Malej měl klíště, co sledovat?

8283
28.4.13 19:39

malej měl

Ahoj, jsem na nervy, malej měl klíště, ted jsem ho vytáhla, jak poznám jak bylo přisáté? má tam okolo červený flíček, ale držel jen hlavičkou, nemám s tím zkušenost. co mám sledovat a jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
28.4.13 19:40

No klíšťata normálně držej jen za hlavu. Pokud tam má červenej flek, dojdi si s ním k doktorovi zítra. Jinak místo hlídat, jak se utvoří červené kolo, tak mazat k lékaři. nesnáším klíšťata :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
28.4.13 19:42

Nějak nechápu otázku jak bylo přisáté :nevim:

Rozhodně hlídat, drobný červený pupínek je v normě (jako šťípanec), ale jakmile by to opravdu zrudlo tak ihned mazat k dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
28.4.13 19:43

Omlouvám se, koukám že mi nadpis nevyšel celý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
28.4.13 19:43

No já právě nevím jak se přisává, nebo jak poznám že bylo přisáte dlouho nebo chvíli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.4.13 19:44

Pokud ještě máš klíště dá se poslat na rozbor jestli má nějakou chorobu (borelii, encefalitidu) http://protean.cz/…osti_klistat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.4.13 19:45

Ty mrchy už útočej, jo? :cert:

Kontroluj místo přisátí, určitě dlouho (řádově na měsíce). Pokud jsi ho vyndala rychle (do 24h), je malá pravděpodobnost, že by došlo k nákaze boreliozou. Encefalitida se prý zpočátku projevuje jako chřipka, takže v případě nějakých takových příznaků bych určitě doktorce řekla, že měl klíště. A určitě bych to řekla při nejbližší návštěvě, nebo třeba tam zavolala a zeptala se, co sledovat. Pokud byste chtěli nějaké testy na protilátky, tak na boreliozu se nedělají hned, ale až tak po týdnu (myslím). Další možnost je přisáté klíště nezabíjet a poslat na zjištění případného nakažení.

Moje holky měly každá už taky klíště, taky jsem z toho plašila a pozorovala je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
28.4.13 19:46
@paola white píše:
Pokud ještě máš klíště dá se poslat na rozbor jestli má nějakou chorobu (borelii, encefalitidu) http://protean.cz/…osti_klistat

téééda to jsem vůbec netušila, že se dělá 8o :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
28.4.13 19:47

No manžel ho rozmačkal, krev ale v něm nebyla, ale strach mám, zítra jí zavolám a zeptám se co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.4.13 19:49

@zanetka2712 rozmačkané nevadí…

@werunkaw123 já to taky netušila, ale u prcka pokud bude mít klíště (doufám že ne) to určitě využiju. ta jistota za to stojí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
28.4.13 20:22

Malá měla loni klíště na hlavě - nenapadlo mě hledat tam, našla jsem ho až druhý den. Taky jsem plašila a volala doktorce o radu. Měla jsem si napsat datum přisátí klíštěte do kalendáře, kdyby měla za 6-8 týdnů příznaky chřipky tak hned k ní na krev. Nu a samozřejmě hlídat ten flek - pokud by rudnul a zvětšoval se hned k doktorce. Víc rad není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
28.4.13 20:29

Je jich hrozně moc. Dnes vzala máma malou na prochajdu cca na 30minut a říkala, že na ni kouká a po tepláčkách ji lezlo, tak jii na silnici prohlížela a sklepala z ni klíšťat 5 8o 8o 8o No, jinak prý se kolem místa kde bylo klíště udělá skvrna(hodně ostře ohraničená) veliká jako cca 50Kč a Mudra říkala, že je to jen jeden flek Ale švagrovka mi říkala, že její holčičce se udělalo fleků mrtě, že je dost uzkostlivá tak si testy vybrečela u Mudry a opravdu se to potvrdilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
28.4.13 20:43

Náš malej, když mu byli cca dva roky měl z lesa na sobě přisátých 10 klíšťátek(byli fakt pidi).Jeli jsme na pohotovost a tam nám je dr ze setřičkama výtáhli…
Na štěstí neměl fleky žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
28.4.13 20:50

Určitě sledovat, jestli se neudělá větší červený flek. Nevím jak borelióza, ale encafalitidu jsem prodělala v dětství. Po klíštěti se mi udělal červený flek a měla jsem tam takovou tvrdší bouli. Cca 3 týdny na to projevy jak u chřipky a k tomu bolestr hlavy. Po týdnu klid a cca za 14 znova to samé. Pak zas týden zdravá a nanovo. Tenkrát se o tom ještě moc nemluvilo a mou záchranou bylo, že jsem měla pediatričku v rodině, znala mě a ty bolesti hlavy jí byly podezřelé.
Každopádně hlídat - nechci Tě strašit, ale encefalitida může mít katastrofální následky. Já ji naštěstí odnesla jen pochrucho barvocitu, ale můj bratránek jí na vojně podlehl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
28.4.13 20:59

No, ono ani tak nejde o to, jak bylo přisáté, jako spíš o to, jak dlouho tam bylo, encefalitida a pod. hrozí pokud je přisáté víc jak 2 dny. Jinak červený flek je po tom téměř vždy, takže bych se nelekala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA