Špatně sešitá???

668
25.9.10 19:19

špatně sešitá???

ahojki,
před desti dny se nám narodil náš poklad, porod byl frkot, nastřižená jen na tři stehy, za dva dny v porodnici jsem normálně seděla… po propuštění domu se něco posr…, jizva začala zas bolet, o sedění nejde mluvit. Tak jsem vzala zrcátko a příjde mi, že nám v šití dírku, jako by povoli nějaký steh. Stalo se někomu něco podbného? Jak se to řeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
25.9.10 19:28

Stehy by ti měly sami vypadat :wink: Ale přijde mi brzo aby vypadl nebo povolil 8-o Raději bych v pondělí zašla na gynekologii aby jsi pak neměla jizvu rozšklebenou nebo se tam neodstala infekce :wink:

oplachovala bych řepíku nebo co ti poradili v porodnici :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5619
25.9.10 19:38

Ahoj,

pri prvnim porodu jsem mela neco podobneho, bylo to tim, ze stehy nejak zarostly a nevypadavaly. dosla jsem na gyndu, kde mi je dr. vytahla - ale nevim, jestli na to neni brzo??

Pri druhem porodu se mi siti naopak rozjelo, jeste v porodnici, ale to me nebolelo nic. :nevim:

Kazdopadne oplachem z repiku nic nezkazis, praktikovala bych ted pres vikend a v pondeli vyrazila k dr., ta tomu bude rozumet nejlip. 8-)

A gratulace k mimi!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21937
25.9.10 19:38

Taky me zacala jizva desne bolet v den propusteni.Dokonce tak,ze jsem si nechala napsat cipky :oops: a to fakt nejsem zadna cita..kdyz to tak krasne zabiralo a behem ctvrt hodky jsem mohla normalne vstavat a jit,i se normalne posadit :mrgreen: ..bylo mi receno,ze je to normalni,zacinaji se uvolnovat stehy.Bolelo to fakt pekelne a hojila jsem se opravdu dlouho,normalne dosednout jsem mohla opravdu az po sestinedeli.Taky jsem se koukala zrcadlem a zhrozila jsem se,prislo mi to rozsklebeny a hnusny,blbe sesity,ale fak to chce cas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
25.9.10 19:51

Bolet, pálit, svědit tě to může taky jak se to hojí a začínají se rozpadat stehy. Mě stehy začaly postupně vypadávat kolem 9. dne a to bolest zesílila. Jestli máš pochybnost,tak ať s podívá doktor, třeba ty stehy vyndá a bude to.

Moje známá zažila oba druhy šicího materiálu a prý jsou lepší ty, co doktor vytahá. Jí to při propuštění (7 dní po porodu) vytáhli a měla klid, takže 10 dní po porodu asi už stehy klidně ven můžou. U druhého dítěte měla rozpouštěcí a prý to píchalo jak ďas a nakonec si to šla nechat vytahat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.10 19:56

No, já si nesedla dva týdny…stehy mi vypadly po třech týdnech. A když jsme se po 9m od porodu „koukla přes zrcátko“ dolů…byla jsem dost v šoku…
Nevím jestli to tak má vypadat nebo je to tím, že mě blbě sešili..nicméně tam mám na jedné straně jakýsi divný ďolík..no děs :)

TAKŽE : běž na gyndu co nejdřív ať případné problém řešíš včas a nelekáš se jako já…za 9 měsíců :)

• Citovat
  • Upravit
17042
25.9.10 20:01
Anonymní píše:
No, já si nesedla dva týdny…stehy mi vypadly po třech týdnech. A když jsme se po 9m od porodu „koukla přes zrcátko“ dolů…byla jsem dost v šoku…
Nevím jestli to tak má vypadat nebo je to tím, že mě blbě sešili..nicméně tam mám na jedné straně jakýsi divný ďolík..no děs :)TAKŽE : běž na gyndu co nejdřív ať případné problém řešíš včas a nelekáš se jako já…za 9 měsíců :)

No, to je otázka, jak ono to má vlastně správně vypadat??? :lol:
Já se teda odvážně přes zrcátko koukla už druhý den v porodnice a taky jsem byla v šoku. Ale spíš proto, že jsem vůbec netušila, co uvidím.

Na hojení mi nejvíc pomohla dubová kůra, kterou jsem si, já blbec, nechala poradit až po 14dnech. Trpěla jsem jako pes. Já se nemohla ani ohnout, natož si sednout :roll:.
Musím říct, že určité problémy s tím mám i teď, téměř rok po porodu. Takže bych neváhala a zašla si taky k lékaři. Pro jistotu.

Btw - holce, co byla v porodnici se mnou na pokoji, vypadaly stehy už 4. den po porodu. Ale ona měla jen tři. Dle lékaře to bylo naprosto v pořádku 8-) (závidící smajlík)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
25.9.10 20:08

Tak mě stehy 3 den po porodu,když už jsme byli doma popraskali a mam ošklivou jizvu,která se bude řešit plastikou,ale musím počkat,až to bude minimálně rok od porodu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
25.9.10 20:08

Ahoj, rupnout to samo může, bohužel já byla zrovna ten případ…nikdo mě nijak extra nekontrolovala a i přesto, že jsem si stále stěžovala na bolest pustili mě dom bez prohlídnutí…po týdnu a něco se všichni divili, proč stále nemůžu chodit, sedět - tak nastoupil manžel a koukl a vůbec mě nepotěšil.

Místo „krásně“ zahojené jizvy, jsem tam měla díru pěkně do masa…musela jsem na přešití pod narkózou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
25.9.10 20:19

zítra valím pro dubovou kůru… díky za radu
v pondělí si určitě zajdu na gyndu, myslím, že mě taky budou muset „přeštěpnou“, doufám, že se to obejde bez narkózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evinula
25.9.10 20:50

Taky sem si dlouho nesedla a hodne dlouho se to hojilo.Byla sem tedy sešita hodne a dokonce i ted po peti letech me ta jizva občas boli třeba při zmene počasi a nebo když se tam okolo oholim.Taky si myslim že mi to moc dobře nezašili.Ted me čeka druhy porod tak se zas obavam jestli budu hodne nastřizena a jak se to po druhy bude hojit.

• Citovat
  • Upravit
3379
25.9.10 21:01

Já byla šitá jen 3 stehama a taky mi to prý hezky nezašili, říkal můj gyndař. Zrcátko jsem riskla asi 2. den po návratu z porodky a spíš jsem se lekla neuvěřitelně velké a barevné modřiny až na stehno :roll: Šití mi teda taky hezký nepřišlo :roll: Teď po roce a půl je jizva je jen trochu viditelná.

Jinak já nesnesla gel z dubové kůry, strašně to pálilo a já letěla do vany to umýt. Koupila jsem pak sušenou, dělala si odvar a studeným jsem to vždy po wc polila z pet lahve. To byla úúúleva. Po nějaké době jsem jizvu masírovala Infadolanem aby změkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
26.9.10 09:37

Přesně tohle jsem řešila já minulý víkend. 3 týdny po porodu jsem měla v jizvě také 2 malé dírky, krvácely, pálely a celkově se mi jizva nelíbila. Hned jsem si říkala, že mi povolily stehy a budu muset na přešití :roll: :evil: . Hned v pondělí jsem mazala na gyndu a dle Dr. je vše OK, jen mi vytáhl zbytek stehů a že mám být trpělivá - dírky se zatáhnou … hojení prý probýhá 6 týdnů.
Co vyndal ten zbytek stehů, tak se to opravdu zlepšilo a teď po týdnu už jsou ty „dírky“ pěkně zatažené, nekrvácí a nebolí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí