Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Par dni zpatky jsem si tu cetla diskusi o tom, jak nekterym z nas brni ruce na konci teho. Ja mam dnes tyden po terminu a je to silene. Ruce mi uplne odumiraji az to boli a dokonce kvuli tomu ani nemuzu v noci poradne spat. Nemate nekdo nejaky recept, co delat? Vzdycky musim vstanout a pomalu rozhybavat. Ted uz ale rozhybavam hodnou chvili a sotva na tom pocitaci pisu…
Vydržet,nic jiného nejde…já trpěla snad půlku těhu…
V noci strašný,ruce jsem máchala ve studené vodě,ráno trvalo,než jsem vzala do ruky hrnek s čajem…
a hned po porodu to přešlo
Na to vazne nic neexistuje? Teda nedovedu si predstavit, ze bych to mela uz od pulky teho, to bych se vubec nevyspala. Chudaku, to te teda lituju.
Taky jsem v noci nespala.....ruce svěšené z postele a u postele studenou vodu.....
Byla jsem i na vyšetření…kaprály…
ale byla jsem na rizikovce,spánek jsem dohnala přes den.
Jen ty noci byly sakra dlouhý
Taky spim vetsinou pres den. Nechapu, ze nic nepomaha. Taky ty ruce ruzne natahuju, krcim, vesim
, ale nic nepomaha. Musim proste vstat, aby se mi trosku ulevilo. Treba mela jsem jednu dobu krece v nohach, ale tam stacio pritahnout spicky a bylo po boleni.
Peťo taky spím přes den,jinak bych se nevyspala,když už přestanu lítat na záchod a přestanu myslet na to jak mě pálí žáha,nastoupí brnění,mám to taky někdy od 35 týdne a pomalu se to stupňuje,kolikrát to bolí až k loktům,říkala jsem to doktorovi,jen si toi poznamenal do karty a dp průkazky s tím že to musím vydržet,prý je to tím jak už je miminko nízko a tlačí na páteř.
Tenhle problém mám s nohama, mám týden do termínu a ty nohy mě trápí už minimálně měsíc, takže usínání je děs a hrůza.Nejde s tím nic dělat, prostě vydržet
Jediné, co mi pomáhá, je když mě manžel hladí,po těch nohou nebo zádech, to na to pak totiž nemyslím…Ale manžela taky nebaví každej večer mě 3 hodiny hladit než usnu, celkem pochopitelně..
Rozmary…když jsem pomalu usínala,chlap začal chrápat
když jsem ho spacifikovala,popř odstěhovala na fauč,musela jsem na WC.....pak zase ruce,máchání ve studené vodě…pak jsem nemohla spát,protože mi byla zima a dokola a dokola ![]()
Paráda!!! Zrovna dnes jsem tohle řešila u nás v diskuzi! Jsem ráda, že nejsem sama. 3 hodiny jsem dnes čučela do stropu, protože mi ruce nedovolily spát! Pomalu strácím cit i v prstech. O víkendu jsem se nemohla ani naobědvat, protože jsem necítila příbor v ruce! Doufám, že to tedy porodem skončí! ![]()
No Peťo správně,na chrápajícího manžela bych zapoměla,to by člověk vraždil ![]()
Měla jsem to v obou těhu a to někdy od 16. týdne
Čím vyšší stádium těhu tím to byl horší. Pomáhalo ruku protřepat, ale en na chvilku… ![]()
Je to syndrom karpálního tunelu a v těhu s tím nejde nic dělat. Ale holky nebojte po porodu to hned skoro zmizí a pak do konce šestinedělí úplně ![]()
Mě teda opravdu hned po porodu.....v noci už jsem spala.....ale zase musela kojit a kojit ![]()
ano velice učinně pomáhá hořčík je bez předpisu a zabírá, trpím tím také
alcas píše:
ano velice učinně pomáhá hořčík je bez předpisu a zabírá, trpím tím také
Hm, ten se ale bohužel nesmí užívat v posledním měsíci těhu, takže pro nás, co tím trpíme teď ke konci, je to stejně prd platný ![]()
zajímavé, doktorka mi ho poradila na konci 9. měsíce a vše je ok…ani v příbalovém letáku nic negativního nepíšou…samozřejmně je plno druhů