Týden po císařském řezu mě pořád popolívá jizva

653
24.9.10 08:26

jizva po císaři

Ahojky :-) mám holky takovou otázečku.Jsem týden po císařském řezu a popolívá mě pořád jizva.Když vstávám tak cítim takové tahaní a břicho mám takové necitlivé kolem jizvy.Břicho mám vytahaný,myslíte že se zatáhne?mám stoho obavy.mužete poradit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
24.9.10 08:31

:kytka: no týden po císaři jsem já skoro ještě nemohla pořádně chodit .Břicho se určitě stáhne ještě nemáš zavinutou dělohu.A Jizva taky bolet přestane tak za měsíc už nebudeš skoro vědět ,že tě řezali.Co cítíš je myslím úlně normální .Chce to aspon po dobu 6nedělí vstávat a lehat „přes bok“ ,ale pak už to bude o.k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5450
24.9.10 08:38

Jak píše Pavla po 2 letech o ní nebudeš ani vědět a ani vidět. Já chodím normálně i do sauny a kdyby o ní nevěděli tak si jí ani nevšimnou. A to tahání je normální, dělohu jsem neměla zavinutou ještě ani po tom 6 nedělí, ale tak do půl roku bude všechno dobré. Uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
24.9.10 08:40

týden po císaři jsem se bála zakuckat, pšíknout a 4 patra jsem šla 15 minut. Neboj bude líp.
Mimochodem po císaři jsem 12 měsíců a jizvu cítím pořád při větší námaze, při změně počasí a při tý námaze necítím přímo jizvu na břiše, ale jizvu vevnitř.
Neboj břicho se zatáhne, co se nezatáhne samo, můžeš tomu pomoc cvičení, ale po císaři opatrně a až po delší době. Jinak existují stahovací poporodní kalhotky, který pomáhají stáhnout bříško a kyčle zpátky k sobě. Nevím jestli fungují, mě přišlo líto za ně dát ty prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
24.9.10 09:20

Já mám necitlivé břicho sem tam ještě teď, a to jsem 5 měsíců po :-D O zatáhnutí si můžu nechat jen zdát, budu muset makat :lol: Ale je fakt, že do konce šestinedělí se to rapidně zlepší- bolestivost, a tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.9.10 09:28

Ahojky,do půl roku budeš o.k. :wink: mě píchali injekce do břicha na ztáhnutí dělohy,tak jsem byla už v šestinedělí relativně v pohodě 8-)

• Citovat
  • Upravit
4834
24.9.10 09:45

A kdy jste začaly cvičit?Já mám ještě strach a jsem skoro půl roku po císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
24.9.10 09:47

jak pisou holky…mesic po cisari uz to byla pohoda…uz se dalo pomalu sportovat (ale bricho teda bylo porad skarede vytahany…a ted uz o nicem nevim…bricho vypada jak pred tehotnenim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
24.9.10 09:48

bricho mam necitlive jeste ted :lol: myslim ze v tvem pripade je brzo na nejake zavery, ale kazdopadne dej pozor, ja mela mesic po cisari bolesti ze jsem nemohla malem chodit a jizva zacla cernat, zanet a malem me znovu rezal, nakonec to vyresily ATB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
24.9.10 09:49
froggy22 píše:

No hele začala jsem teď jednou týdně chodit na trampolíny a poprvním cvičení mě jizva bolela.
Jinak já cvičit nepotřebovala. Mám zpátky svůj předtěhotenskej špíček a jsem celkem spokojená.
mimochodem holky co na jizvu, která je keloidní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
24.9.10 09:50

zatahnuti bricha - myslela jsem ze ten previs nikdy nezmizi ale kdyz maknes, trochu pocvicis a zhubnes tak to jde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
24.9.10 09:50

Taky jsem ještě tak měsíc po porodu měla pocit, že už nikdy nebudu OK. A jsem :).
Občas tedy jizvu cítím i teď, ale spíš, když mě prcek kopne, nebo když ho delší dobu nesu… Když nedělám nic mimořádně namáhavého, už o ní nevím - teda pokud se nepodívám, ale ani na pohled už to není takový děs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
24.9.10 09:51
froggy22 píše:

pul roku uz uplne v klidu muzes cokoliv…ja zacinala cca mesic po porodu…pomalu polehoucku s bezkama pak uz sem byla aji na prkne …pak na jare na kole a na koni..ale ja se velice dobre hojim…takze sem byla vicemene mesic po cisari uplne „zdrava“ . uz tu par diskuzi probehlo…a vetsinou je takovej prumer ze jsou holky v pohode tri mesice po :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
24.9.10 10:02

fajn,díky,snad zakladatelka mi promine,že jsem ji diskusi převedla úplně někde jinde. :oops:
mě jizva bolí,jen když se přetáhnu.Jinak v poho.Váhu mám jak před porodem.
Doktorka mi doporučila na jizvu mastičku za 200Kč a je fakt dobrá.Jmenuje se Contratubex gel a používá se až je jizva bez strupů,zahojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
24.9.10 10:09
lleennttiillkkaa píše:
froggy22 píše:
No hele začala jsem teď jednou týdně chodit na trampolíny a poprvním cvičení mě jizva bolela.
Jinak já cvičit nepotřebovala. Mám zpátky svůj předtěhotenskej špíček a jsem celkem spokojená.
mimochodem holky co na jizvu, která je keloidní?

na keloidní jizvu údajně snad jen laser :wink: . mě kdysi dr. řekla, že nejlepší po druhém císaři hned na něj :-) . ale i tak se mi jizva mnohem zlepšila tak do 2 let :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí