víc nenarostli nebo cokoliv jiného :nevim:
Nic jí nebolí a polyká taky pořád bez problémů.
Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+