Brneni rukou pred porodem - Co delat?

192
23.9.10 12:28

Brneni rukou pred porodem - Co delat?

Par dni zpatky jsem si tu cetla diskusi o tom, jak nekterym z nas brni ruce na konci teho. Ja mam dnes tyden po terminu a je to silene. Ruce mi uplne odumiraji az to boli a dokonce kvuli tomu ani nemuzu v noci poradne spat. Nemate nekdo nejaky recept, co delat? Vzdycky musim vstanout a pomalu rozhybavat. Ted uz ale rozhybavam hodnou chvili a sotva na tom pocitaci pisu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65450
23.9.10 12:39

Vydržet,nic jiného nejde…já trpěla snad půlku těhu…
V noci strašný,ruce jsem máchala ve studené vodě,ráno trvalo,než jsem vzala do ruky hrnek s čajem…
a hned po porodu to přešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
23.9.10 12:40

Na to vazne nic neexistuje? Teda nedovedu si predstavit, ze bych to mela uz od pulky teho, to bych se vubec nevyspala. Chudaku, to te teda lituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65450
23.9.10 12:44

Taky jsem v noci nespala.....ruce svěšené z postele a u postele studenou vodu.....
Byla jsem i na vyšetření…kaprály…
ale byla jsem na rizikovce,spánek jsem dohnala přes den.
Jen ty noci byly sakra dlouhý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
23.9.10 13:02

Taky spim vetsinou pres den. Nechapu, ze nic nepomaha. Taky ty ruce ruzne natahuju, krcim, vesim :-), ale nic nepomaha. Musim proste vstat, aby se mi trosku ulevilo. Treba mela jsem jednu dobu krece v nohach, ale tam stacio pritahnout spicky a bylo po boleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
23.9.10 13:06

Peťo taky spím přes den,jinak bych se nevyspala,když už přestanu lítat na záchod a přestanu myslet na to jak mě pálí žáha,nastoupí brnění,mám to taky někdy od 35 týdne a pomalu se to stupňuje,kolikrát to bolí až k loktům,říkala jsem to doktorovi,jen si toi poznamenal do karty a dp průkazky s tím že to musím vydržet,prý je to tím jak už je miminko nízko a tlačí na páteř.

• Citovat
  • Upravit
6555
23.9.10 13:11

Tenhle problém mám s nohama, mám týden do termínu a ty nohy mě trápí už minimálně měsíc, takže usínání je děs a hrůza.Nejde s tím nic dělat, prostě vydržet :-( Jediné, co mi pomáhá, je když mě manžel hladí,po těch nohou nebo zádech, to na to pak totiž nemyslím…Ale manžela taky nebaví každej večer mě 3 hodiny hladit než usnu, celkem pochopitelně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65450
23.9.10 13:16

Rozmary…když jsem pomalu usínala,chlap začal chrápat :cert: když jsem ho spacifikovala,popř odstěhovala na fauč,musela jsem na WC.....pak zase ruce,máchání ve studené vodě…pak jsem nemohla spát,protože mi byla zima a dokola a dokola :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
23.9.10 13:40

Paráda!!! Zrovna dnes jsem tohle řešila u nás v diskuzi! Jsem ráda, že nejsem sama. 3 hodiny jsem dnes čučela do stropu, protože mi ruce nedovolily spát! Pomalu strácím cit i v prstech. O víkendu jsem se nemohla ani naobědvat, protože jsem necítila příbor v ruce! Doufám, že to tedy porodem skončí! 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
23.9.10 13:45

No Peťo správně,na chrápajícího manžela bych zapoměla,to by člověk vraždil :lol:

• Citovat
  • Upravit
12300
23.9.10 14:43

Měla jsem to v obou těhu a to někdy od 16. týdne :roll: Čím vyšší stádium těhu tím to byl horší. Pomáhalo ruku protřepat, ale en na chvilku… :zed:
Je to syndrom karpálního tunelu a v těhu s tím nejde nic dělat. Ale holky nebojte po porodu to hned skoro zmizí a pak do konce šestinedělí úplně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65450
23.9.10 16:54

Mě teda opravdu hned po porodu.....v noci už jsem spala.....ale zase musela kojit a kojit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
24.9.10 11:54

ano velice učinně pomáhá hořčík je bez předpisu a zabírá, trpím tím také

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
24.9.10 13:16
alcas píše:
ano velice učinně pomáhá hořčík je bez předpisu a zabírá, trpím tím také

Hm, ten se ale bohužel nesmí užívat v posledním měsíci těhu, takže pro nás, co tím trpíme teď ke konci, je to stejně prd platný :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
24.9.10 13:27

zajímavé, doktorka mi ho poradila na konci 9. měsíce a vše je ok…ani v příbalovém letáku nic negativního nepíšou…samozřejmně je plno druhů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí