Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, tohle téma tu už bylo(v r.2006), ale dovoluji si ho otevřít znova, protože mě zajímá zkušenost vás, které jste poctivě hráz před porodem masírovaly, zda vás opravdu nemuseli nastřihnout… Děkuji za reakce. Mirka
Ahoj,
museli
Ale nástřih nebyl nijak velký. Teď je jen otázka zda k tomu masáž pomohla nebo by to tak bylo i bez masáže
Každopádně to ničemu asi neuškodí a manžu to bavilo ![]()
jeste jinak, ono často se NEMUSI nastříhávat- jen personál v mnoha porodnicích to neví, a šmiká každýho ![]()
určitě masíruj!změkčit tkáně se vždy hodí.
v kolikáté jsi týdnu? a tdy si přidej lněný semínko - mi strašně chutnalo a změkčuje porodní cesty
har.
Ber to takhle: Určitě to neuškodí ![]()
Z vlastní zkušeností nemůžu sloužit, rodila jsem císařem ![]()
Mně masírování nepomohlo, šmiklá jsem byla a třeba to bylo… Ale zkazit tím nic nemůžeš ![]()
harpyje píše:
v kolikáté jsi týdnu? a tdy si přidej lněný semínko - mi strašně chutnalo a změkčuje porodní cestyhar.
34+4tt… A za tip lněného semínka děkuji (ono by mělo fungovat i na ty moje zácpy
) ![]()
jestli máš ted zácpu, je pravděpodobné (nikoli nevyhnutelné) že ji budeš mít i po porodu (já na ni netrpím a po porodu jsem ji měla- děsně nepříjemný, brrr.
mohu-li doporučit, začni s psylliem (nebo něčím, co ti na zácpu normálně zabírá) at si ušetříš trápení.
Psyllium byo první co jsem měla zbalenýho v tašce k druhýmu porodu ![]()
když ti zabere lněný semínko - což je vlastně dost možné - tak ho ber ještě i po porodu.
zvlášt v případě nástrihu a tudíž rozbolavělých porodních cest je zácpa hnus fialovej ![]()
První - nemasírovala, nástřih/druhý - masírovala, bez poranění/třetí nemasírovala - bez poranění.
![]()
Ale souhlasím, rozhodně tím nic nezkazíš. Určitě si nebudeš vyčítat, žes masírovala, kdežto naopak snadno (viz já).
nástřih je rutinní výkon, mnohde to funguje prvorodička=nastřihnem
já ho nechtěla, a musela jsem podle toho vybrat porodnici, kde by ho přes můj zákaz neudělali, dle mě je přirozené natržení lepší,je to moje tělo, ale každýho věc…
Já šla ještě kousek dál a pořídila si EPI-N0.Je to takový balonek k roztažení hráze a nácviku svalů pánevního dna.Do porodu jsem dokázala natrénovat 10cm bez potíží a ještě s rezervou.
Jenže osud chtěl jinak a skončila jsem círařem, škoda.
Len určitě jez, není to škodlivé ani nechutné.Já si nabrala lžičku a strčila do pusy a kousala.Psylium je taky dobrý.Hlavně pravidelně, třeba každý ráno.
Ahoj, tak já u prvního chlapečka jsem neměla žádné poranění, nic a to jsem vůbec nemasírovala. Při druhé holčičce jsem chtěla začít s masáží. Koupila jsem si olej v lékárně a ani jsem ho nepoužila, narodila se mi ve 34 týdnu, takže jsem to nestihla a šla stejně císařem.
Takže je to na tobě, pokud se chceš cítit líp, kup si olejíček.
Ahoj…nemasírovala jsem a nešmikli mě…
Ale pak jsem se dozvěděla,že dr.co mě rodil to dělá jen pokud je to opravdu nutné…
Ahoj,já jsem před druhým porodem masírovala a nástřih jsem neměla.bylo to ale taky díky úžasný PA,která mi moc pomohla a taky že jsem tlačila hlavičku pomalinku.
Masáž hráze funguje ![]()
Nemám nijak pružné tkáně, bohužel spíš naopak. Ale díky masáži jsem byla v r. 2003 jednou z prvních prvorodiček, které v našem městě porodily bez nástřihu. Sice jsem se trochu natrhla, ale v pohodě. Je fakt, že jsem před porodem byla za doktorem, ten se masáži docela smál, řekl mi, že stejně střihá, jen když je to nutné, a pokud to bude vidět jako nutné, tak prostě střihne. No, nutné to nebylo
. Masírovala jsem ovšem od 30tt.
Druhý porod bez jakéhokoli poranění, maximálně přirozený, je pravda, že dcerka byla o půl kila lehčí.
Masírovala jsem poctivě (teda manžel). Všechny tři porody se obešly bez nástřihu a jakéhokoliv poranění. Určitě to nemusí být pravidlo, ale za zkoušku se nic nedá. A myslím, že ti udělá dobře pocit, žes pro zdárný průběh akce udělala maximum.
Klára + 3 apači
Prodigy - masáž ničemu neuškodí, trochu i pomůže, ale záleží i na velikosti mimča. Určitě masíruj, ale nediv se, pokud tě stejne nastřihnou.
My jsme masáž dost flákali a nástřih byl stejně malinký.
Ad zácpa, já jí trpěla odjakživa a příšernou, nejvíc na jaře a na podzim, v těhu taky, to jsem užívala Lactulózu, protože jinak bych nešla, tolik tlačit v těhu jsem nemohla, no a po porodu se to spravilo, teďka dokonce chodím i častěji
Před tím tak jednou dvakrát do týdne a teďka tak obden. Někdy se to porodem spraví, i moje tchyně to tak měla.
Příspěvek upraven 21.09.10 v 09:14