Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj tehulky,kdy je nejlepsi koupit si tehu podprsenku?Jsem v 37tt.Nenalejou se mi jeste vic prsa az porodim,abych ji nemela pak malou?Diky. ![]()
Ahoj, tak toho se bojim taky…
Mám dvě, obě o kousek větší a hlavně elastický, takže se mi můžou nalejt tak max o dvě čísla. Jestli to bude víc, tak letim pro jinou ![]()
Já jsem taky ve 37tt!!! Kde rodíš?
![]()
tak já podprsenku kupovala až po porodu,svět se nezbořil,pár týdnů jsem měla,ne kojící ale těhotenskou podprsenku,kterou jsem nosila když jsem malou čekala,prsa se mi po porodu zvětšili o 3 čísla,z 3 mám 6 a vlastě jsem ani nevěděla zda budu kojit,tak jsem vyčkala
Tak to radeji taky pockam,kdyz tak poslu pritele.Prodigy ja rodim v OV Porube.A Ty?
(No já jednu dostala a druhou koupila už starší za pár kaček. Tak mi je nebude líto vyměnit či pak vyhodit
)
No a k dotazu, mámě se nalily o 4čísla když kojila (původně dvojky), takže bych asi fakt počkala. ![]()
Příspěvek upraven 03.10.10 v 12:25
LuckaK píše:
Tak to radeji taky pockam,kdyz tak poslu pritele.Prodigy ja rodim v OV Porube.A Ty?
V Benešově. TP 28.10. Ale podle zvyšujících se poslíčků poslední dny myslím, že 28.10 už bude dávno na světě ![]()
Pardon, mimo téma (to se mi stává
)
Taky mimo tema - Ja jeste nemela ani ty poslicky,termin mam na 23.10.Ale uz aby to bylo,nejak se mi to vlece ![]()
Ahoj,asi myslíš kojící podprsenku,ne?
já jsem si jí kupovala těsně před porodem-a přidala jsem si 1 velikost košíčků-normálně mám 85B,koupila jsem 85C,a sedli mě obě dobře.Kup si kdyžtak jednu,a pak,kdyby sedla velikost-po porodu,tak i druhou-užila jsem obě.
LuckaK píše:
Taky mimo tema - Ja jeste nemela ani ty poslicky,termin mam na 23.10.Ale uz aby to bylo,nejak se mi to vlece
To buď ráda, že se ti poslíčci vyhýbaj…včera jsem ležela ve vaně od 3:30 do 4:30 ráno aby to povolilo. Hnus.
Momi správná poznámka
píšeme tu o těhu podprdě, ale myslíme kojící ![]()
Jinak LuckaK, kamarádka povídala, že ty podprdy stačej dvě…
Ahoj, tak mě se během těhu prsa zvětšily a po porodu ještě víc nalily, takže mi podprsenka byla malá a tudíž k ničemu, ale používala jsem sportovní a bylo to v poho. Obyčejnou už nesnesu delší dobu, takže bych doporučovala až po porodu a nebo před nim, ale větší.
Já si koupila těhu podprsenku o číslo větší a bylo to OK. A nestačily mi ani 3
. Při kojení mi pokaždé protekla ta vložka, tak jsem dávala dvě a nebo normální plínu + prsní vložku. Když si na ty začátky vzpomenu, musím se smát. Plína v podprsense, druhá na rameni pro případné ublinknutí a třetí měl Vašík kolem krku, protože když se pustil, mlíko dál stříkalo..
Ony ty prsa se nalejou fakt hodně, ale během tří týdnů, měsíce zas mi pak trochu oplaskly jak se upraví tvorba mlíka.
Koupila jsem o číslo větší (košíček) a měla jsem je pak i trochu velké… Takže jsem je nosila na noc, kdy jsem se vycpávala ještě látkovou plínkou, abych nebyla durch proteklá od mlíka a přes den jsem nosila sportovní nebo normální s kosticí, ale nevyztužené, shrnula jsem košíček pod prso a kojila.
Mě se tedy prsa moc nenalily,já jsem zvládala po porodu i normální podprdu,a dokonce jsem oblíkla i sportovní,a ta musí být těsná.Tu kojící jsem si koupila hlavně proto,že je odepínací.Nosím jí ještě dneska na noc.
Luci já jsem si koupila o číso větší než mám teď. V obchodě mi doporučila nějakou od Anity a ta je i hodně elastická. Byla to jedna z těch levnějších. Stála mě kolem 400Kč a je hodně příjemná.
Rodit budeme ve stejné porodnici
![]()
Majo,a v kterem jsi ted tydnu?Ja mam totiz problem,mam po rakovine prsu a tak mam jednoho prsa po operaci jen ctvrtinu,nosim specialni silikonovy implantat do podprsenky,tak vubec nevim jak to po porodu v porodnici budu delat.Mleko budu mit asi jen v tom zdravem parsu,ale i tak nez tu podprsenku stahnu ke kojeni.