Křeč do lýtka vs.porod

9859
3.10.10 12:35

křeč do lýtka vs.porod

Ahojte, takových dotazů, jako jak bolí a vypadá porod atd., tady bylo už hafec…já vím :oops:

Ovšem já přicházím s konkrétním dotazem na již odrodivší maminky:
V noci mě chytla příííšerná křeč do lýtka až jsem bulela, pač to nechtělo přestat (mmch.lýtko mě bolí jak prase stále)…kdo znáte, prosím přirovnejte to k porodu a řekněte mi, že porod takhle nebolí…nebo budu chtít od začátku plnou narkozu. :mrgreen: Jako je mi jasný, že bolí hodně, ale to to takhle bolí celých třeba těch deset, dvacet hodin?!!! 8-o
(Možná trochu blbej dotaz :roll: , prosím rejpalky, ať se této diskusi vyhnou…díky :kytka: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
3.10.10 12:41

Já měla dva císaře, takže neodpovím, jen mě tak napadlo, že je to jiné v tom, že u porodu víš, proč to bolí, zatímco z takové křeči máš prd a ne miminko. :wink:
Já jsem třeba dost zbabělec a fňukna, ale bolesti po císaři jsem snášela úplně jinak, to miminko to všechno krásně zahladí..
Neboj, porod a bolesti okolo jsou nesrovnatelné v tom, že ta bolest je něčím vykoupená a má smysl..držím palce, ať je porod rychlý a v pohodě a miminko hodné a zdravé. :kytka:

Příspěvek upraven 03.10.10 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.10.10 12:42

Ty, křeče do lýtek mě v noci braly taky. A jestli to bylo horší než porod? Řekla bych, že ne. Aspoň mé dva porody byly daleko horší … :poblion: :poblion: A jak bolí porod, má-li se to přirovnat k tý křeči? No, představ si, že ta křeč tě bere cca minutu až dvě, pak to tak na čtyři minuty povolí, a jde to zase. :nevim: To je na tom asi to nejhorší, že víš, že zdaleka není ještě konec, že to tu bude zase, a dokonce zase o píď dřív než minule. Ale klid, jednou to skončí! :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
3.10.10 12:45
prodigy222 píše:
Ahojte, takových dotazů, jako jak bolí a vypadá porod atd., tady bylo už hafec…já vím :oops:Ovšem já přicházím s konkrétním dotazem na již odrodivší maminky:
V noci mě chytla příííšerná křeč do lýtka až jsem bulela, pač to nechtělo přestat (mmch.lýtko mě bolí jak prase stále)…kdo znáte, prosím přirovnejte to k porodu a řekněte mi, že porod takhle nebolí…nebo budu chtít od začátku plnou narkozu. :mrgreen: Jako je mi jasný, že bolí hodně, ale to to takhle bolí celých třeba těch deset, dvacet hodin?!!! 8-o
(Možná trochu blbej dotaz :roll: , prosím rejpalky, ať se této diskusi vyhnou…díky :kytka: )

Ahoj,

znám křeč v lýtku a -ANO,JE TO HODNĚ PODOBNÉ…
Já bych řekla,že to jde přirovnat k takovému středu rodícího období.....Začátek bolí min než křeč a konec daleko víc..... :oops:
Ale je fakt,že na konci Tě čeká sladká odměna(zato při křeči Tě čeká akorát tak celodenní bolest v noze) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.10.10 12:46

Znam, mivala jsem, bolest fakt nechutna, noha me bolela jeste nekolik dnu :roll:

Kdybych mela bolest vyjadrit pomoci hudby, tak krec v lytu je vysoke ostre rezave C, bolest pri porodu byla spis hluboky zastreny ton. Tim nerikam, ze to nebolelo, ale ta bolest se dala zpracovat. Mozna je to tim, ze bolesti v oblasti podbrisku jsou pro me nejsnesitelnejsi ze vsech, od zaludku nahoru jsou mnohem hnusnejsi.

Mezi kreci v lytku a porodem je jeste jeden zasadni rozdil. Kdyz porod bezi dobre, nezasahuje se do nej, rodicka neni vydesena „kamaradkami“, jak je porod hnusny a tesi se na porod, na proces narozeni, tak se vyplavuje takovy koktejl hormonu, ktery bolest upozaduje, cas najednou bezi uplne rychle, takze to, co ti prijde jak 5min je najednou hodina.

A hlavne, bolest pri prirozenem porodu se ztupnuje, nejdriv jsou to takove sem tam bolesti, pak trochu vic, vic a kdyz uz je to nejhustsi, tak se stejne jde tlacit.
Ale z popisu porodu, kde se pichala voda, napichoval oxytocin a jine popohanedla, tak mam pocit, ze to muselo byt nesnesitelne, protoze maminky popisuji bolesti po 3min od zacatku, nesnesitelne. Pri normalne se rozbihajicim porodu si clovek postupne zvyka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
3.10.10 12:54

Totiž křeče v nohách jsou pro mě naprosto nezvladatelné, neovladatelné a když už začnu normálně brečet, tak to už je co říct (a to nejsem žádnej ubrekánek).

Jestli jsou kontrakce zvladatelné, tak to bude dobrý. Křeče v noze totiž prodýchat nelze…teda aspoň ty moje ne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.10.10 12:54

A asi jsem divna, ale ja teda na miminko nemyslela, na to jsem fakt nemela cas :lol: Nejaka odmena, fakt ne, pro me bylo jen ted a tady, mozek narosto nevykazoval jaoukoliv intelektualni cinnost. A to bylo mozna dobre, cim vic clovek o te bolesti premysli, tim vic se boji dalsi a to rozhodne nepomaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
3.10.10 13:12
prodigy222 píše:
Totiž křeče v nohách jsou pro mě naprosto nezvladatelné, neovladatelné a když už začnu normálně brečet, tak to už je co říct (a to nejsem žádnej ubrekánek).Jestli jsou kontrakce zvladatelné, tak to bude dobrý. Křeče v noze totiž prodýchat nelze…teda aspoň ty moje ne!!!

Mám za sebou dva porody, první vyvolávaný, tam byly ty kontrakce tak šíleně bolestivé, že jsem nemohla vůbec dýchat … Trvalo to celé cca 6 hodin. ve finále jsem se chtěla utopit ve vířivce, abych už netrpěla:)) Druhý porod jsem čekala taky tak intenzivní bolest … a ona nepřišla. Celý porod trval cca 3 hodiny a z toho bolesti cca hodinu a velmi snesitelné, spíš tlak, než bolest.

Takže nikdo ti dopředu neřekne, jaké budeš mít bolesti - na porodu je dobré to, že jakmile se to rozjede, tak přestaneš přemýšlet - a tělo si tak nějak začne samo koordinovat a pracovat:) Neboj, šlo to ovnitř, půjde to i ven;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
3.10.10 13:12

Mě chytali křeče do noh během porodu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.10.10 13:19
Gladys píše:
A asi jsem divna, ale ja teda na miminko nemyslela, na to jsem fakt nemela cas :lol: Nejaka odmena, fakt ne, pro me bylo jen ted a tady, mozek narosto nevykazoval jaoukoliv intelektualni cinnost. A to bylo mozna dobre, cim vic clovek o te bolesti premysli, tim vic se boji dalsi a to rozhodne nepomaha.

Na miminko? Ne, to jsem nemyslela a už vůbec na nějaké slastné pocity, až ho spatřím a budu mít v náručí. Ne, měla jsem pocit, že až se dostane ven, že ho vlastnoručně uškrtím! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ne, berte to s rezervou, měla jsem opravdu velké bolesti, bylo mi zle, bylo to prostě příšerný. Chtěla jsem to mít už za sebou a po mne potopa. Nekecám. :nevim: Jediný, co mně drželo nad voodu, že jednou to prostě nějak musí skončit. :nevim: žádné miminko, kdepak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
3.10.10 13:23

Trpěla jsem na křeče lýtek v těhu, a to hlavně v noci, když jsem se ze spaní protáhla. To vždycky byla krysa jak blázen, au au.
A porod? Bolelo to jak svině, to se ke křeči nedalo přirovnat. Ale možná to bylo tím, že byl porod vyvolaný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.10.10 13:38

Já měla bolesti 16 hodin. Prvních 10 to bylo úplně v pohodě, prostě to minutu bolelo a pak zas 5 minut nic, super=) Pak praskla voda, tak to začalo nabírat obrátky, intervaly zkracovat a až už to bylo fáááákt maso, tak za 15 minut se Majda narodila.
Hlavní rozdíl mezi křečí a porodem bych viděla v hlavě, křeč tě štve, nikam nevede, akorát tě prudí…
Porod taky bolí, ale je to jiné, i když já si taky teda nepředstavovala jak chudáček miminko tam trpí a mačká ho to a tak, ale přece jen kdesi v dáli na konci tunelu=) na tebe to miminko bliká, víš, proč ta bolest je a že v dohledné době ten porod skončí. (A začne šestinedělí, o tom už se tam nemluví, ale mi to teda připadlo horší než celý slavný porod.)
Určitě to zmákneš! Přinejhorším jsou tu možnosti, jak tu bolest ztlumit, třeba epidurál. (Neměla jsem ho, ani mě nějak nenapadlo ho chtít, fakt se to dalo zvládnout.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
3.10.10 13:55

To je hezké téma. Taky si myslím, že to moc srovnávat nejde, je to úplně o něčem jiném. Já rodila dvakrát, poprvé 12 hodin, ale bolest zesilovala jen velmi pomalu, grády to dostalo až když mi v porodnici píchli vodu, ale pak už to trvalo asi jenom hodinku, takže se to dalo zvládnout. Podruhé kontrakce okamžitě jedna za druhou, pomalu bez mezer, hodně intenzivní, ale zase to trvalo celé jen cca 4 hodiny, takže taky žádná velká hrůza.
Jo a na křeč v lýtku mně pomáhá si stoupnout a tlačit jakoby proti té křeči - jako když si chceš protáhnout lýtkový sval - nebo když to není tak hrozný, tak jen vleže propnout patu - prostě tu křeč přetlačit.
Tak ať porodíš rychle a co nejmíň bolestivě 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
3.10.10 14:34

Jo a ještě - šestinedělí mi taky připadalo mnohem horší než porod - poprvé i podruhé - ale je pravda, že o tom se tolik nemluví. Poprvé jsem měla nastudováno všechno až do porodu, že potom budu mít dítě jsem nějak tušila, ale co s ním, to už bylo horší. A podruhé jsem si myslela, že už všechno vím a nemůže mě nic překvapit -no, hormony opět vykonaly své a bylo to snad ještě horší než poprvé… třetí šestinedělí už bych asi nepřežila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
3.10.10 14:45

kdyby někdo říkal,že porod nebolí kecal by…zas tak hrozná bolest to není…ke křeči v lýtku se to přirovnat nedá..je to něco jiného..prostě silnější bolesti u MS :mrgreen: co je příšerná bolest je zánět trojklanného nervu…pak tě při zmínění porodní bolesti jous strašné napadne jen porodní bolesti jsou brnkačka :mrgreen: vím o čem mluvím…první porod ano bolelo to člověk nevěděl do čeho jde ,ale ani jsem nepípla…druhý porod hodina bolestí ale o dost měnších než u prvního a pak o 1,5 roku pozděti zánet trigeminu.....ZLATÝ PORODY :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí