Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi to bude znít jako blbá otázka…ale snažíme se s partnerem o mimčo a partner užívám kreatin, jeho velkou zálibou je fitness, takže občas nějaký takový doplněk užívá…chci se zaptat jesli tyto doplňky nemůžou mít nějaký špatný vliv na naše těhotenství…nikde jsem nic nenašla, takže by to asi mělo být v pořádku… ![]()
@NikisKoh Ne, nemá to žádný vliv na těhotenství… Ani na otěhotnění.. A na zhoršení kvality spermií taky ne.. jinak by to nebylo volně prodejné.
No, já konkrétně tento přípravek nevim, to prober s gynekologem, ale argument, ze je volně prodejny, proto neskodny-teď myslím směrem k otěhotnění, ne ze nějak škodí chlapovi…cigarety jsou taky volne prodejny a jejich vliv na hybnost spermii je vcelku prokázán…
ale jak říkám, zeptala bych se gynekologa na konkrétní přípravek co užívá přítel, a pak udělá dona rozvahu jak dal…
Jinak tady jsem něco našla.. http://www.ontola.com/…in-ano-ci-ne a jsou tam nějaké odkazy. Ale kreatin je běžnou složkou ejakulátu.. A mají jej všichni obratlovci ve svalech.. Tak nic cizího.. Jemu to „jen“ zatěžuje ledviny protože to nadměrné množství odbourávají.. Já jsem těhotná a piju denně protein. Názory se různí na proteiny v těhotenství, ale já jsem hodně posilovala a tělo je zvyklé. Navíc nejím extra maso, takže proto.. A miminko se vyvíjí normálně..
@radulaur A taky proto, že to vliv má, je to na cigaretách psáno.. viz. ten velký černý rámeček.. ![]()
Jojo, já nejsem žádný upnuty puritán, co hned bud tvrdit ze těhotná, nebo nastávající těhotná kromě biopotraviny a ciste vody nic nemůže
Jen píšu, ze bych si to ověřila, ze to tem mrškám s ocáskem neškodí, nic víc
Já si myslím, že kdyby to mělo mít nějaký špatný vliv, tak by o tom bylo někde něco napsaný…já taky chodím cvičit, ale nidy jsem tyhle doplňky neužívala…
A není to karnitin? Ten se totiž užívá i na zlepšení kvality spermií
A já ho mám jako podpůrný prostředek při cvičení ![]()
Ahoj! Tady jsem ti našla něco ohledně rizika kreatinu https://www.bodyflexnutrition.cz/…ni-a-rizika/ ale myslím že teda v pohodě..